Pages

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Απαραίτητη διευκρίνιση για το κατέβασμα μιας ανάρτησής μας



Εμείς οι διαχειριστές του blog parospress σεβόμαστε την άλλη άποψη. Εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε σκοπό να πλήξουμε ούτε να κατηγορήσουμε κάποιον. Κατεβάσαμε την ανάρτησή μας που αφορούσε κείμενο του Αντιδημάρχου Πάρου κ. Χρήστου Χριστόφορου και αφορούσε συνέντευξη που παραχώρησε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Φωνή της Πάρου».
Να σημειώσουμε ότι το κείμενο - απάντηση του κ. Χρήστου Χριστόφορου προς το blog μας το έστειλε ο ίδιος με e-mail.
Ο λόγος που κατεβάσαμε την ανάρτηση είναι κείμενο, υπό μορφή σχολίου στην συγκεκριμένη ανάρτηση, που έστειλε ο αρχισυντάκτης της «Φωνής της Πάρου» Δημ. Μ. Μπελέγρης το οποίο και δημοσιεύουμε. Ο κ. Δημ. Μ. Μπελέγρης μας ζήτησε να επανορθώσουμε, για τους λόγους που αναφέρει στο κείμενό του και θα διαβάσετε. Ζητάμε συγνώμη και φυσικά πρόθεσή μας δεν ήταν να προκαλέσουμε αναστάτωση σε κανέναν.
Ακολουθεί το κείμενο του αρχισυντάκτη της «Φωνής της Πάρου» κ. Δημ. Μ. Μπελέγρη...


Αγαπητοί κύριοι.
Είναι προφανές ότι ο τρόπος γραφής της ανάρτησης στο blog του αντιδημάρχου Πάρου, κ. Χρ. Χριστόφορου για τη συνέντευξη του στη Φωνή της Πάρου, είχαν ως αποτέλεσμα να κάνετε ανάρτηση υπό τον τίτλο: "Τα ψέματα της Φωνής της "δημοσιογραφίας".
Υπό τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα σας -αρχικά από τον κ. Χρ. Χριστόφορο" και στη συνέχεια από εσάς, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι κάναμε "παρέμβαση" στη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Η συνέντευξη του κ. Χριστόφορου είναι στη διάθεση κάθε ενός, για να αντιληφθεί ότι δεν "παραχαράξαμε" τίποτα από τις απαντήσεις του. Ο κ. Χριστόφορος στην ανάρτησή του αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ μας και προσπαθεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Για άγνωστο λόγο σε εμάς, επιλέγει όμως να παρουσιάσει το θέμα ως "παραχάραξη" της συνέντευξής του. Κάτι που φαίνεται ότι πετυχαίνει αν κρίνουμε από το δικό σας τίτλο.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου για την υπεράσπιση των εργασίας μου που πλήττεται βάναυσα από παρόμοια δημοσιεύματα, τα οποία με χαρακτηρίζουν "παραχαράκτη", αφήνω διορία έως την Κυριακή 1η Μαρτίου, στις 12 τα μεσάνυχτα, να υπάρξει "διόρθωση" στις σχετικές αναρτήσεις. Έπειτα από τη λήξη της παραπάνω διορίας θα ασκήσω τα δικαιώματά μου.
Μετά τιμής
Δημ. Μ. Μπελέγρης
αρχισυνάκτης Φ.τΠ.

Υ.Γ. Μου είναι εντελώς αδιάφορο (δημοσιογραφικά) η άποψη Χρ. Χριστόφορου, για το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Είναι δικαίωμά του να έχει άλλη άποψη.

11 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την έντιμη ανάρτησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H εντιμότητα μας μάρανε τώρα.......ελεοςςςςςςςςςςςςςςςς
    Όποιος ανοίγει λάκκους μετά πέφτει ο ίδιος μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας την εφημερίδα Φωνή της Πάρου κατάλαβα πολλά πράγματα και ειδικά το άρθρο που αναφέρεται στο site του Δήμου και το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης Κωβαιου
    Ήθελα να σας πω και εγώ δυο πράγματα σας ένας απλός πολίτης της Πάρου
    Η νέα δημοτική αρχή είναι στην εξουσία 6 μήνες το έργο και η προσπάθεια που γίνετε δεν έχει γίνει πότε στην Πάρο εδώ και χρονιά.
    Κάποιοι κακόβουλοι συνεχώς κατακρίνουν άλλα οποίος είναι έξω από το χώρο πολλά τραγούδια ξέρει.
    Τόσα χρονιά δεν άλλαξε τίποτα μα τίποτα στον τουρισμό ούτε λιμάνι είδαμε ,ούτε κιόσκια ,ούτε τουαλέτες ,ούτε τίποτα (ούτε τους γάμους που θα γίνονταν με Κινέζους) και τώρα σε 6 μήνες περιμένουμε να λυθούν όλα δια μαγείας να ήμαστε και λίγο λογικοί και να μην ρίχνουμε όλο λάσπη
    Όσο άφορα το εμπορικό λιμάνι στην Παροικία δεν το θέλουμε, στην Νάουσα δεν το θέλουμε ,στο Πίσω λιβάδι δεν το θέλουμε, στο Καμινακι δεν το θέλουμε ,στην Πούντα δεν το θέλουμε εεεε που στο καλό να πάει η καλύτερη λύση θα ήταν το Δρυονησι για να μην έχει κανένας πρόβλημα θα έλεγα . Ας κάνουμε υπομονή να περάσει ο καιρός να δούμε αυτά που θα κάνει η νέα δημοτική αρχή και μετά να κατακρίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως οι διαχειριστές του blog σας σε αυτή την υπόθεση υπέπεσαν σε ένα σφάλμα, κατέβασαν τη δημοσίευση του Αντιδημάρχου επειδή είχαν βάλει ένα δικό τους τίτλο, ενώ συνεχίζουν να έχουν ανηρτημένη την απάντηση του εν λόγο κυρίου, έτσι οι αναγνώστες σας δεν έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν αυτό το κείμενο το οποίο κατατροπώνει το (δημοσίευμα) της ( εφημερίδας ) αυτής. Θεωρώ λοιπόν ότι η απάντηση του Αντιδημάρχου πρέπει να ξανά ανέβει από εσάς με τον σωστό τίτλο γιατί αλλιώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι μεροληπτείτε υπέρ της μίας μεριάς, της μεριάς που ενώ φωνάζει για την ελευθερία του λόγου εκβιάζει όταν παίρνει τεκμηριωμένες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κ εγω και οι αλλοι θα κρινουν τα λογια και τα εργα.

      Διαγραφή
  6. O Κωβαιος τόσα χρόνια δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΙΣ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΟΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομιζω ο κιτρινισμος στο νησι μας εχει πιασει ταβανι.Η εμπαθεια και η υποκειμενικοτητα ειναι φανερη.
    Ολοι κρινονται απο τα λογια ,τα εργα και την πορεια της ζωης τους.
    .Επομενως η κοινωνια ,αυτους τους εχει τοποθετησει στο περιθωριο ενω εχει τοποθετησει τον αντιδημαρχο σε πολυ υψηλο επιπεδο για τον χαρακτηρα και την σοβαροτητα του.
    Εχουμε λοιπον αναγκη πια απο ανιδιοτελεις και σοβαρους ανθρωπους που παραγουν τεκμηριομενα εργο και οχι απο ιδιοτελεις και συμφεροντολογους που εξυπηρετουν συμφεροντα προσωπικα η αλλα.......
    Συνεχισε αντιδημαρχε λοιπον να δουλευεις ετσι οπως ξερεις κ τα αποτελεσματα θα σε δικαιωσουν .
    Ολα αποδεικνυονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερίνα Βιτζηλαίου28 Φεβ 2015, 11:37:00 π.μ.

    Με ενδιαφέρον παρατηρώ, την μάλλον όψιμη αγανάκτηση μερίδας συμπολιτών μας και τις «κραυγές αγωνίας», για το μέλλον του τουρισμού στον τόπο μας.

    Είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη γνώμη του και να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα του.

    Η κριτική όταν γίνεται καλοπροαίρετα αποτελεί κινητήρια δύναμη δημιουργίας. Γίνεται όμως πάντα καλοπροαίρετα? Αναρωτιέμαι και προς το παρόν, δεν πείθομαι….

    Για ένα τόσο σημαντικό για την Πάρο μας θέμα, τον τουρισμό, που δίνει ζωή και δουλειά, άμεσα και έμμεσα στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, θα περίμενα ή μάλλον θα απαιτούσα ως παριανή πολίτης, πιο προσεκτική και σοβαρή προσέγγιση από εκείνους που υπηρετούν την τέταρτη εξουσία αλλά και από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του παριανού λαού στο Δήμο.

    Δεν θα μπω στη λογική της ανούσιας αντιπαράθεσης. Δεν ωφελεί κανένα, και βλάπτει κυρίως αυτό που οι περισσότεροι από τους Παριανούς δηλώνουν ως ανάγκη, θέλουν να προασπίσουν και να αναδείξουν: το παριανό τουριστικό προϊόν.

    Οι προσφιλείς μας, ως λαός, έριδες γέμισαν τις σελίδες τις ιστορίας μας με αναρίθμητες βλαβερές συνέπειες. Ας τις αφήσουμε πίσω, ας διδαχθούμε από τα λάθη μας, ας βάλουμε στην άκρη την παιδική ικανοποίηση του «κέρδισα!!»,και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας γεμίσει ο καθένας τις σελίδες της καθημερινότητάς του με αλήθειες. Δεν κερδίζει κανείς, αντιθέτως όλοι χάνουμε.

    Δανείζομαι την κατακλείδα της ανάρτησης του αντιδημάρχου που κατέβηκε, κακώς κατά την άποψή μου, από το blog , εφόσον υφίσταται ακόμη, η απάντηση του εμπλεκόμενου εντύπου.

    "Μέσα σε 6 μήνες κάναμε αρκετά πράγματα που άλλοι δεν έκαναν σε χρόνια, γι’ αυτό αφήστε μας να δουλέψουμε και μη μας αναλώνετε με ψευδή δημοσιεύματα"

    Ο κάθε ένας από εμάς επιτελεί με τον τρόπο που επιλέγει ο ίδιος, το έργο του:
    Αλλοι με ανώφελα δελτία τύπου και αναποτελεσματικά αλληλοσυγχαρητήρια για επικοινωνιακούς λόγους, κι άλλοι με ατέλειωτες ώρες ουσιαστικής δουλειάς.

    Και στο κάτω κάτω αγαπητοί συμπολίτες, ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο παριανός λαός ήταν αυτός που έκρινε με την ψήφο του, τα αποτελέσματα της προηγούμενης τουριστικής επιτροπής στις τελευταίες δημοτικες εκλογές. Ο παριανός λαός είναι αυτός που θα κληθεί να κρίνει και τα αποτελέσματα της τρέχουσας Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αλλά στη λήξη της θητείας της… Μη μακαρίζετε προ του τέλους, όπως δίδασκαν και οι πρόγονοί μας…. Είναι ανούσιο και βλάπτει…..
    Κατερίνα Βιτζηλαίου
    Μέλος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης

    Υ.Γ Το βιογραφικό, οι ακαδημαϊκές γνώσεις και η επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον τουρισμό, βρίσκονται στη διάθεση όποιου ενδεχομένως, έχει απορία για την παρουσία μου στην επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Κατερίνα πες τα ας μας αφήσουν να δουλέψουμε και μετά να μας κρινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες