Pages

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μια διαφορετική μέρα στο δημοτικό σχολείο Αντιπάρου



Στα πλαίσια του μαθήματος «Μαγειρεύω με ελαιόλαδο» σκεφτήκαμε να μαγειρέψουμε κι εμείς το δικό μας φαγητό… στο σχολείο!
Αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε «Πατάτες γιαχνί με αυγά», ένα τοπικό φαγητό.
Συγκεντρώσαμε τα υλικά:

Πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες, ρίγανη, ελαιόλαδο, αυγά.
Φορέσαμε τις ποδιές μας και χωριστήκαμε σε ομάδες. Ψιλοκόψαμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πατάτες, τσιγαρίσαμε τα υλικά μας. Στη συνέχεια ρίξαμε λίγο νερό, προσθέσαμε μια ιδέα αλάτι, μπόλικο κέφι και αγάπη και το αφήσαμε να σιγοβράζει.
Επειδή όμως φαγητό χωρίς ψωμί δεν γίνεται… φτιάξαμε και τα δικά μας ελιόψωμα.

Υλικά
1 πακέτο αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ελιές κομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι


Για να περάσει ευχάριστα η ώρα της... αναμονής διασκεδάσαμε παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας. Αποτέλεσμα; Γλείφαμε τα... δάχτυλά μας από τη νοστιμιά τόσο εμείς όσο και όλοι όσοι το δοκίμασαν.

Η δασκάλα της τάξης
ΚΑΡΒΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Οι μαθητές της Δ' τάξης











πηγή: http://antiparos-dimotiko.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες