Pages

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Δεμένα και σήμερα, Κυριακή 1/2/2015, τα πλοία στα λιμάνια



Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων. Εξασθένηση από το μεσημέρι

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των ανέμων αναμένεται μετά το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό τα συμβατικά πλοία φτάνουν μέχρι στην Αίγινα.
Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας.
Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Βόλος - Σποράδες, Καβάλα - Πρίνος, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Κεραμωτή - Θάσος, Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, Ηγουμενίστα - Λευκίμμη, Κυλλήνη - Ζάκυνθος και Κυλλήνη - Κεφαλλονιά. Κλειστό επίσης παραμένει το Ρίο - Αντίρριο.
Η ελληνική ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους πρακτορεία.
Στο μεταξύ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα για το Μπάρι της Ιταλίας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο SuperFast II ο απόπλους του οποίου είχε απαγορευτεί λόγω ανατροπής φορτηγού στο γκαράζ.
Δόθηκε εντολή να αποβιβαστούν τα φορτηγά από το πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά και στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε γα τον προορισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες