Pages

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Είπε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ;

Εδώ παρέα με το αστέρι του ΠΑΣΟΚ Βερελή.
Ο πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου αναλαμβάνει διοικητής στην ΕΥΠ.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διοικητής στην ΕΥΠ αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης...
Ρουμπάτης.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον. Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα και σπούδασε στις ΗΠΑ. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας "Το Βήμα" στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Από το 1994 ως το 1999, διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στη διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις, όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για τη διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

13 σχόλια:

  1. Να δεις που τον θυμάμαι , που τον θυμάμαι ; Μήπως στο Κοσκωτάς gate; Τελικά κύκλους κάνει η ζωή και κανένας δεν χάνεται αρκεί να υπήρξε στο παρελθόν λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια Ελληνες. Για δευτερη φορα αποδειξατε στις υπολοιπες χωρες οτι ο κοσμος αγαπα το λεφτα υπαρχουν. .Επισης αποδειξατε οτι ενω την πατησατε μια φορα, την ξαναπατησατε και δευτερη δυο φορες κοροιδο που λεμε. και ας μη γελιομαστε ολοι μας ξεραμε οτι ψηφισατε το νεο πασοκ. .πχ Βαρουφακης= Πρωην οικονομικος συμβουλος του Γεωργιου Παπανδρεου. .Λοιπον τα συγχαρητηρια μου. .Αυτη η χωρα δεν θα αλλαξει ποτε. Καληνυχτα. .Οσο για εμας τη νεα γενια που θελουμε να προκοψουμε μονη λυση η μεταναστευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο ΠΑΣΟΚ? Αυτό που συγκυβερνούσε 3 χρόνια η ΝΔ? Αυτό που ταυτίστηκε σε όλα η ΝΔ? Αυτό το ΠΑΣΟΚ?
    Για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια, η Ελλάδα μέσω της ηγεσίας της σηκώνει ανάστημα και λέει ΟΧΙ!! Μετά από χιλιάδες "Yes Sir", μετά από χιλιάδες γονυκλισίες και υποκλίσεις, κάποιος βρέθηκε να πει κι ένα όχι.
    Και αντί να στηρίξει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία την πρώτη πραγματική προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τα δεξιά παπαγαλάκια υπονομεύουν από την πρώτη μέρα αυτή την προσπάθεια.
    Αλλά φυσικά, πως να παραδεχθείς ότι ο άλλος κάνει σε μια βδομάδα, αυτό που εσύ δεν είχες το ανάστημα να κάνεις τόσα χρόνια?
    Θλιβεροί και μίζεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ. .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

      Διαγραφή
  4. Έτσι έτσι..
    Μόνο τα σχόλια των λίγων ακόμα γυμνοσάλιαγκων της ΝΔ δημοσιεύονται.
    Οι αντίθετες -πολιτισμένα και κόσμια διατυπωμένες- απόψεις γαργάρα.
    Δημοκράτες πάντα, όπως το κόμμα και ο αρχηγός σας.
    Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας όμως και σας δικαιολογώ, τώρα που το θλιβερό κόμμα σας, θα έχει τελικώς την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.
    Γατάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε, δεν νομίζω να είναι τόσο αφελείς οι νέοι κυβερνώντες ώστε να μη ξέρουν τι κάνουν. Μπορεί κάποιες επιλογές να προκαλούν απορία, ποιος όμως βεβαιώνει ότι θα αποδειχτούν λάθος? Από το αποτέλεσμα θα τους κρίνουμε, όχι από την κομματική μας εμπάθεια.
    Σε αυτή τη χώρα κάτι φάνηκε ότι αλλάζει από την επόμενη των εκλογών.Η άποψη ότι "αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ" είναι ομολογία και παραδοχή της αποτυχίας όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εκείνων που πράγματι έστειλαν τους Έλληνες μετανάστες, εκείνων που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας και των νεώτερων γενεών, εκείνων που έστειλαν στη φτώχεια 2,5 εκατομμύρια Έλληνες.
    Σίγουρα κάτι άρχισε να αλλάζει και όποιοι δεν το βλέπουν, είναι γιατί εθελοτυφλούν. Τουλάχιστο ας παραδεχτούν ότι οι νέοι κυβερνώντες στέκονται όρθιοι απέναντι στους Ευρωπαίους και όχι στα τέσσερα όπως οι προηγούμενοι. Να είστε σίγουροι ότι άρχισαν να μας υπολογίζουν, σύντομα θα το δείξουν και έμπρακτα. Λίγη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ανώνυμο 10:40:00. Και μόνο ότι δημοσιεύσαμε το σχόλιό σου, όπως άλλωστε κάνουμε σε όλα τα σχόλια, ακόμα και αυτά που είναι διαφορετικών απόψεων από των δικών μας, αποδεικνύει το ποιός είναι ο γυμνοσάλιαγκας και το ποιός όχι, το ποιός είναι δημοκράτης και το ποιός όχι. Ας αφήσουμε όμως τους αναγνώστες του blog να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και τέλος εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία. Την αγωνία την έχεις εσύ ανώνυμε. Και να μην χαθούμε, ανώνυμε σχολιαστή, γιατί το αμέσως χρονικό διάστημα εκτιμούμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαν οι ανώνυμοι bloggers..
      Που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιήσει υποτιμητικές έως προσβλητικές εκφράσεις για συμπολίτες μας...
      Ανώνυμα πάντα..

      Διαγραφή
  7. Γελιέται οικτρά οποιος νομίζει ότι θα πει όχι στην Τρόικα η κυβέρνηση Σύριζα. .Θα πρεπει να είναι τελείως αμόρφωτος οποιος πιστεύει κάτι τέτοιο. .Οχι μόνο θα υπογράψουν νέο μνημόνιο αλλά ετοιμάζονται να βάλουν το κράτος σε νέα έξοδα με τις ρουσφετικές προσλήψεις τους. Η ΝΔ μείωσε τα έξοδα του κράτους και δεν ετοιμαζόταν για προσλήψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ψηφοφόρους του Σύριζα. .Παιδιά μην κάνετε όνειρα γιατί θα ξυπνήσετε ξαφνικά. .Ήδη βγαινουν οι υπουργοί σας και λένε ότι αναγκαστικά πρέπει να δανειστούν χρήματα και εσεις κοιμάστε όρθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάστε κόσμε Ξυπνηστεεεεεεεεεεεεεεε
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/01/blog-post_5270.html
    Πόσο θα «κοστίσουν» οι επαναπροσλήψεις απολυμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.protothema.gr/politics/article/447554/nd-o-tsipras-anakoinose-neo-mnimonio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες