Pages

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Καιρός Πάρος - Αντίπαρος: Βροχές, δυνατοί βοριάδες, χαμηλές θερμοκρασίες έως και την πρωτοχρονιά



Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαμηλές θερμοκρασίες με νοτιάδες και στη συνέχεια βοριάδες εντάσεως έως και 9 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά το καιρού για τα τελευταία 24ωρα του 2014 και τα πρώτα του 2015 για την Πάρο, την Αντίπαρο και τις Κυκλάδες σύμφωνα με την πρόβλεψη (Μετεώγραμμα) της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Πιο αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Κυριακή 28/12/2014 έως και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά.


Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 28-12-2014
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο. Νοτιάδες 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο.
Αναλυτική πρόγνωση για Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από αργά το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι. Το βράδυ 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 29-12-2014
Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση και θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο.
Θερμοκρασία: Σε βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.

Πρόγνωση για την Τρίτη 30-12-2014
Καιρός: Νεφώσεις στα κεντρικά και νότια τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια πιθανώς να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και στα κεντρικά και βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στην κεντρική και βόρεια χώρα ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 31-12-2014
Καιρός: Αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στην κεντρική και βόρεια χώρα ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 01-01-2015 και την Παρασκευή 02-01-2015
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες