Pages

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Στον... αέρα η κατασκευή κτηριακών υποδομών στο νέο αεροδρόμιο Πάρου



Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Ι. Κωβαίος σε επιστολή του προς τους κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Δημήτριο Ν. Κούκη, Δημήτρη Ράικο, την οποία κοινοποιεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, και τους τρεις βουλευτές των Κυκλάδων, αναφέρεται στην αρνητική εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με τη μη έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων της κατασκευής κτηριακών υποδομών για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου.
Ο κ. Κωβαίος στην επιστολή του επισημαίνει ακόμα: "Καταλήγουμε δηλαδή στο αποτέλεσμα το μεν δημόσιο να έχει καταβάλει ποσά που ξεπερνούν τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ σε απαλλοτριώσεις και κατασκευή του πεδίου ελιγμών αλλά αεροδρόμιο να μην υπάρχει και πλέον να μην είναι ορατό το πότε θα έχουμε ένα λειτουργικό αεροδρόμιο".
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Ι. Κωβαίου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 17 Δεκεμβρίου 2014
Αριθ. Πρωτ: 18048 

Προς:
1. κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ελλάδος
2. κ. Δημήτριο Ν. Κούκη, Διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
3. κ. Δημήτρη Ράικο, Πρόεδρο ΕΑΑΔΗΣΥ

Κοιν.:
1. Γραφείο Πρωθυπουργού
2. κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
3. κ. Νίκο Συρμαλένιο, Βουλευτή Κυκλάδων
4. κ. Παναγιώτη Ρήγα, Βουλευτή Κυκλάδων

ΘΕΜΑ: «Κατασκευή κτηριακής υποδομής για την λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου»

Με θλίψη και αγωνία πληροφορηθήκαμε ότι η συμπληρωματική σύμβαση που θα επέτρεπε την κατασκευή κτηριακής υποδομής για τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου, δεν κατάφερε να εγκριθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για λόγους που δεν είμαστε σε θέση σήμερα να γνωρίζουμε. Η εξέλιξη αυτή που διέψευσε τις προσδοκίες μας για τη λειτουργία ενός ασφαλούς αεροδρομίου, που συνάμα θα προσέφερε τη δυνατότητα ανάπτυξης στην Πάρο σε καταλυτικό βαθμό, είναι πραγματικά απογοητευτική, αφού με βάση τις υπουργικές εξαγγελίες και την πολιτική βούληση που προέκυπτε από αυτές, η Παριανή κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάρου εύλογα προσδοκούσαν τα οφέλη του νέου αεροδρομίου. ΄Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο του 2015 θα είναι έτοιμο το πεδίο ελιγμών του νέου αεροδρομίου. Καταλήγουμε δηλαδή στο αποτέλεσμα το μεν δημόσιο να έχει καταβάλει ποσά που ξεπερνούν τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ σε απαλλοτριώσεις και κατασκευή του πεδίου ελιγμών αλλά αεροδρόμιο να μην υπάρχει και πλέον να μην είναι ορατό το πότε θα έχουμε ένα λειτουργικό αεροδρόμιο.
Είναι πράγματι δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος των δυσάρεστων συνεπειών αφού η Πάρος είχε ήδη αρχίσει να ζει στους ρυθμούς του νέου αεροδρομίου που θα άνοιγε σοβαρότατες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στο νησί, που σήμερα εξυπηρετείται αεροπορικά με πτήσεις που έχουν δυνατότητες, καιρού επιτρέποντος, να εξυπηρετούν 50-60 άτομα ημερησίως.
Το θέμα είναι μείζον και έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί από όλους. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε άμεσα ώστε η Πάρος να μη χάσει την ευκαιρία. Πρέπει το νέο αεροδρόμιο να λειτουργήσει από το 2015. Το έχει ανάγκη η Πάρος, το έχει ανάγκη η χώρα. Καλούμε κάθε υπεύθυνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία. Πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι θέλουμε και μπορούμε.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος


1 σχόλιο:

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες