Pages

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η Ντνίπρο αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League



Η Ντνίπρο από την Ουκρανία είναι η αντίπαλος την οποία ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει, σε διπλούς αγώνες, στο πλαίσιο της φάσης των «32» στο Γιουρόπα Λιγκ, με πρώτο αγώνα στις 19 Φεβρουαρίου στο Κίεβο και τη ρεβάνς στις 26 του ίδιου μήνα, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η πρώτη αντίδραση εκ μέρους της «ερυθρόλευκης» ομάδας προήλθε από τον Δημήτρη Διαμαντάκο, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι μία εξαιρετική κλήρωση αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Για μας είναι πλεονέκτημα ότι η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα».
Ο νεαρός επιθετικός πρόσθεσε ότι «οι καιρικές συνθήκες θα είναι ένα δύσκολο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια κλήρωση που κάνει τον Ολυμπιακό να ελπίζει ότι θα συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ μας βοηθά και η διακοπή που θα έχει το ουκρανικό πρωτάθλημα».
Ο σύμβουλος στρατηγικής του πειραϊκού συλλόγου, Κριστιάν Καρεμπέ, σχολίασε για τη Ντνίπρο: «Είναι μια ομάδα αρκετά καλή επιθετικά. Θα φανεί σε τι κατάσταση θα βρεθεί μετά τη διακοπή του ουκρανικού πρωταθλήματος. Θα πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση για να την ξεπεράσουμε. Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς, γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού».
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, προανήγγειλε μεταγραφική ενίσχυση. «Είναι σημαντικό που για τρίτη σερί χρονιά είμαστε στην Ευρώπη και μετά τη φάση των ομίλων. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα υπάρχει και τύχη. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε και στην επόμενη φάση» είπε ο κ. Βρέντζος.
«Σίγουρα, η ομάδα θα ενισχυθεί. Θα μιλήσουμε και με τον προπονητή μας, ο οποίος έχει ένα σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές. Η ομάδα μας θα είναι καλύτερη στο δεύτερο μισό της σεζόν. Είναι μια διοργάνωση στην οποία οι σύλλογοι είναι στα μέτρα μας, αν και υπάρχουν και ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγ» πρόσθεσε.

Απέναντι σε ουκρανικούς συλλόγους, οι Πειραιώτες μετράνε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Τον Φλεβάρη δεν διεξάγεται πρωτάθλημα στην Ουκρανία και η Ντνίπρο θα αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» δίχως να έχει παιχνίδια στα πόδια της.

Η κλήρωση της φάσης των «16» θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου (12 Μαρτίου οι πρώτοι αγώνες, 19 του ίδιου μήνα οι επαναληπτικοί).
Η πρόκριση στην επόμενη φάση προσφέρει 350.000 ευρώ σε κάθε ομάδα.


Τα ζευγάρια στην φάση των «32» του Europa League:
Γιούνγκ Μπόις - Έβερτον
Τορίνο - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σεβίλλη - Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
Άγιαξ - Λέγκια Βαρσοβίας
Άαλμποργκ - Κλαμπ Μπριζ
Άντερλεχτ - Ντινάμο Μόσχας
Ντνίπρο - Ολυμπιακός
Τράμπζονσπορ - Νάπολι
Γκινγκάμπ - Ντινάμο Κιέβου
Βιγιαρεάλ - Ζάλτσμπουργκ
Ρόμα - Φέγενορντ
Αϊντχόφεν - Ζενίτ
Λίβερπουλ - Μπεσίκτας
Τότεναμ - Φιορεντίνα
Σέλτικ - Ίντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες