Pages

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Γ. Χατζημάρκος: «Το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι αδιαπραγμάτευτο»



Δήλωση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται για μια ακόμη φορά σε πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Τα τελευταία χρόνια έρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα -πάντα ως διαρροή και ποτέ μέσα από κάποιο επίσημο «κανάλι»- η είδηση της συζήτησης, του αιτήματος ή της πίεσης , σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Έχω την εντύπωση ότι, το να χτυπάει συνέχεια ο συναγερμός κάθε δύο ή τρεις μέρες, είναι μια διαδικασία απολύτως εσφαλμένη. Εμείς δεν θα πρέπει να αντιδρούμε σ’ αυτές τις διαρροές, που μπορεί να γίνονται και εσκεμμένα για να δοκιμάσουν τις αντοχές μας. Η δική μας στάση πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα είναι μια και μοναδική:
Πρώτον, το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι αδιαπραγμάτευτο.
Δεύτερον, να θυμίσουμε ότι μια κυβέρνηση με 155 βουλευτές, για να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, θα πρέπει να πάρει την ψήφο των βουλευτών της νησιωτικής Ελλάδας, εκεί που ισχύουν οι συντελεστές αυτοί.
Αν υπάρχουν κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι πρόθυμοι να διαπράξουν τέτοιο έγκλημα και να «σκοτώσουνε» με αυτόν τον τρόπο τις περιοχές και τον λαό που εκπροσωπούν, τότε κι εμείς δεν θα πρέπει να μείνουμε άλλο πια σ΄ αυτόν τον τόπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες