Pages

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η Ομάδα Αιγαίου στις Μικρές Κυκλάδες - βίντεο - φωτογραφίες



Στο Action 24 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουβαρά μίλησε το μέλος της Ομάδας Αιγαίου, ο παιδίατρος Δημήτρης Αγγελόπουλος, για το έργο που επιτελεί η Ομάδα στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, στα ακριτικά και μικρά νησιά του Αιγαίου.
Ακολουθεί το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Αγγελόπουλου, η ενημέρωση από την Ομάδα Αιγαίου για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2014 στη Σίκινο και τις μικρές Κυκλάδες καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις αυτές.



Evening Report 22-10-2014 - Συνέντευξη Δημήτρης... από action24_tv


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Η Ομάδα Αιγαίου, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα της και μετά την εξαιρετική επιτυχία του 20ου Επετειακού Διάπλου που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο με επισκέψεις σε 10 μικρά και ακριτικά νησιά, με 11 φουσκωτά σκάφη και ένα ειδικό σκάφος ασθενοφόρο, εμπλουτίζει τις δράσεις της.
Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη μέσω της ενημέρωσης και του εμβολιασμού, θα πραγματοποιήσει ακόμη ένα Διάπλου με επισκέψεις από 10 έως 12 Οκτωβρίου 2014, στα νησιά: Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα, με 10 φουσκωτά σκάφη και πάνω από 50 εθελοντές.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μας θα πραγματοποιηθεί, σε όσους κατοίκους το επιθυμούν, δωρεάν εμβολιασμός για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου.
Ο συγκεκριμένος εμβολιασμός συνίσταται σε παιδιά έως 5 ετών και σε ενήλικες άνω των 50 ετών. Αλλά και σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι καπνιστές, οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς, οι ανοσοκατεσταλμένοι, κ.ά.
H νόσος προκαλείται από ένα κοινό βακτήριο, τον πνευμονιόκοκκο, το οποίο επιτίθεται σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Οι λοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν από το βακτήριο του πνευμονιόκοκκου περιλαμβάνουν τόσο διεισδυτικές λοιμώξεις, όπως η μηνιγγίτιδα, η βακτηριαιμία και η βακτηριαιμική πνευμονία όσο και μη διεισδυτικές, όπως η μέση ωτίτιδα και η πνευμονία.
Στους κατοίκους των νησιών έχει ήδη αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό υλικό, αλλά θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τον εμβολιασμό.
Εκτός από τους εμβολιασμούς θα πραγματοποιηθούν και ιατρικές εξετάσεις από διάφορες ειδικότητες όπως, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, δερματολόγος, χειρουργός.
Ο εμβολιασμός και οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου σε κάθε νησί, από 09:00 έως 13:00 στα αγροτικά ιατρεία και προβλέπονται και κατ’ οίκον επισκέψεις στους κατάκοιτους κατοίκους.
Η εξαιρετικά σημαντική αυτή δράση , θα γίνει με την ευγενική προσφορά της Φαρμακευτικής Εταιρείας Pfizer Hellas, η οποία διαθέτει τα εμβόλια για την πνευμονιοκοκκική νόσο.
Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας, σε εθελοντική πάντοτε βάση υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών. Συμβάλλει έτσι, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών, προωθώντας ταυτόχρονα τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς.


ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΠΟ 10 ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή της Ομάδας από 10 έως και 12 Οκτωβρίου 2014.
Επισκεφθήκαμε τη Σίκινο, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, το Κουφονήσι και τη Δονούσα με σκοπό τον εμβολιασμό των κατοίκων κατά του πνευμονιόκοκκου καθώς και τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων ειδικοτήτων όπως παθολόγιας, καρδιολογίας, παιδιατρικής, ορθοπεδικής, οφθαλμολογίας, δερματολογίας, ΩΡΛ, πλαστικής χειρουργικής, χειρουργικής, οδοντιατρικής- γναθοχερουργικής και ουρολογίας.
Τα εμβόλια ήταν ευγενική χορηγία της Pfizer Hellas.


Ακολουθούν φωτογραφίες από τη Χειμερινή Αποστολή της Ομάδας Αιγαίου από 10 έως και 12 Οκτωβρίου 2014 στη Σίκινο και τις μικρές Κυκλάδες




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες