Pages

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Υδατοδρόμια σε Κυκλάδες - Δωδεκάνησα: Μπροστάρης η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου



Η γεωγραφική ιδιαιτερότητα αλλά και η έκταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μας οδηγεί στην υιοθέτηση νέων μορφών σύνδεσης των νησιών μας τόσο με την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και μεταξύ τους. Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μία πρόκληση, την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ταχύτατο βηματισμό αλλά συνάμα με κεντρικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, ως οι καταλληλότεροι γνώστες των αναγκών των νησιών μας.

Αναφέρομαι στον αγώνα για την δρομολόγηση υδροπλάνων στα νησιά μας και την ανάγκη να λειτουργήσουμε συντονισμένα προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο όχι μόνο συντομότερα αλλά και με τρόπο που θα υπηρετεί τις ανάγκες της Περιφέρειας μας μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό.
Με την παρούσα επιστολή, σας γνωρίζω την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει σε αυτό το έργο με όλες τις δυνάμεις της, αναλαμβάνοντας, έμπρακτα, ενεργό ρόλο αλλά και οικονομικό κόστος. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εργάζονται πυρετωδώς για τον σκοπό αυτό με πρώτο στόχο την προετοιμασία σχεδίου προγραμματικής σύμβασης με την οποία η ΠΝΑΙ θα αναλαμβάνει για λογαριασμό όλων των Λιμενικών Ταμείων της Περιφέρειάς μας την διαδικασία αδειοδότησης αλλά και κατασκευής των υδατοδρομίων αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το συνολικό κόστος για το παραπάνω έργο.
Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή την κεντρική και συλλογική αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, επιτυγχάνονται μέγιστα οφέλη για τα νησιά μας, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για τα Λιμενικά Ταμεία.
Με την βεβαιότητα ότι θα συμπορευθούμε σε αυτή την μεγάλη πρόκληση, θα είμαστε εντός του προσεχούς διαστήματος σε θέση να σας αποστείλουμε και το σχετικό πλαίσιο συνεργασίας.

Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες