Pages

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Κυκλάδες: Έρχεται βροχή, κρύο και βοριάδες εντάσεως έως 9 μποφόρ



Αγριεύει ο καιρός και στις Κυκλάδες από σήμερα αργά το βράδυ και για τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα στις 09:30 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα νησιά μας θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως από 6-7 αρχικά έως και 9 μποφόρ ενώ αναμένεται να βρέξει από αύριο Πέμπτη το πρωί. Η θερμοκρασία, που θα σημειώσει πτώση και στις Κυκλάδες, θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου με περαιτέρω πτώση τα επόμενα 24ωρα.

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Η κακοκαιρία, που θα συνοδεύεται από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ώς το Σάββατο.
Την Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Επίσης, ισχυρές βροχές αναμένονται τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ.

Ακολουθεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα στις 09:30 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (22-10-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ).
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (23-10-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ:
Α) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
Β) ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24-10-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (25-10-2014) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού για την Πάρο τα επόμενα 24ωρα. Πηγή: ΕΜΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες