Pages

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Η Ελλάδα και η Μεγάλη Ελλάδα»



Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας ελλήνων και ιταλών φωτογράφων με τίτλο «Η Ελλάδα και η Μεγάλη Ελλάδα» στην έδρα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, στην οδός Πατησίων 47 (έναντι Πολυτεχνείου) στην Αθήνα.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου και οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια που μας έστειλε ο κ. Ιάκωβος Σκιαδάς Πολιτικός Μηχανικός.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Έκθεση Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων

Η Αθήνα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδεύουσας έκθεσης Ιταλών και Ελλήνων φωτογράφων με τίτλο «Η Ελλάδα και η Μεγάλη Ελλάδα». Η έκθεση εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47και θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι αύριο 30 Σεπτεμβρίου 2014, το κοινό μπορεί να την επισκεφτεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Η περιοδεύουσα αυτή έκθεση έχει ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στην παράκτια Ελλάδα του Αιγαίου και την Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας, καθώς και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και ανταλλαγών, του τουρισμού, του εμπορίου, καθώς και των επιστημονικών προγραμμάτων εθνικού ενδιαφέροντος, με την ενεργοποίηση φορέων των δύο περιοχών. Την έκθεση επιμελείται ο Πολ. Μηχ. Ιάκωβος Σκιαδάς.
Ήταν παρόντες ο Μαρτζελο Ταλιεντε, αρχαιολόγος του ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ο οποίος έκανε την εισαγωγική, η Διευθύντρια του Ιταλικού Ινστιτούτο Σιλβάνα Βασσίλλη και η συνεργάτης Σύλβια Τζιανπάολα, η γραμματέας του ΚΟΜΙΤΕΣ Λουϊζιάνα Φερράντε, η Φάνη Πετραλιά γραμματέας του συνδικάτου Δημοσιογράφων της Ελλάδας ΕΣΗΕΑ, Ενρίκο Φιλότικο δημοσιογράφος του Μόντο Γκρέκο, ο Κώστας Δραγάτης δημοσιογράφος στα Νέα της Πάρου και Αντιπάρου, ο Σπύρος Μεταξάς δημοσιογράφος του ΕΣΗΕΑ, ο Αρχιτέκτων Άντζελο Σαρατσίνη πρώην πρόεδρος του ΚΟΜΙΤΕΣ, η συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης Καθ. Μαριάντζελα Ιέλο, οι φωτογράφοι Άννα Σβέλτο η οποία εκπροσώπησε την πόλη του Ταράντου και τον Σύλλογο «Dopolavoro Filellenico», ο Σέρτζιο Μαρτούτση και ο Γιάννης Σκουλάς.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Σταύρος Νίφλης, Κώστας Γρίσπος, Γιώργος Μέης, Γιάννης Σκουλάς, Σέρτζιο Μαρτούτσι, Φραντσέσκο Λαμάννα, Τζιουλιάνο Μοντερόσσο, Γιάννης Μπόβας, Μάκης Βόβλας, Νάνση Μόττα, Άννα Σβέλτο, Φίλιππο Ρωμανο, Λουίτζι Νιφόζι, Μαουρίτσιο Τζιβιλίκα.
To γεγονός καλύφτηκε από τα μέσα ενημέρωσης.
Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στην Αθήνα οργανώνει την παρούσα έκθεση μαζί με, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, ΚΟΜΙΤΕΣ, Σύνδεσμος Μαρπησσαίων - Αρχιλοχιτών Πάρου, την Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci» στην Περουτζια, τον Ελληνικό Σύλλογο Φιλίας στην Περούτζια «Αλαρίκο Σιλβέστρι», την Ελληνική Κοινότητα Μπάρι, το Πανεπιστήμιο «Άλντο Μόρο» στο Μπάρι, «Κέντρο για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας Δημήτρης Γλάρος» στο Μπρίντιζι, τον Ελληνικό Σύλλογο στον Τάραντο, τον Δήμο της Στρόνγκολης, τον Ελληνικό Σύλλογο του Στενού της Μεσσίνα, την Αρχαιολογική Σχολή Κατάνιας.
Η έκθεση ήταν στην Περούτζια από 7 έως 14 Φεβρουαρίου, στον Τάραντο από 7 έως 14 Μαρτίου, στο Μπρίντιζι από 21 έως 28 Μαρτίου, στο Μπάρι από 7 έως 11 Απριλίου, στην Στρόνγκολη από 16 έως 25 Απριλίου, στην Μεσσίνα από 2 έως 9 Μαΐου, στη Συρακούσα από 16 έως 23 Μαΐου, Πάρο από 18 έως 30 Αυγούστου και στο Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου.
Υπό την Αιγίδα: Δήμος Πάρου, Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., Δήμος Αντιπάρου, Κ.Ε.Δ.Α., Πύργος Βαζαίου στην Νάξο, Δήμος Ρεθύμνου, ΚΟΜΙΤΕΣ, Σχολή Ξενοδοχοϋπάλληλων της Ασίζης, F.I.D.A.P.A. Τομέας Περούτζια, KIWANIS INTERNATIONAL Τομέας Περούτζια, Lions Club Βολούμνια στην Περούτζια, Ελληνική Κοινότητα Μπρίντιζι-Λέτσε-Τάραντο, Ελληνικό Προξενείο Μπρίντιζι, Δήμος Μπρίντιζι, Δήμος Στρόνγκολη, Περιφέρεια Σικελίας, Περιφερικό Υπουργείο Περιφέρειας Σικελίας Τομέας Πολιτισμού, Δήμος Μεσσίνας, Lions Club Μεσσίνας, Νομαρχιακή Βιβλιοθήκη «Τζιάκομο Λόνγκο» Μεσσίνας.
Χορηγοί: Αρχιτεκτονική κατασκευή Πάρου - Στούντιο 265, Ενοικιαζόμενα Στούντιο και Δωμάτια «Φοίβος», Λογαράς Πάρου, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου, Οινοποιείο «Μωραΐτης» Πάρος, Εταιρεία Γεωργικών προϊόντων «Dattilo» του Roberto Ceraudo, Εταιρεία Γεωργικών προϊόντων «Russo eLongo», Βιβλιοπωλείο «Cerrelli», Εταιρεία «LGA» του Scida Algerico Giuseppe, Εταιρεία Γεωργικών προϊόντων «Fattoria San Sebastiano» του Piero Romano, Εταιρεία Γεωργικών προϊόντων «Spina», Εταιρεία Γεωργικών προϊόντων «Del Monaco», Παραδοσιακή Εταιρεία παραγωγής Μπύρας «Birrificio Blandino», Φούρνος «Diaco», Εταιρεία «NEAITOS».





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες