Pages

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλληψη ναυτικών στη Θήρα



Δύο ναυτικοί ως ύποπτοι κλοπής χρημάτων και άλλων αντικειμένων από ελλιμενιζόμενα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη στην περιοχή της Θήρας συνελήφθησαν, βραδινές ώρες του Σαββάτου 30/8/2014, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, ηλικίας 31 και 28 ετών, ήταν ναυτολογημένοι ως ναύτης και ναυτόπαις αντίστοιχα σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, ενώ κατόπιν διενεργηθείσας έρευνας, βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου και κατασχέθηκαν: ένα (01) χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, δύο (02) χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ και ένα (01) χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ προσημειωμένα (φωτοτυπημένα), καθώς και δύο (02) χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ, πέντε (05) χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, δύο (02) χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ και ένα (01) επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο.
Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν από τον υπεύθυνο λειτουργίας Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά που είχαν κλαπεί και βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Τ/Χ «SEA JET 2» στην Αμοργό
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της Κυριακής 31/8/2014, η Λιμενική Αρχή Αμοργού, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του Ε/Γ-Τ/Χ «SEA JET 2» N.Π. 10571, στο λιμένα «ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ» Αμοργού, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Το «SEA JET « το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά - Μήλο - Ίο - Θήρα - Αμοργό - Κουφονήσι - Πειραιά, συνέχισε το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα κατάπλου.
Στο πλοίο επέβαιναν κατά δήλωση ναυτικού πράκτορα προς αποβίβαση δεκαπέντε (15) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» στην Αμοργό
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες του Σαββάτου 30/8/2014, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ «SUPER JET» Ν.Π. 10328, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο - Νάξο - Αμοργό - Κουφονήσι - Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση στο λιμένα Καταπόλων Αμοργού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.
Οι 35 επιβάτες που βρίσκονταν εντός του πλοίου με προορισμό την Αμοργό καθώς και οι 04 επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα της Νάξου προς επιβίβαση με τον ίδιο προορισμό, θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες