Pages

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Εξαιρετική χρόνια για τον τουρισμό το 2014»



«Εξαιρετική χρονιά» για τον τουρισμό χαρακτήρισε το 2014 η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι αυτό αποτυπώνεται τόσο σε αύξηση αφίξεων όσο και σε αύξηση των εσόδων.

Σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη, στο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχλη παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης εν όψει της ΔΕΘ, υποστήριξε ότι «ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», προσθέτοντας ότι δουλεύουμε και προχωράμε έτσι ώστε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, αλλά και να μπορέσουμε να διαχυθεί το όφελος από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».
Αναφορικά με το πλήγμα που υπέστη η βόρεια Ελλάδα με την κατάσταση στη Ρωσία, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι «στόχος μας είναι ο ελληνικός τουρισμός να είναι θωρακισμένος έτσι, ώστε οι οποιεσδήποτε μεταβολές εξωτερικές στο σκηνικό να τον επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο». Σημείωσε, επίσης, ότι η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία έχει μια πολύ μικρή επιρροή στο συνολικό τουριστικό ρεύμα.
Πρόσθεσε, όμως, πως αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση το παρακολουθεί και συνεργάζεται και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι, ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κραδασμοί.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μια από τις βασικές και πολύ σημαντικές μας αγορές, όμως, οφείλω να δώσω έμφαση στο ότι η θεσμική θωράκιση του Ελληνικού τουρισμού είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις στο μέλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες