Pages

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Έκαναν ταμείο οι "Διαδρομές στη Μάρπησσα 2014"



Στις 22, 23 και 24 Αυγούστου κάτοικοι, επισκέπτες και εθελοντές ταξιδέψαμε στο χρόνο συμμετέχοντας για πέμπτη συνεχή χρονιά στις «Διαδρομές στη Μάρπησσα». Η έννοια του χρόνου αναδείχθηκε στους προτεινόμενους σταθμούς κι επισκέψιμους χώρους του φεστιβάλ μέσα από ιστορική, επιστημονική, λαογραφική ματιά, συνδυάζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον! Οι εικαστικές δημιουργίες της Νατάσας Μπιζά, Βιργινίας Μαστρογιαννάκη και Μαρίας Παπαποστόλου έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή νότα στη φετινή θεματική ενότητα.
Το τριήμερο ξεκίνησε δυναμικά με το παιχνίδι της Ελίνας Δενδρινού για τους μικρούς μας φίλους. Ταυτόχρονα η Νατάσα Μπιζά κι η Ηρώ Βαβανού παρότρυναν τους ενήλικες επισκέπτες να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στη Μάρπησσα μέσα από ένα εικαστικό εργαστήρι. Η βραδιάσυνεχίστηκε με την παράσταση «Λεμονιά» από την ομάδα “Τέχνης Νεύμα” κι ολοκληρώθηκε μελωδικά στην κατάμεστη πλατεία του Χριστού με τους Haig Yazdjian, Θοδωρή Κοτονιά, Μάρθα Μαυροειδή, Βαγγέλη Καρίπη, Πέτρο Βαρθακούρη και Γιώργο Βεντουρή.
Το Σάββατο το πρωί ο κύριος Νίκος Χρ. Αλιπράντης και η κυρία Άννα Ασπροπούλου μας ξενάγησαν στην πλούσια ιστορία των νερών του Δρυού. Το απόγευμα ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος ταξίδεψε τα μικρά παιδιά με τη «βάρκα που λέγεται μνήμη» ενώ η Αθανασία Παναγέα δημιούργησε με τα μεγαλύτερα παιδιά φωτογραφικές μηχανές από το παρελθόν. Στις 21:30 ξεκίνησε το πάρτυ, όπως παλιά: μουσική τango από τους Herman Mayr και Κώστα Βλαχόπουλο και χορό από τους Κώστα Δούκα, Ελένη Τσιριγώτη, Στέφανο Χατζηγεωργίου και Βαλεντίνα Δραγάτση και gypsy swing νοσταλγικούς ρυθμούς από τους Gadjo Dilo.
Την Κυριακή οι μικροί μας φίλοι κατασκεύασαν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Δερματά και της Ιωάννας Φυσιλάνη, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά ταξίδεψαν με μουσικές από τον ελλαδικό χώρο και τα μικρασιατικά παράλια σε ένα εργαστήρι για τα λαϊκά μουσικά όργανα με τη Νάνση Τουμπακάρη. Επίσης, η Ελένη Σβορώνου έκανε μία αναδρομή στην ιστορία της ομορφιάς μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες. Το φεστιβάλ έκλεισε με την καθιερωμένη τσαμπουνοπατινάδα με παριανούς οργανοπαίκτες στα σοκάκια της Μάρπησσας, οι οποίοι έδωσαν τη σκυτάλη στον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού, τον Παναγιώτη Βέργο και τον Αργύρη Ψαθά για ένα παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους για τη βοήθειά τους, τους χορηγούς, το Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξή τους και όλους τους επισκέπτες που αγκάλιασαν για μια ακόμη χρονιά τις «Διαδρομές στη Μάρπησσα»!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες