Pages

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οι αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Αγκαιριάς Πάρου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές η Λαϊκή Συνέλευση των αγκαιριανών στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγκαιριάς με αντικείμενο συζήτησης την εκχώρηση στην Α.Ε. εταιρεία ΤΑΪΠΕΔ, ήδη από τον Απρίλιο του 2013, των παραλιακών εκτάσεων με τους υγρότοπους στην «Πίσω Αλυκή» και τον «Άγιο Νικόλαο» 13 και 66 στρεμμάτων αντίστοιχα.
Πλήθος κόσμου από την περιοχή της Αγκαιριάς αλλά και από την υπόλοιπη Πάρο καθώς και επισκέπτες του όμορφου νησιού μας προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο όχι μόνο για να ενημερωθούν αλλά και να συμβάλουν με τις δικές τους σκέψεις και απόψεις στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Παρά τη ζέστη ο κόσμος, μέσα και έξω από την αίθουσα, κάθισε μέχρι το τέλος για να ακούσει όλους τους ομιλητές θέλοντας να διαμορφώσει μια σφαιρικότερη εικόνα για το μέγα αυτό ζήτημα, το οποίο, όλοι συνειδητοποιούν, ότι είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την περιοχή Αγκαιριάς - Αλυκής και την Πάρο αλλά και ευρύτερα.
Από τις τοποθετήσεις των πολιτών επιβεβαιώθηκε η ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα και όσα κάποιοι αποφασίζουν για την Πάρο ερήμην των παριανών. Παράλληλα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και διάθεση να συμβάλουν με τις προτάσεις και την διαθεσιμότητά τους στην αρτιότερη οργάνωση της αντίδρασης - αντίστασης στο «έγκλημα» το οποίο συντελείται σε βάρος της Πάρου, των κατοίκων που διαμένουν σ’ αυτό αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών του. Συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον πολιτών που διαμένουν εκτός Πάρου (ακόμη και στο εξωτερικό), οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις προκειμένου και εκείνοι με τη σειρά τους να ενημερώσουν άλλους, θέλοντας έτσι να συμβάλουν στην αποτροπή του «εγκλήματος» που έχει δρομολογηθεί με την εκχώρηση στην Α.Ε. ΤΑΪΠΕΔ των παραλιακών εκτάσεων που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
Στη Λαϊκή Συνέλευση αποφασίσθηκε η συγκέντρωση υπογραφών (έντυπα και ηλεκτρονικά) κάτω από σχετικό κείμενο το οποίο αναγνώστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους. Συγχρόνως αποφασίστηκε η ανάρτηση πανό και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων όπου θα αναγράφεται σχετικό κείμενο όπως «η περιοχή αυτή ανήκει στους κατοίκους και δεν πωλείται από το ΤΑΪΠΕΔ» (ή κάτι παρόμοιο). Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει η ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση του θέματος (με αρθρογραφία, συνεντεύξεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις) και να προταθεί στο νέο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο Πάρου και Ν. Αιγαίου αντίστοιχα η επικαιροποίηση της προηγούμενης ή λήψη νέας απόφασης - ψηφίσματος επί του θέματος. Αποφασίστηκε, ακόμη, να αναζητηθούν τρόποι δυναμικών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων και στη συνέχεια να αναληφθεί η οργάνωσή τους. Τέλος, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός με άλλες παρόμοιες κινήσεις πολιτών κατά του ΤΑΪΠΕΔ και να βρίσκονται όλοι σε εγρήγορση και ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.
Το ζητούμενο είναι η Συνέλευση να αποτελέσει την αφετηρία δημιουργίας ενός μαζικού και αποτελεσματικού κοινωνικού κινήματος αντίστασης που θα αποτρέψει το ξεπούλημα, θα επιβάλει την απένταξή τους από το ΤΑΪΠΕΔ και θα εξασφαλίσει την επιστροφή των δύο περιοχών στους κατοίκους όπου ανήκουν.

Πάρος, 29 Αυγούστου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαϊκής Συνέλευσης Αγκαιριάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες