Pages

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Συλλήψεις στα αεροδρόμια Θήρας και Μυκόνου



Πλούσιο είναι το αστυνομικό δελτίο του διημέρου, 16 και 17 Αυγούστου 2014, με συλλήψεις αλλοδαπών στα αεροδρόμια της Θήρας και της Μυκόνου. Πιο αναλυτικά:


Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Θήρας τέσσερις (4) αλλοδαποί που προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση εξωτερικού
Συνελήφθησαν χθες (17.8.2014) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τέσσερις υπήκοοι Συρίας κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας ιταλικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Ιταλία.
Τα πλαστά δελτία ταυτότητας και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί που προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις εξωτερικού από τα αεροδρόμια Θήρας και Μυκόνου
Συνελήφθησαν προχθές (16.8.2014), από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Θήρας και Μυκόνου, δυο υπήκοοι Σύριας ηλικίας 33 και 42 ετών, καθώς και μια 20χρονη υπήκοος Ερυθραίας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν κατά περίπτωση ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση χθες το απόγευμα ο 42χρονος με την 20χρονη, μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων δελτίων ταυτότητας ιταλικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις για Ιταλία.
Στη δεύτερη περίπτωση, προχθές το απόγευμα ο 33χρονος κατηγορούμενος, μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση εξ ολοκλήρου πλαστού δελτίου ταυτότητας ιταλικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση για Ιταλία.
Τα πλαστά δελτία ταυτότητας και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη στη Σαντορίνη 22χρονη Μολδαβή διακινήτρια, η οποία προσπάθησε να προωθήσει 34χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, συνελήφθη και ο 34χρονος αλλοδαπός
Συνελήφθησαν προχθές (16.8.2014) το πρωί στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, μια 22χρονη υπήκοος Μολδαβίας και ένας 34χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν μεταβεί στο αεροδρόμιο της Θήρας και διαπιστώθηκε ότι η 22χρονη συνόδευε τον 34χρονο από τον Πειραιά στη Θήρα με σκοπό να τον διευκολύνει να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση για Ιταλία.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα πλαστό διαβατήριο Ουγγρικών αρχών
• Μια ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης σε αεροπορική πτήση
• Χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα του Ιράν και της Σύριας
• Κάρτες ελληνικών και ιταλικών ξενοδοχείων
• Δυο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες