Η Αργεντινή είναι η ομάδα που την Κυριακή θα συναντήσει για τρίτη φορά στον τελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου τη Γερμανία, ύστερα από το 1986 και το 1990. Η ομάδα του Μέσι επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κανονικός αγώνας και παράταση), έχοντας ως «ήρωα» τον τερματοφύλακα Ρομέρο, ο οποίος είπε «όχι» στις εκτελέσεις των Φλάαρ και Σνάιντερ.
Οι δύο ομάδες έδωσαν στο...
Σάο Πάολο ένα μετριότατο ποιοτικά, αλλά γεμάτο ένταση και πάθος παιχνίδι, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα στο ενενηντάλεπτο και την παράταση. Στην «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 βήματα, οι ποδοσφαιριστές της «αλμπισελέστε» ήταν πιο ψύχραιμοι και ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις τους, σε αντίθεση με τους «οράνιε», που δύο φορές νικήθηκαν από τον γκολκίπερ Ρομέρο.
Σάο Πάολο ένα μετριότατο ποιοτικά, αλλά γεμάτο ένταση και πάθος παιχνίδι, το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα στο ενενηντάλεπτο και την παράταση. Στην «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 βήματα, οι ποδοσφαιριστές της «αλμπισελέστε» ήταν πιο ψύχραιμοι και ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις τους, σε αντίθεση με τους «οράνιε», που δύο φορές νικήθηκαν από τον γκολκίπερ Ρομέρο.
Οι Λατινοαμερικάνοι θα τεθούν την Κυριακή (22:00) αντιμέτωποι για τρίτη φορά απέναντι στη Γερμανία σε τελικό, ενώ η Ολλανδία, σχεδόν 24 ώρες νωρίτερα (23:00 του Σαββάτου), θα διεκδικήσει την 3η θέση κόντρα στην πληγωμένη οικοδέσποινα Βραζιλία.
Το παιχνίδι
Όπως αναμενόταν, από το ξεκίνημα του ματς η τακτική είχε τον πρώτο λόγο, με την Αργεντινή να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση να παίξει με την μπάλα κάτω, αλλά να μην βρίσκει εύκολα χώρους απέναντι στην καλοστημένη ολλανδική άμυνα.
Από την πλευρά τους, κατά τον προσφιλή τρόπο παιχνιδιού τους, οι «οράνιε» έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, προσπαθώντας κυρίως με βαθιές μπαλιές να βρουν τους Ρόμπεν και Φαν Πέρσι στο ανοιχτό γήπεδο.
Σε γενικές γραμμές, οι Λατινοαμερικάνοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, ωστόσο πέρα από ένα επικίνδυνο χτύπημα φάουλ του Λιονέλ Μέσι στο 13’, το οποίο μπλόκαρε ο Σίλεσεν, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά.
Στην επανάληψη, η Ολλανδία προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά, ωστόσο η άμυνα της Αργεντινής ήταν καλά διαβασμένη και, εξουδετερώνοντας τον Ρόμπεν, δεν έδωσε της επέτρεψε να απειλήσει.
Η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια έφτασε κοντά στο γκολ με προβολή του Ιγκουαΐν στα μέσα του δευτέρου μέρους, με την απάντηση των Ολλανδών να έρχεται στις καθυστερήσεις. Ο Σνάιντερ βρήκε με εκπληκτική πάσα τον Ρόμπεν μόνο στην περιοχή, αλλά ο άσος της Μπάγερν καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση, με αποτέλεσμα να κοπεί από τον Μασεράνο.
Η κούραση και η σκοπιμότητα οδήγησαν σε κλειστό ματς και στο έξτρα ημίωρο της παράτασης, όπου μοναδική αξιόλογη φάση ήταν το τετ α τετ του Παλάσιο με τον Σίλεσεν, το οποίο ανέδειξε νικητή τον Ολλανδό γκολκίπερ.
Ο Λουίς Φαν Χάαλ αυτή τη φορά είχε ξοδέψει και τις τρεις αλλαγές του, κάτι που δεν του έδινε το δικαίωμα να ρίξει στο παιχνίδι μόνο για τα πέναλτι τον, ήρωα της πρόκρισης απέναντι στην Κόστα Ρίκα, Τιμ Κρουλ.
Σε αντίθεση με το συγκεκριμένο ματς, οι «οράνιε» παρουσίασαν έλλειψη ψυχραιμίας στην δοκιμασία από τα 11 βήματα, κάτι που οδήγησε και στον αποκλεισμό τους. Ο – κορυφαίος του γηπέδου – Ρον Φλάαρ νικήθηκε από τον Ρομέρο στο πρώτο χτύπημα, ενώ ο γκολκίπερ της Μονακό απέκρουσε και το τρίτο ολλανδικό πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Γουέσλι Σνάιντερ.
Αντίθετα, οι Αργεντινοί ήταν αλάνθαστοι και με τον Μάξι Ροντρίγκες να σκοράρει στο τέταρτο και τελευταίο τους χτύπημα, πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του «Μαρακανά».
Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το πιο τρελό τους όνειρο: να σηκώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο «σπίτι» της μισητής αντιπάλου Βραζιλίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες