Pages

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Φιλικές ήττες για ΠΑΟ και ΠΑΟΚ



Δυο ήττες γνώρισαν σήμερα ο Παναθηνακός και ο ΠΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν με Λέγκια Γκντανσκ και Σταντάρ Λιέγης αντίστοιχα.

Κακή εμφάνιση, αποβολή Καρέλη και βαριά φιλική ήττα 4-0 για ΠΑΟ
Κατέρρευσε ο Παναθηναϊκός στο β' ημίχρονο και ηττήθηκε με 4-0 από Λέγκια Γκντανσκ, στο δεύτερο φιλικό που έδωσε επί πολωνικού εδάφους. Καθοριστική αποδείχθηκε η αποβολή του Καρέλη (χάνει τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα) στο 63' για σκληρό μαρκάρισμα κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή οι δύο ομάδες ήταν χωρίς τέρματα.
Στο α’ ημίχρονο υπήρξε ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες, ωστόσο στο τελευταίο λεπτό οι Πολωνοί έχασαν πέναλτι. Υποδείχθηκε σε ανατροπή του Μακουσέφσκι από τον Μέντες και ο Βάρνιες που το εκτέλεσε, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Μετά την αποβολή του Καρέλη στο 63’ οι Πολωνοί κυριάρχησαν και πέτυχαν τέσσερα γκολ μέσα σε 13 λεπτά. Στο 67' ο Παβλόφσκι με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ, στο 73' ο Γιανίτσκι με κεφαλιά έκανε το 2-0, στο 77' ο Βράνιες με απευθείας φάουλ το 3-0 και στο 80' ο Ματουσέφσκι με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 20' διεκόπη για λίγη ώρα το φιλικό, λόγω των καπνογόνων που είχαν ανάψει ένθερμοι οπαδοί της πολωνικής ομάδας.
Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε μετά το ματς:«Για εμάς είναι σημαντικό ότι κάναμε αρκετά καλά πράγματα μέχρι το 65ο λεπτό. Από και πέρα όμως, δεν είχαμε την αντίδραση που έπρεπε. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να βελτιωθούμε και εκεί θα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να παίζουμε άμυνα σαν ομάδα, γιατί στα τελευταία λεπτά θυμίζαμε παιδική χαρά», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην κάμερα της Nova.
Ενώ για την μέχρι στιγμής πορεία της προετοιμασίας των «πράσινων» είπε:«Δουλέψαμε καλά. Είχαμε θετικά στοιχεία, όπως τρεξίματα, ενέργεια και διάθεση. Υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες, πάνω στις οποίες πρέπει να δουλέψουμε, καθώς η αντίδρασή μας σήμερα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Σε ανάλογες καταστάσεις στην Ευρώπη, δεν πρέπει να αντιδράσουμε έτσι. Ήταν ένα μάθημα, το σημερινό».
Λέγκια Γκντανσκ: Τρέλα, Πιετρόφσκι, Ζανέσκι, Βαλέντε, Λέκοβιττς, Μακουζέφσκι, Μποντσίουκ, Βράνιες, Παβλόφσκι, Βιζιένσφσκι, Σαντάζε.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (65' Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (46' Τριανταφυλλόπουλος), Νανο, Κουτρουμπής (65' Μπούρμπος), Μέντες, Δώνης (46' Λαγός), Ζέκα, Κλωναρίδης (46' Καρέλης), Ατζαγκούν (65' Χουχούμης), Πέτριτς (65' Ντίνας), Μπεργκ.


Φιλική ήττα για τον ΠΑΟΚ με 2-1 από τη Σταντάρ Λιέγης
Αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά με ορισμένα θετικά συμπεράσματα είχε στο πρώτο φετινό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του ο ΠΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε στην Ολλανδία από την Σταντάρ Λιέγης με 2-1.
Δεν αγωνίστηκαν για τον «Δικέφαλο» οι Ραζβάν Ρατς, Εργκους Κάτσε και Κρίστι Κιόσε, οι οποίοι αναμένεται να ενταχθούν στον κανονικό ρυθμό μονταρίσματος της ομάδας από την προσεχή Δευτέρα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης έμεινε ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι νεαροί παίκτες.
Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 40΄ με πέναλτι του Μπία (μετά από χέρι του Βίτορ), για να ισοφαρίσουν οι Θεσσαλονικείς στο 60΄ με σουτ στην κίνηση από ον Κουλούρη.
Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπία παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το επόμενο τεστ για τους «ασπρόμαυρους» είναι την Τρίτη (15/7), με αντίπαλο τη Ντνιέπρ.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γιακουμής (46’ Μελίσσας), Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Μαντούρο, Μάρτενς, Κωνσταντινίδης, Πόζογλου, Παπαδόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Κουλούρης, Αθανασιάδης, Γκολάσα, Κίτσιου, Παναγιωτούδης, Πόποβιτς, Πολύζος, Σαββίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες