Pages

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Γιάννης Μαούνης απαντάει στο Parospress και στον "blog-pen"



Τι σημαίνει κωλοτούμπα στην μικροπολιτική ρητορεία;
Για να αποσαφηνίσουμε την έννοια και επειδή εκτιμώ ότι το μπλοκ πρέπει να αφορά και συνετά σκεπτόμενους συμπολίτες οφείλω να διευκρινίσω.
Η κωλοτούμπα λοιπόν αγαπητοί μου τιμητές εμπεριέχει ιδιοτέλεια.
Από που προκύπτει λοιπόν η ιδιοτέλεια στο πρόσωπο μου.
1. Διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος (άμισθη αιρετή θέση) πού με τοποθέτησαν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μου από το 1998 και για δύο τετραετίες με ένα συνδυασμό σημαντικού έργου στο Νομό μας και το Νησί μας .
Αποχώρησα από την ενεργό πολιτική δράση την τετραετία 2006-2010 γνωρίζοντας ότι η αποχώρηση δεν ωφελεί στην πολιτική αναρρίχηση και ιδιαίτερα στην ιδιοτελή στόχευση. (Στοιχειώδες πολιτικό αξίωμα).
2. Πολιτεύτηκα ως υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με ένα αντιμνημονιακό Κίνημα το 2012 (αυτό του ΟΧΙ) που φιλοξενεί στους κόλπους του τα περισσότερα από τα κινήματα που βγήκαν από τον αντιμνημονιακό αγώνα της πλατείας Συντάγματος.
Η επιλογή μου αυτή απαντά με τον καλύτερο τρόπο σε αυτούς που με θεωρούσαν και ενδεχομένως με θεωρούν υποτακτικό προσώπων ή μηχανισμών εξουσίας για ίδια οφέλη.
Οφείλω, μάλιστα να προτρέψω όσους δεν ξέρουν, ας κάνουν μια ανάγνωση στον ιστότοπο του Κινήματος του ΕΠΑΜ και ας ακούσουν τις απόψεις του με τις περισσότερες των οποίων συμφωνώ και σήμερα.
Γνώριζα ότι στο Νομό Κυκλάδων δεν υπήρχε πλειοψηφικό ρεύμα εξουσίας και το έκανα συνειδητά χωρίς ψευδαισθήσεις νομής του κρατικού μπεζαχτά και αξιωματουχικών προνομίων. Από πού λοιπόν προκύπτει η ιδιοτέλεια της πολιτικής αυτής δράσης μου.
3. Σε όσους όμως δεν έπεισα ακόμη, τούς καλώ να απαντήσουν με στοιχεία αν οποτεδήποτε και για την οποιαδήποτε πολιτική μου θέση, ανταμείφθηκα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, παρά μόνο ηθικά από την εμπιστοσύνη των συμπολιτών στο πρόσωπο μου και την οποία φροντίζω να ανταποδίδω καταβάλλοντας το μέγιστο των διαθέσιμων δυνάμεων μου στην υπηρεσία του κοινωνικού συμφέροντος χωρίς τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς
Όσο για την επιλογή μου.Υπομονή εγκράτεια και ψυχραιμία.
Πάντως να μην ελπίζεται ότι θα είμαι απολογητικός.

Μετά τιμής
Γιάννης Μαούνης

Σ.σ. blog parospress: Ο κ. Γιάννης Μαούνης έστειλε ως σχόλιο το παραπάνω κείμενο στην ανάρτησή μας εδώ. Θεωρήσαμε καλό να ανεβάσουμε το σχόλιο του σε αρχική σελίδα γιατί από τη θέση αυτή του ασκήσαμε κριτική για την απόφασή του να επιλέξει να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό "Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον".


24 σχόλια:

  1. Γιατί δεν ξανακατεβένεις υποψήφιος με το ΕΠΑΜ στις ευρωεκλογές εφόσον συμφωνείς ακόμη και σήμερα????
    Γιατί επιλέγεις ΠΑΛΙ τον παλιό σου κομματικό χώρο δηλαδή το ΠΑΣΟΚ???
    Ποιός σου επέβαλε να είσαι με τον εκλεκτό του Ραγκούση δηλ. τον ΒΛΑΧΟΓΙΆΝΝΗ??????
    Κρίμα κ. Γιάννη μας απογοήτευσες.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιβάλλετε να είσαι απολογητικός για την επιλογή σου να συμμετέχεις με τον ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ..
    Διότι πριν μερικές ημέρες έλεγες άλλα, του έκανες κριτική και το σπουδαιότερο προσπάθησες να δημιούργησεις συνδυασμό για τις Δημοτικές εκλογές....
    Πιθανόν δεν σε εκφράζει ο Βλαχογιάννης.....
    Τι άλλαξε στις θέσεις σου ...????
    ΤΟΥ ΕΚΑΝΕΣ κριτική και τώρα βάζεις μαζί του???
    Αυτό δεν είναι Πολιτική κωλοτούμπα......????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυσικά και πρέπει να είσαι απολογητικός. Τα όσα γράφεις, μάλλον δεν μπορούν να πείσουν κανέναν σκεπτόμενο παριανό. Να εξηγήσεις γιατί πήγες με τον Βλαχογιάννη, ενώ εσύ ήσουν αυτός που τον έκραζε δύο ημέρες πρίν!! Τι άλλο να συμβαίνει, εκτός από κάποια θεσούλα ή ακόμα και η δημαρχία μετά από 2,5 χρόνια;;; :Όσοι δεν ήθελαν να τον βλέπουν καν τον Βλαχογιάννη, τώρα μπήκαν υποψίφιοί του (βλέπε Ζαχαρία Κοντογιώργη, Κεμπάμπη ορθοπεδικό). Να τους χαίρεσαι Βλαχογιάννη τους πληρωμένους υποψηφίους σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελευταία απάντηση και επικοινωνία με τούς καλούς μου φίλους.
    1.Δεστε την πιθανότητα να βγει Ο Μάρκος.
    2.Πάρτε το ψηφοδέλτιο του, και αρχίστε να τοποθετείται τούς καλύτερους που έχουν πιθανότητα να εκλεγούν από αυτό το ψηφοδέλτιο στις Θέσεις
    1.Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
    2.Τριών αντιδημάρχων
    3.Προέδρου ΔΕΥΑΠ
    4.Προέδρου Λιμενικού Ταμείου
    Κάντε το με παρρησία σε ένα χαρτί στο σπίτι σας,αλλά μπορείτε να αναρτήσετε την πρόταση σας και εδώ να τήν κρίνουν οι συμπολίτες.
    Μετά θα βρείτε μόνοι σας την απάντηση στο ερώτημα αν κάνω κωλοτούμπα ή την ανάγκη φιλότιμο.
    Είπαμε κάνουμε την σκληρότερη κριτική προς κάθε κατεύθυνση χρησιμοποιώντας και σκληρούς χαρακτηρισμούς
    αλλά δεν θά αφήσουμε και το τόπο μας να πάει κατά διαόλου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Υ.Γ
    Τα υπόλοιπα θα ειπωθούν στον αγώνα με τούς πολίτες για τούς πολίτες.
    Γιάννης Μαούνης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Μαούνη τέτοια λαϊκίστικη απάντηση από εσάς δεν την περίμενα. Θεωρείτε ότι οι συμπολίτες σας/μας είναι ανίκανοι να αναλάβουν κάποιο πόστο στο δήμο μόνο και μόνο επειδή εσείς έτσι κρίνετε και επειδή αυτοί κατεβαίνουν με το ψηφοδέλτιο του Κωβαίου, είστε απαράδεκτος να έχετε τέτοιες απόψεις.
      Με λίγα λόγια κύριε Μαούνη θεωρείται ότι κάποιοι συμπολίτες σας δεν είναι άξιοι να μας κυβερνούν είναι όμως πανάξιοι να σας/μας ψηφίζουν, πρόβατα λοιπόν, ενώ εσείς η κολόνα της δημοκρατίας στην Πάρο και αλλαχού, το απαύγασμα της αυθεντίας στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σας ψηφίσουν όλοι γιατί ΜΟΝΟ εσείς μπορείτε να κυβερνάτε. Σου κάνω γνωστό ότι την ίδια άποψη έχει και ο κυβερνήτης της Βορείου Κορέας.... μου διαφεύγει το όνομά του αλλά είμαι σίγουρος ότι και αυτόν Μαούνη πρέπει να τον λένε.

      Διαγραφή
    2. Άλλα λόγια ν ΄αγαπιόμαστε ! Για το μάρμαρο όμως κουβέντα .
      Κρείττον το σιγάν λοιπόν , αγαπητέ κατά τα άλλα Γιάννη. Η σιωπή είναι χρυσός.
      Μη μιλάς για το σκοινί στο ΄σπίτι ΄ του/των κρεμασμένων . Αυτοσυγκράτηση δυό και τρείς φορές γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια .κι ένα μόνο κεφάλι. Κρίμα κι αυτό τα λέει όλα .

      Διαγραφή
  5. αυτη είναι ρε ανοητοι αναλυση τι δεν καταλαβαινετε;γι αυτο ταχωνε στον βλαχοτζον απολες τις μεριες για ν ανεβασει το κασε του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς για τους περισσότερους το θέμα είναι η "καρέκλα" και όχι το καλό του τόπου. Γι' αυτό και οι τόσες κολοτούμπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Γιαννη ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ! ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ
    ΛΙΓΗ ΜΠΕΣΑ ρε γαμωτο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην φοβασαι Γιαννη,στις 18/5 ολα θα ξεκαθαρισουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΕ ακομα δεν καταλαβατε οτι ο δηθεν συνδιασμος του ανταξιου ολων των θεσεων που προαναφερει ο κυριος μαουνης ηταν ξαδελφικο τερτιπι ουτως ωστε να συννενοθουν μετα αφου κατα καποιον τροπο ηταν σιγουροροι οτι δεν επροκειτο να συμπληρωσει ο βλαχογιαννης γιατι βλεπετε εκτος του οτι κανει την αναγκη φιλοτιμο τον διακατεχει και η μεγαλοψυχια.δηλ ολα προσχεδιασμενα.σαν δεν ντρεπομαστε και λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2010 TOY ΚΥΡΙΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ¨ΙΚΑΝΑ¨ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΙΝ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ EΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλε ακομα δεν καταλαβατε οτι ο ταχα μου συνδιασμος κ μαουνη του δηθεν ανταξιου ολων αυτων των θεσεων οπως προαναφερει ειναι ξαδερφικο τερτιπι?καθως υπολογιζαν οτι ο βλαχογιαννης δεν θα συμπληρωνε τα μιλησανε τα συμφονησανε να κανει συνδιασμο ο μαουνης γιατι εκτος απο κατα αναγκην φιλοτιμος ειναι και κατα αναγκην φιλανθρωπος .για τον ξαδελφο ρε γαμωτο!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άστο ρε Μαούνη, μούγκα το, θες και μιλάς ακόμα; Τη Πέμπτη έστειλες τη γυναίκα σου σε άλλο ψηφοδέλτιο και τη Παρασκευή το ακύρωσες γιατί εν τω μεταξύ τα βρήκες με τον τελειωμένο. Αυτό που σε περιμένει είναι το τέλος της αμφιλεγόμενης και κομπλεξικής "πολιτικής σου καριέρας". Αν υπάρχουν άνθρωποι που θα σε πάρουν στο εξής στα σοβαρά, τότε θα έχουν πρόβλημα μυαλού και εκείνοι.
    Σε εκείνους που σε εμπιστεύτηκαν και μπήκαν υποψήφιοι μαζί σου, τι έχεις να απολογηθείς; Αν συνέβαινε να είμαι μαζί σου υποψήφιος και έκανες έτσι όπως έκανες, δεν θα σε χωρούσε μετά ο τόπος, θα μετακόμιζες από τη Πάρο.
    Συμβουλή. Καλός τόπος για μετακόμιση είναι η Σκωτία που είναι και φτηνές οι φούστες. Για ρόμπες δεν πρόφτασα να κάνω έρευνα αγοράς, στο Καλάμι πάντως είναι της μόδας. Ρόμπα με μούσι, γιούπιιιιιιιιιιι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ,Όλα όμορφα και καλοσχεδιασμένα . Χάνει ο Βλαχογιάννης , την κάνει πριν την ορκωμοσία και δίνει το κλειδί στον ξάδερφο Μαούνη ν αγορεύει όσο θέλει . Κερδίζει ο Βλαχογιάννης πρώτος και αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος, ο Μαούνης , Διαλέχτε όλοι θα πάρετε ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ κ. Μαούνη, έχετε ΔΙΚΙΟ δεν κάνατε καμία πολιτική κωλοτούμπα ούτε καν ενα διπλό αξελ ή ένα τριπλό τόλουπ απλά όλοι εμείς οι χαζοί παριανοί πολίτες σας ζηλεύουμε που μπήκατε σε έναν σούπερ-ντούπερ συνδυασμό κάτω από τις οδηγίες ενός μεγάλου ηγέτη μαζι με υπεραξιόλογα και επιτυχημένα μέλη. Όχι δεν γλύφετε εκει που φτύνατε (πριν από 3 ημέρες) ΠΟΤΕ απλά για το "καλό της Πάρου" σκύψατε το κεφάλι και πήγατε στον φανταστικό συνδυασμό του νυν Δημάρχου Πάρου, που κατά τα δικά σας λεγόμενα μια τετραετία τώρα δεν έκανε τίποτα και όχι απλά τίποτα αλλα και έργο που ανακοίνωσε προεκλογικά βλέπε "Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Μάρπησσας" κινδυνεύει να το χάσει από λάθος χειρισμούς. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί ποιος είμαι εγώ ποιος είσαι εσύ!!! Ώπα! Αλλά πείτε την αλήθεια η βιντεο-υποψηφιότητα ήταν αυτή που σας έπεισε να πάτε με το Βλαχογιάννη, αυτό το τρικάμερο αριστούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. επι τη ευκαιρια να ρωτησουμε τους ικανους με κεινο το υγειονομικο αεροσκαφος τι εχει γινει.μηπως το κρατανε παλι για εκπληξη παραμονες εκλογων; φτανει να μην μας φερουν παλι εκεινο τοδανεικο απο τη σαντορινη οπως στις προηγουμενες εκλογες .αν και θελω να νομιζω οτι ο κοσμος πεταξε τις παρωπιδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολοι για την καρέκλα, και απο τον συνδυασμό Βλαχογιάννη και απο τον συνδυασμό Κωβαίου(λές και ο Κωβαίος έχει αξιόλογα και καινούργια πρόσωπα,μην τρελαθούμε τώρα), ο Ροκονίδας σαν το ΚΚΕ δεν θέλει να αναλάβει και ο Σαρρης δεν θέλει να αναλάβει φαίνεται απο τους υποψηφίους του.Δηλαδή σκατά, δεν υπάρχει κανείς.Είναι δυνατόν σε ένα νησάκι να υπάρχουν 4 συνδυασμοί και όλη η Πάρος υποψήφια? Δεν υπάρχει οικογένεια να μην είναι υποψήφια ,είναι σοβαρά πράγματα αυτά,μώρέ?Δεν ψηφίζω κανένα, και απο ότι ακούω πολλοί δεν θα ψηφίσουν κανένα και τελικά έχουμε ότι μας αξίζει.Ενα μεγάλο τίποτα.Αυτό μας αξίζει, αυτό έχουμε......εγω ξέρω πως τόσα χρόνια λειτουργούσε η ''κλίκα'', έχουν κάνει τον Δήμο μαγαζί και έτσι θα συνεχίσει απο τις υποψηφιότητες που βλέπω.....τα ονόματα των νέων απο όλους τους συνδυασμούς είναι για να γεμίσει το ψηφοδέλτιο-το έζησα στις προηγούμενες εκλογές-αυτοί που θα πάρουν πόστα απο τον οποιοδήποτε συνδυασμό είναι τα ονόματα που υπήρχαν πάντα στον Δήμο και που πάντα ''επηρέαζαν'' τις αποφάσεις του Δήμου ,ακόμα και αν δεν ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.Είναι οι κλασικές Παριανές προνομιούχες οικογένειες που έχουν διαιρεθεί στους δύο ''πρώτους'' συνδυασμούς..... όλα τα άλλα που γράφεται είναι βλακείες.Κατηγορείτε τον Μαούνη.....γιατί ρε παιδιά ο Κωβαίος δεν είναι ο ''δήμαρχος στην θέση του δημάρχου?'' Ο Λούις δεν έβριζε τον Βλαχογιάννη και μετά έκαναν σύμπραξη?Οι Μπιζάδες τα ίδια, και όσοι ήταν υποψήφιοι στην Πρωτολάτη και θυμάμαι έβριζαν τον Βλαχογιάννη και τον Κωβαίο, τώρα είναι στους συνδυασμούς του Βλαχογιάννη και του Κωβαίου....τι να λέμε τώρα? Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδεύετε εσεις που γράφετε τα άνω σχόλια? Νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με ιθαγενεις.Δεν στηρίζω τον Μαούνη ,αλλά όλοι σαν τον Μαούνη είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αφου ψαχνεις την αληθεια κακο ειναι να λες ανακριβιεςανακριβια 1η ο Λουις εβριζε βλαχογιανη ανακριβια 2η ολοι ειναι σαν τον Μαουνη αλλο κριτικη αλλο βρισια κ αλλο πραμα η διαφωνια με συνεργασια αλλο πραμα η συναλαγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανακρίβιες δεν ακούν τα αυτιά μου.Αλλο κριτική, άλλο βρισιά?Αλλο διαφωνία,άλλο συνεργασία,άλλο συναλλαγή? Σας είπε κανένας κύριε πως δεν γνωρίζω ελληνικά? Τι δεν καταλαβαίνετε?Οταν γράφω ''έβριζαν'', εννοώ,κριτικάρουν με άσχημο τρόπο,επικρίνουν,κατηγορούν.....καλύτερα τώρα?Η απάντησή σας δεν πείθει, αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πεισε την παρτη σου κι υστερα πεισε εμενα.αναθεμα κι αν καταλαβες τι εγραψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αφιαφορώ αν πείστηκες αγαπητέ...άλλωστε απο αυτά που γράφεις αδιάφορος είσαι.....το αν έχω πειστεί εγω θα το δείξω με την ψήφο μου...εσυ ψήφισε όπως αρμόζει σε όλους τους γλείφτες ,που εκει που φτύνουν γλείφουν....αγαπητέ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οσο για κεινον τον αποστολη τον παντελαιο που μας μοστραρει το θεατρακι των λευκων για να μαζεψει ψηφους ας μας πη πρωτα το ξοφλησε η πονταει να βγη δημοτικος συμβουλος για να βρη τροπο να το ξοφλησει.α ισως του εταξε ο βλαχογιαννης να μεινει μαζι του για να αλληλοβοηθηθουν ολα παιζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καποιος καθαρισε καλαμια να κανει καλαμωτη να βαλει τα τυρακια του .δεν ειναι κριμα να τα χαραμισεις ξαπλωτα; στηστα ορθια να καθισουν πανω οι καλαμοκαβαλαρηδες π.χ. κα χανιωτη που μολις διαβασε το ψηφοδελτιο του κωβαιου καγχασε και ειπε ευτυχως μου εφιαξε η μερα.αναρωτηθηκε ομως σε ποσους εφιαξε η μερα οταν διαβασαν το δικο τους ψηφοδελτιο;αναρωτιεμε τι εταξαν σε ολους τους χρεοφηλετες απο δω κι απο κει για να τους παρουν μαζι .μηπως να τους βοηθησουν για τις πληρωμες ;θα φανει στο μελον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες