Pages

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πάρος: Πλήρης επιβεβαίωση για το deal του «Βασιλιά Μετέωρου» με το «καλάμι»




Οι επισκέψεις που δέχθηκε χθες το blog μετά την αποκλειστική είδηση που δημοσιεύσαμε για τη συνεργασία του «Βασιλιά Μετέωρου» με το «καλάμι» στις εκλογές του Μαΐου ήταν… αμέτρητες. Ακόμα γράφει το κοντέρ. Το deal σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες μου έκλεισε δυο 24ωρα πριν καταθέσει ο «Βασιλιάς Μετέωρος» στη Σύρο τον συνδυασμό…

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Γνώριζαν και ποιοι από τον συνδυασμό για τη συμφωνία; Ενημέρωσε ο «Βασιλιάς Μετέωρος»; Τώρα θα μου πει κάποιος. «Βασιλιάς» είναι αυτός γιατί να ενημερώσει; Σωστό κι αυτό. Και ο «Βασιλιάς» έχει εκτός από την αυλή του και υποτακτικούς…
Ναι αλλά, η ενσωμάτωση του «καλαμιού» στον συνδυασμό του «Βασιλιά Μετέωρου» δεν είναι ένας ακόμα υποψήφιος για να κλείσουμε, θα πω εγώ. Πολιτικά υπάρχουν ανοιχτά θέματα, ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναδείξαμε εν μέρει στο χθεσινό μας κείμενο με στοιχεία.
Πάντως μια ανακοίνωση, ένα δελτίο τύπου από τη μια ή την άλλη πλευρά για να εξηγήσει τα ανεξήγητα είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, στα ήδη υπάρχοντα του συνδυασμού, στην προσπάθεια να εξηγηθούν κάποια πράγματα για το deal και πως αυτό προέκυψε και από την άλλη υπάρχει η άλλη άποψη που λέει άστο να πάει, άστο… Ποιος ψηφοφόρος θα θυμάται σε λίγες μέρες τι έχει συμβεί… Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ψηφοφόρου που θα… ξεχάσει το αφήνω να το βάλετε εσείς…

Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα από την πλευρά του «καλαμιού». Είχε ενημερώσει τους ανθρώπους εκείνους που τον είχαν ακολουθήσει, στο σύντομο χρονικό διάστημα για την προσπάθεια δημιουργίας συνδυασμού, για την ενέργειά του αυτή; Ε; Είπατε κάτι και δεν σας άκουσα; Με ακούει κανείς;

Οι τίτλοι πάντως από τον «Βασιλιά Μετέωρο» είναι προφορικοί και όχι γραπτοί. Ας προσέχει το «καλάμι» γιατί θα είναι ο τρίτος, από όσο γνωρίζω, που του έταξε τον Θρόνο. Στις δυο προηγούμενες φορές οι υποψήφιοι πήραν…

Υπάρχει όμως και μια συνταγή. Αν θέλει το «καλάμι» να πετύχει σε αυτό που απέτυχαν οι άλλοι -και μιλάω για τη διαδοχή του Θρόνου- πρέπει να πάει γονυπετής για προσευχή στον ΘΕΟ. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να υπάρχει ο Θρόνος. Και στα επόμενα πέντε χρόνια ποιος τον βεβαιώνει ότι θα υπάρχει;

Είχα πει τέλος τα ξενύχτια. Τι θέλω και μιλάω, δεν το έκλεινα καλύτερα. Δεν λογάριασα, λάθος μου, τους φωστήρες του «Βασιλιά Μετέωρου» που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα -γιατί άλλωστε να χαλάσουμε την πετυχημένη συνταγή- τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού. Αφού τα διάβασα και ενημερώθηκα, μετά έπεσα για ύπνο, περιμένοντας τα φαντάσματα, που ήρθαν, δεν ήρθαν…

Πάντως με παρακάλια και ταξίματα ο «Βασιλιάς Μετέωρος» κατάφερε -και είναι επιτυχία αυτή- να συγκεντρώσει 70 υποψηφίους. Προσπάθησε, δεν λέω, να κάνει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό αλλά δεν τα κατάφερε, Καλή η προσπάθεια αλλά λίγη.
Από την άλλη μαθαίνω ότι ο «ασταμάτητος»… σταμάτησε στους 79 κι αν χρειαζόταν κι άλλους είχε και καβάντζα. Τώρα πότε θα δούμε τα ονοματάκια του συνδυασμού του εκείνος ξέρει. Δεν νομίζω πάντως να ακολουθήσει την τακτική του «Βασιλιά Μετέωρου και των φωστήρων του και να στείλει τους υποψήφιους 5-5, 10-10, με e-mail μεταμεσονύχτιες ώρες. Δεν αντέχω άλλα ξενύχτια!!!

Και κάτι ακόμα. Τον συνδυασμό του «Βασιλιά Μετέωρου» στη Σύρο τον πήγαν τέσσερις. Έλα, δεν θέλω μακάβριες σκέψεις, μέρες που είναι…

Δεν πιστεύω να πάνε να κάτσουν στην ίδια καρέκλα ο «Μανάβας» και το «καλάμι» μετά τις εκλογές αν και εφόσον… Ο «Βασιλιάς Μετέωρος» είναι ικανός να τους έχει τάξει την ίδια καρέκλα. Ναι την ίδια καρέκλα, καλά διαβάσατε. Μια προτροπή - φιλική συμβουλή προς τον «Μανάβα». Μην πετάς τα χαλασμένα λαχανικά. Κράτησέ τα. Μπορεί να σου χρειαστούν.

Γράψτε λάθος για τον «Άρχοντα του λιμανιού» που θα έπαιρνε πόστο στο λιμάνι, λόγω ειδικότητας, αφού θα ήταν στο ψηφοδέλτιο του «Βασιλιά Μετέωρου». Η πληροφορία μου ήταν, εν μέρει, λανθασμένη αφού τελικά δεν είναι στο ψηφοδέλτιο του «Βασιλιά Μετέωρου» που ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ. Και για χρησιμοποιήσω ένα μέρος από σχόλιο ανώνυμου αναγνώστη του blog. Όντως φοράει παντελόνια, δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό. Για εκείνον που στενοχωριέμαι είναι για τον «Βασιλιά» που τον άφησε «Μετέωρο».
Αναγνωρίζω το λάθος μου, ζητάω συγνώμη και επανορθώνω. Έτσι κάνω εγώ. Όχι σαν κάποιους άλλους που σε «εκτελούν» στα τρία μέτρα και δεν κάνουν ούτε μια επανόρθωση, σφυρίζοντας αδιάφορα...

Γράφαμε χθες:
Και μια ακόμα κολοτούμπα στην παράταξη του «Βασιλιά Μετέωρου». Η Μαρία Τριβυζά - Φραντζή, που είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφια αλλά θα πάει σπίτι της, «ξέχασε» τι είχε πει. Ναι «ξέχασε». Έτσι το όνομά της θα βρίσκεται και πάλι στον συνδυασμό του «Βασιλιά Μετέωρου». Με συγκινεί πάρα πολύ η βοήθεια που προσφέρει από ψηλά ο ΘΕΟΣ…
Το σχόλιο που δεχθήκαμε, προφανώς για το συγκεκριμένο κείμενο από ανώνυμο σχολιαστή, ήταν: «Παρακαλώ οι πληροφορίες σας ας είναι πιο αξιόπιστες».
Οι πληροφορίες, που προέρχονται από έγκυρες πηγές, είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό αξιόπιστες. Μιλάω για πληροφορίες και για υψηλό ποσοστό αξιοπιστίας των πληροφοριών.
Η κολοτούμπα από την κυρία Μαρία Τριβυζά - Φραντζή δεν έγινε. Τήρησε όσα είχε πει δημόσια και δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό του «Βασιλιά Μετέωρου».
Πάντως στον συνδυασμό υπάρχει υποψήφια Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας, με τον συνδυασμό του «Βασιλιά Μετέωρου», η κ. Μαρία Φραντζή του Γεωργίου.
Και όχι φυσικά η κ. Μαρία Τριβυζά - Φραντζή.

Ο «blog-pen»



12 σχόλια:

  1. To Γρηγοράκι έφτιαξε τον συνδυασμό του ασταμάτητου διαβάστε πίσω από τα λόγια της, να γίνει το νησί μπάχαλο και μετά από 5 χρόνια να έρθει σαν σωτήρας.
    Οσο για το καλάμι απέδειξε και θα αποδείξει ότι ξέρει να δουλεύει για το νησί χωρίς ανταλλάγματα και τυμπανοκρουσίες, Εύγε κ. Μαούνη αγαπάτε πραγματικά το νησί σας.
    Οι κασσάνδρες θα σιωπήσουν όταν σκεφτούν ότι η προσφορά στον τόπο δεν μετριέται υπέρ των κομμάτων και των φιλοδοξιων του καθενός. Και πάλι συγχαρητήρια κ. Μαούνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μ.Τριβυζα-Φραντζη δεν αρεσκεται στις κολοτουμπες αλλων ειναι αυτες προσφιλες αθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι που λένε ότι αγαπάνε το νησί έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Μετρήστε τις δυνάμεις σας στις ευρωεκλογές και όχι για την ΠΑΡΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρήσαμε αλλά ξυπνάμε: Πιο μπάχαλο από το σημερινό αποκλείεται : Αεροπλανάκι δεν πετά οεο, Κέντρο υγείας δεν δουλεύει και ζητάμε από τον Άδωνη να κάνει τις μικροβιολογικές,γιατί ο Μετέωρος όλο δεν ξέρει λες και δεν είναι Δήμαρχος, Αεροδρόμιο χωρίς στέγη κ.λ.π.
    Οι δε κολοτούμπες γίνανε μακριά γαιδούρα , έχουμε χάσει κάθε ιχνος αξιοπρέπειας........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ο Μαούνης έκανε την κωλοτούμπα αφού δεν του βγήκαν τα κουκιά ο "αναξιοπίστος" Βλαχογιάννης πως τον δέχθηκε στον συνδυασμό; Για το καλό του τόπου βέβαια και όχι για την καρέκλα.
    Ο Καταπόδης και ο Κουζούμης που τους είχε "στολίσει" ποικιλοτρόπος ο Μαούνης τι λένε; Ρωτήθηκαν; Βεβαίως για το καλό του τόπου και αυτοί θα συμφωνήσαν.
    Οι υπόλοιποι που κινδυνεύουν να χάσουν την καρέκλα τι λένε; Είναι όλοι στρατιώτες για την σωτηρία του τόπου φυσικά και συμφωνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαι εσύ για την καρέκλα μάχεσαι και όχι για την Πάρο, τόσο έτσουξε ο Μαούνης. Στρατιωτάκια των κομματικών σωλήνων η αλήθεια σας πονάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι καιρος να παμε μπροστα γιατι εχουμε δυστυχως μεινει πολυ πισω,παμε με νεα προσωπα,ιδεες μπροστα!
    τωρα ειναι ισως η ευκαιρια να δουμε στην πραξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σημαίνει κωλοτούμπα στην μικροπολιτική ρητορεία;
    Για να αποσαφηνίσουμε την έννοια και επειδή εκτιμώ ότι το μπλοκ πρέπει να αφορά και συνετά σκεπτόμενους συμπολίτες οφείλω να διευκρινίσω.
    Η κωλοτούμπα λοιπόν αγαπητοί μου τιμητές εμπεριέχει ιδιοτέλεια.
    Από που προκύπτει λοιπόν η ιδιοτέλεια στο πρόσωπο μου.
    1. Διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος (άμισθη αιρετή θέση) πού με τοποθέτησαν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μου από το 1998 και για δύο τετραετίες με ένα συνδυασμό σημαντικού έργου στο Νομό μας και το Νησί μας .
    Αποχώρησα από την ενεργό πολιτική δράση την τετραετία 2006-2010 γνωρίζοντας ότι η αποχώρηση δεν ωφελεί στην πολιτική αναρρίχηση και ιδιαίτερα στην ιδιοτελή στόχευση. (-Στοιχειώδες πολιτικό αξίωμα).
    2.Πολιτεύτηκα ως υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με ένα αντιμνημονιακό Κίνημα το 2012 (αυτό του ΟΧΙ)που φιλοξενεί στους κόλπους του τα περισσότερα από τα κινήματα που βγήκαν από τον αντιμνημονιακό αγώνα της πλατείας Συντάγματος.
    Η επιλογή μου αυτή απαντά με τον καλύτερο τρόπο σε αυτούς που με θεωρούσαν και ενδεχομένως με θεωρούν υποτακτικό προσώπων ή μηχανισμών εξουσίας για ίδια οφέλη.
    Οφείλω ,μάλιστα να προτρέψω όσους δεν ξέρουν ,ας κάνουν μια ανάγνωση στον ιστότοπο του Κινήματος του ΕΠΑΜ και ας ακούσουν τις απόψεις του με τις περισσότερες των οποίων συμφωνώ και σήμερα.
    Γνώριζα ότι στο Νομό Κυκλάδων δεν υπήρχε πλειοψηφικό ρεύμα εξουσίας και το έκανα συνειδητά χωρίς ψευδαισθήσεις νομής του κρατικού μπεζαχτά και αξιωματουχικών προνομίων.Από πού λοιπόν προκύπτει η ιδιοτέλεια της πολιτικής αυτής δράσης μου.
    3. Σε όσους όμως δεν έπεισα ακόμη, τούς καλώ να απαντήσουν με στοιχεία αν οποτεδήποτε και για την οποιαδήποτε πολιτική μου θέση ,ανταμείφθηκα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ,παρά μόνο ηθικά από την εμπιστοσύνη των συμπολιτών στο πρόσωπο μου και την οποία φροντίζω να ανταποδίδω καταβάλλοντας το μέγιστο των διαθέσιμων δυνάμεων μου στην υπηρεσία του κοινωνικού συμφέροντος χωρίς τυμπανοκρουσίες και αλαλαγμούς
    Όσο για την επιλογή μου .Υπομονή εγκράτεια και ψυχραιμία.
    Πάντως να μην ελπίζεται ότι θα είμαι απολογητικός.
    Μετά τιμής
    Γιάννης Μαούνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρίμα κ. Μαούνη...............
    Οι πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά απολογούνται όταν αλλάζουν επιλογές πολιτικές εννοείται....
    Εκτός ΑΝ μας υποτιμάται τόσο πολύ.....
    Η απάντηση λοιπόν θα σας δοθεί στις Δημοτικές εκλογές από τον λαό της Πάρου....
    Υπομονή.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακάρι όλοι να είχαν τα κότσια του Μαούνη... πόσοι θα έβαζαν τον εγωισμό κάτω για να προσφέρουν στο νησί;;; Αραγε, για παράδειγμα, ο Κωβαίος θα έβαζε το νησί πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες του;;;; Οχι, βέβαια το απέδειξε άλλωστε...
    .... οι αποκαλύψεις έρχονται πολύ σύντομα και κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα,ας δουμε κ κατι αλλο διαφορετικο.ολο το μανολιο να αλαζει τα ρουχα και να τα βαζει αλλιως δεν γινεται...ισως εχουν και οι αλλοι να προσφερουν κατι και οχι να παρουν οπως συνηθιζεται δυστηχως πια

      Διαγραφή
  11. Ο καθένας δικαιούται να πει και να γράψει ότι του κατέβει,Τα γεγονότα δεν αλλάζουν.Ο Μάρκος βγήκε στο κλαρί με παρακίνηση Βλαχοτζον άσχετα ότι το έκανε για να τον αδειάσει στην πορεία για δικούς του λόγους.Μην αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια αμάν πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες