Pages

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι πρωταθλητές δεν εγκαταλείπουν ποτέ - βίντεο




Η ελληνική αντεπίθεση καλά κρατεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζουν σε 2-2 νίκες τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πλέον να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την πρόκριση στο φάιναλ φορ, αύριο Παρασκευή, στη Μαδρίτη και στη Μόσχα, αντίστοιχα, στον πέμπτο και τελευταίο προημιτελικό αγώνα τους.
Οι έδρες του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ αποδείχτηκαν απόρθητα «κάστρα» για τους Μαδριλένους και τους Μοσχοβίτες και πλέον στον πέμπτο αγώνα, το άγχος του γηπεδούχου για το «πρέπει» της νίκης, μπορεί να ισοσκελίσει το πλεονέκτημα που θα έχουν η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ, μπροστά στο κοινό τους. Αμφότεροι, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού μπάσκετ είχαν θέληση, αποφασιστικότητα και πάθος στην άμυνά τους για να σηκωθούν από το «καναβάτσο» που είχαν πέσει, πριν από μία εβδομάδα και πέτυχαν δύο καίρια χτυπήματα στην πεποίθηση των αντιπάλων τους.



Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε το «θρίλερ» του τρίτου αγώνα για να νικήσει και πάλι τη Ρεάλ (71-62), γιατί ο Αμερικανός σέντερ, Μπράιαντ Ντάνστον, ήταν και πάλι κυρίαρχος στις δύο ρακέτες, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ πρωτίστως η άμυνά του, ήταν για... σεμινάριο. Ο μέσος όρος επίθεσης της Ρεάλ (83 π.) μειώθηκε δραστικά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν επέτρεψε στη «βασίλισσα» να τρέξει στο γήπεδο, προβλημάτισε τους παίκτες της στη δημιουργία του παιχνιδιού, ενώ στην επίθεσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πολύτιμους πόντους από τους Λοτζέσκι και Πρίντεζη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12 (2), Παπαπέτρου 7 (1), Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς, Πρίντεζης 10 (2), Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγες 4, Ντίεθ, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10 (2), Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεζρί 2.


Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει για την τελευταία παράσταση ενώπιον των 17.000 φιλάθλων του και σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα στη Μόσχα, δεν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να νικήσει για δεύτερη φορά στην παράταση (73-72).
Οι «πράσινοι» δεν θα χρειαζόντουσαν την πεντάλεπτη παράταση για την ισοφάριση σε 2-2 νίκες, αν στα τρία τελευταία λεπτά και με προβάδισμα 9 πόντων (63-54 από 8 πόντους του εντυπωσιακού Μαυροκεφαλίδη και καλάθι του Γκιστ), δεν δέχονταν δύο τρίποντα του Μίτσοφ, ένα δίποντο από τον Γουίμς και κυρίως το καλάθι της ισοφάρισης από τον Φρίντζον (64-64). Προηγήθηκε επιθετικό ριμπάουντ του Ούκιτς στα 5’’ και μια εύστοχη βολή από τον Κροάτη στα δύο δευτερόλεπτα.
Η παράταση κρίθηκε από το τρίποντο αποφασιστικότητας και ψυχολογίας του Αντώνη Φώτση στα 40’’ πριν από τη λήξη, καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 71-71, ενώ με δύο βολές του Διαμαντίδη στα 8 δευτερόλεπτα και χάρη στη δεύτερη άστοχη βολή του Γουίμς, τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα, «λύγισαν» την ΤΣΣΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός μείωσε και πάλι τον μέσο όρο της ρωσικής επίθεσης από τους 79 πόντους στους 72, σε διάστημα 45 λεπτών, ενώ αφόπλισε τη γραμμή των αντίπαλων ψηλών παικτών. Με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο (37-38), ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την ΤΣΣΚΑ, είτε στις λεπτομέρειες αρκετών φάσεων είτε στον έλεγχο του ρυθμού σε άμυνα και επίθεση. Το 37-43 (22’), μετατράπηκε άμεσα σε 46-43, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των αστείρευτων ψυχικών αποθεμάτων από τους παίκτες του Αλβέρτη.
Στη σταθερή απόδοση του κορυφαίου Μασιούλις, προστέθηκε η εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη στο τέταρτο δεκάλεπτο που ήταν χάρμα ιδέσθαι, ενώ Γκιστ και Λάσμε κράτησαν την απόλυτη ισορροπία στα ριμπάουντ.
ΠAO: Μπράμος, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8 (2), Ούκιτς 3, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 12 (1), Ματσιούλις 15 (3), Ράιτ
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Μίτσοφ 15 (3), Φρίντζον 8 (1), Τζάκσον 9 (1), Πάργκο 5 (1), Κρστιτς 1, Γουίμς 14 (2), Βοροντσέβιτς 5 (1), Κάουν 11, Κριάπα 2, Χάινς 2.

• Η Μακάμπι νίκησε 86-66 την Αρμάνι και απέκλεισε τους οικοδεσπότες του φάιναλ φορ του Μιλάνου. Πλέον, περιμένει τον αυριανό νικητή της Μόσχας στον έναν από τους δυο ημιτελικούς.
• Ήδη στο φάιναλ φορ έχει προκριθεί η Μπαρτσελόνα που περιμένει στον άλλο ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες