Υλικά:
3 κιλά αλεύρι extra δυνατό (ειδικό για τσουρέκι)
750 γραμμάρια βούτυρο
1/2 λίτρο γάλα
6 μαχλέπια
1 μαστίχα
16 αυγά
6 φακελάκια μαγιά
800 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βάζοντας στην λεκάνη το 1 κιλό αλεύρι.
Μέσα στο χλιαρό γάλα ανακατεύουμε τα φακελάκια με τη μαγιά και μετά τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Λιώνουμε τα μαχλέπια και την μαστίχα, χτυπάμε και την ζάχαρη με τα αυγά και τα προσθέτουμε όλα.
Τώρα ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι αλλά ωστόσο λιώνουμε καλά το βούτυρο το οποίο πρέπει να είναι τόσο ζεστό όσο να το αντέχουμε στα χέρια μας και το ρίχνουμε παράλληλα.
Το βούτυρο θα το ρουφήξει ζυμώνοντας, μην ανησυχείτε.
Το αφήνουμε σε ένα χλιαρό μέρος για να φουσκώσει και όταν είναι έτοιμο το ξαναζυμώνουμε για να το πλάσουμε και να το βάλουμε στα ταψιά.
Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν αρκετά και μετά, μόλις είναι έτοιμα τα αλείφουμε με ένα αυγό, τα πασπαλίζουμε, όποια θέλει, με φιλέ αμυγδάλου και είναι έτοιμα για τον φούρνο.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αλλά τόσο όσο να πάρουν χρώμα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα ψησίματος. Αν ξεροψηθούν θα στεγνώσουν.
Καλό Πάσχα!
Φιλιώ Μπαρμπαρή
ΠΗΓΗ: http://epaggelmagynaika.gr/pasxalino-smyrneiko-tsoureki/
ΠΗΓΗ: http://epaggelmagynaika.gr/pasxalino-smyrneiko-tsoureki/
Σας ευχαριστούμε πολύ... Στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε και τα κουλουράκια μας... Καλή Ανάσταση! http://epaggelmagynaika.gr/koulourakia-pasxalina/
ΑπάντησηΔιαγραφή