Pages

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Επίσκεψη - ξενάγηση σπηλαιολόγων στο σπήλαιο «Δαιμόνων ή Καλαμπάκας» Πάρου




Την Κυριακή 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο σπήλαιο των «Δαιμόνων ή Καλαμπάκας» Πάρου από σπηλαιολόγους της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.

Το σημείο συνάντησης θα είναι το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Λαγκάδας στις 09:30π.μ. Η απόσταση από το γήπεδο Μάρπησσας έως τον Άγιο Γεώργιο είναι 4 χιλιόμετρα, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο και από εκεί για το σπήλαιο είναι μισή ώρα με τα πόδια.
Το σπήλαιο δεν είναι προσβάσιμο σε όλους, το μονοπάτι όπως και η είσοδος στο σπήλαιο έχουν ένα βαθμό δυσκολίας, π.χ. για να εισέρθεις στο σπήλαιο πρέπει να συρθείς για κάποια μέτρα!
Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας στηρίζει την πρωτοβουλία καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των σπηλαιολόγων.
Για την επίσκεψη απαιτείται κατάλληλος και απλός εξοπλισμός (φόρμα - μπότες - κράνος - φακός). Επειδή σίγουρα δεν θα έχουν όλοι τον ακριβή εξοπλισμό προτείνονται κάποιες εναλλακτικές λύσεις όπως:
1. Εσωτερικά μια μπλούζα T-Shirt από βαμβακερό ύφασμα
2. Αθλητικά ρούχα (βαμβακερά)
3. Για την υπόδηση μέσα στο σπήλαιο η καλύτερη λύση είναι οι πασίγνωστες γαλότσες, αλλιώς παπούτσια πεζοπορίας ή ορειβατικά
4. Έναν φακό ή φωτιστικό κεφαλής - led και
5. Όσο για τα κράνη θα έχουν μαζί τους οι σπηλαιολόγοι.
Επίσης στο σπήλαιο δεν θα είναι δυνατό να εισέλθουν περισσότερα των 5 - 6 ατόμων ταυτόχρονα για λόγους ασφαλείας.
Η μετάβαση και η επίσκεψη στο σπήλαιο θα πραγματοποιηθεί με ατομική σας ευθύνη.
Ευχαριστούμε πολύ τους παρακάτω χορηγούς για την υποστήριξη τους:
Blue Star Ferries, Άννα και Γιώργος - Ταβέρνα, Σουαρέ καφέ - μεζέ - πιτσαρία, Όστρακο καφέ - κρεπερί, Ξενοδοχείο Corali.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες