Pages

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πάρος: Επίσημη πρώτη Μαουνη-έρη στο κλαμπ του «Βασιλιά Μετέωρου»




Πάλι μαζεύτηκαν. Όχι τα θέματα που «ψάρεψα» και έχω να γράψω. Μαζεύτηκαν, ο «Βασιλιάς Μετέωρος», οι φωστήρες του και οι υποψήφιοι της παράταξης. Πως το έμαθα, αφού το γνώριζαν μόνο οι 70; Ελάτε τώρα. Έχω τον αποκλειστικό πληροφοριοδότη μου. Πάντως ο αποκλειστικός σερβιτόρος σέρβιρε την είδηση ως συνήθως, για αποκλειστική, δική του βρε παιδί μου. Έτσι είναι. Το έχουμε ξαναματαπεί και θα το ξαναματαπούμε.

Κλειστό κλαμπ έκανε ο «Βασιλιάς Μετέωρος» τον συνδυασμό, με αποκλειστικές συναντήσεις, με αποκλειστικό σερβιτόρο που σερβίρει αποκλειστικές ειδήσεις και φωτογραφίες. Έτσι θέλει να ξαναματαβασιλεύσει ο «Βασιλιάς Μετέωρος». Αυτές τις τακτικές και πρακτικές θέλει πάλι να εφαρμόσει και στο Δήμο, αν ξαναματαβγεί φυσικά, αν οι παριανοί πολίτες τον εμπιστευτούν και πάλι. Κλειστές συγκεντρώσεις, παπαράτσι φωτογραφίες, αποκλειστικά κείμενα για το τι ειπώθηκε και τι είπε ο «Βασιλιάς Μετέωρος». Οι υποτακτικοί του έχουν κάτι να πουν; Αλλά τι λέω. Οι υποτακτικοί δεν μιλούν, ακολουθούν πιστά τον «Βασιλιά» τους, σαν τα προβατάκια…

Στη μάζωξη ήταν και το «καλάμι». Έκανε την παρθενική του εμφάνιση και μίλησε -ναι μιλάνε και τα «καλάμια»- και εξήγησε γιατί επέλεξε τον «Βασιλιά Μετέωρο» και όχι κάποιον άλλο για να πάει να τρουπώσει. Τον επέλεξε, είπε, γιατί τον θεώρησε ικανό, με τα πιο ικανά στελέχη που θα πάνε μαζί το νησί μπροστά. Ενώ οι άλλοι, σύμφωνα με τα όσα είπε και μου μετέφεραν, είναι όλοι άχρηστοι. Και θα πάνε το νησί πίσω. Ναι καλά διαβάσατε. Όλοι μα όλοι άχρηστοι! Οι άχρηστοι και οι ικανοί. Τι άλλο θα ακούσουμε…

Τώρα όσον αφορά την επίσημη ενημέρωση, από τον «Βασιλιά Μετέωρο», που θα πρέπει να έχουν οι ψηφοφόροι και οι υποστηρικτές του συνδυασμού... Τι να σας πω. Μπορεί και να έχουν, μπορεί και να μην έχουν. Ενημέρωση επί αυτού δεν έχω. Πάντως εγώ μεταμεσονύχτιες ώρες να κάθομαι πάνω σε ένα υπολογιστή και να περιμένω e-mail, που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ λέω εγώ, δεν θα το ξαναματακάμω.

Να μην το ξεχάσω. Σήμερις ο «ασταμάτητος» κλείνει τα 50 του χρονάκια. Όποιος ή όποια θέλει να του μιλήσει και να του ευχηθεί θα πρέπει να κλείσει ραντεβού γιατί το κινητό του, από ότι με πληροφόρησαν, έχει πάρει φωτιά. Εγώ του εύχομαι τα άλλα 50 χρόνια που θα του έρθουν -και ακόμα περισσότερα γιατί και εκεί είναι «ασταμάτητος»- να είναι πολύ - πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα. Αυτά με τις ευχές. Πάμε παρακάτω…

Έγινε κι αυτό. Υποψήφιος «αγοράστηκε» από ανθρώπους του συνδυασμού του «Βασιλιά Μετέωρου» για μια τσάντα «ξεκαρφώματα». Έτσι είναι. Ή «αγοράζουμε» ή δεν «αγοράζουμε». Ναι για μια τσάντα «ξεκαρφώματα»! Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα! Και το deal, λέει, διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Του είπαν, τους είπε, του δοκαν την τσάντα, την πήρε, τους έδωκε την στήριξή του και όλα καλά και ωραία. Αυτά είναι. Πάμε παρακάτω…

Τώρα που το θυμήθηκα για να μην το ξεχάσω. Το Σάββατο που μας έρχεται, το βράδυ, στο γειτονικό νησί, την Αντίπαρο, μιλάει ο Δήμαρχος. Που μιλάει; Στην πλατεία μιλάει ο Δήμαρχος του χωριού και πουθενά αλλού. Τι ώρα; Κατά τις 8 το βράδυ, αλλά μην είστε και τόσο σίγουροι. Πάει να κάνει ρελάνς, σε κόσμο κυρίως, στην πρώτη ομιλία του «αντιπάλου» του, του Τάσου Φαρούπου. Για να δούμε τι κόσμο θα μαζέψει και κυρίως τι θα πει, τι θα απαντήσει. Έχω μια μεγάλη αγωνία. Πάντως υποψηφίους για τον συνδυασμό του μάζωξε. 23…

Ρε παιδιά. Μήπως απαντήσατε, μην είδατε σε κανά ψηφοδέλτιο, τον Στελάρα. Για τον Στέλιο τον Φραγκούλη μιλάω που στηρίζει τον «ασταμάτητο». Τον Νικόλα τον Ραγκούση τον φούρναρη, τον Αντώνη τον Αρκά, τον Παναγιώτη τον Κουτσουράκη, τον Λουΐζο τον Κοντό, τον Στέφανο τον Γαβαλά, την Μαρουσώ τη Φραγκούλη…
Όλοι οι παραπάνω τήρησαν ότι είχαν πει δημόσια και δεν προέβησαν στην τακτική της παριανής κωλοτούμπας. Μια άλλη εξήγηση που έδωσαν κάποιοι άλλοι όμως, πιο προχωρημένοι στα πολιτικά δρώμενα του νησιού, ήταν ότι με τον «Βασιλιά Μετέωρο» διαπίστωσαν ότι η βάρκα δεν πάει άλλο και για να μην πάνε μαζί του άπατοι την εγκατέλειψαν. Μπορεί να δήλωσαν ότι θα τον στηρίξουν -τον «Βασιλιά Μετέωρο»- από το σπίτι τους φυσικά όπου πήγαν, αλλά μην το δέσετε και σχοινί κορδόνι.

Έμαθα από έγκυρες πληροφορίες ότι ο «ασταμάτητος» στο πρωτοδικείο Σύρου, όπου πήγε να καταθέσει τον συνδυασμό, είχε μεγάλο άγχος. Βλέπετε από τη μια ήταν το άγχος του πρωτάρη και από την άλλη γιατί ήθελε να φθάσει τους υποψηφίους στους 100 ενώ κάποιοι άλλοι έχουν κάτω από 50 και κάποιοι άλλοι μόλις και μετά βίας την τελευταία στιγμή έφθασαν τους 70. Έβγαζε υποψηφίους από την μία τσέπη, έβγαζε άλλους από την άλλη, -σαν τους λαγούς από το καπέλο ένα πράγμα- τον κοίταζαν καλά - καλά οι άνθρωποι του πρωτοδικείου και δεν το πίστευαν. Αυτός είναι ο «ασταμάτητος». Δεν σταματάει πουθενά και για τίποτα…

Μια πρώτη σύντομη κριτική για την ανακοίνωση των υποψηφίων στους τέσσερις συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν, όχι φυσικά όλοι, τον Δήμο Πάρου.
Ξεκινάω με τα Ροκονίδια. Πως το είχε πει ο Αθηνόδωρος Προύσαλης στη ταινία «Μια ιταλίδα από την Κυψέλη»; «Πέντε και σκονιάσανε»! 45, θα πω εγώ, και σκονιάσανε! Τόσοι είναι. Την υποχρέωση στο κόμμα για μια ακόμα φορά την βγάλαμε έστω και με μαραμένο γαρύφαλλο.
Στο ΚΕΠ-ατζίδικο δεν έπιασαν ούτε τους 69. Καλό θα ήταν να έπιαναν αυτό το νούμερο. Δεν θέλω όμως σεξουαλικά υπονοούμενα. Άντε, γιατί αν το πάμε εκεί, στο σεξουαλικό, δεν νομίζω ότι θα είναι Ενεργοί.
Για τον «Βασιλιά Μετέωρο» τι να πω. Καλή η προσπάθεια, καλός (;) και ο Μαουνη-έρης της τελευταίας στιγμής. Το ερωτηματικό το έβαλα εγώ γιατί δεν την βλέπω ως σωστή πολιτική κίνηση, με τον τρόπο που έγινε η προσθήκη του στον συνδυασμό και κυρίως οι εξηγήσεις που έδωσε. Δεν έπεισε. Φύρα θα έχει και όχι κέρδη ο συνδυασμός με την ενσωμάτωση του Μαουνη-έρη. Αυτή την εκτίμηση κάνω εγώ. Πάντως με τίποτα ο «Βασιλιάς Μετέωρος» δεν έπιασε τον αριθμό των υποψηφίων της «Γρήγορης» στις προηγούμενες εκλογές του 2010. Με «κουτσό» και «γερασμένο» συνδυασμό δεν κερδίζονται οι εκλογές.
Για τον «ασταμάτητο» τόσο μεγάλο αριθμό υποψηφίων δεν το περίμενα. Χτυπάει μέχρι και Πανελλαδική πρωτιά. Παίζει ένα ρόλο, σημαντικό θα έλεγα εγώ, ο αριθμός. Δείχνει σιγουριά, αυτοπεποίθηση για την νίκη, την επικράτηση.

Μια προτροπή προς τους ανώνυμους κυρίως και επώνυμους σχολιαστές των αναρτήσεων του blog. Εκτός από το ότι τα κείμενά σας θα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και με σωστό συντακτικό για να καταλαβαίνουν όσοι τα διαβάζουν, θα πρέπει να μην είναι και -τουλάχιστον- υβριστικά…

Η σημερινή φωτογραφία είναι αφιερωμένη στην «Γρήγορη» που ως υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος διεκδικεί μια θέση στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Σγουρό.

Ο «blog-pen»


5 σχόλια:

  1. Ο λεβεντακης έτσι που παει θα βγει το Σάββατο στον κόσμο και τη Δευτέρα θα τον ψάχνει ο εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υστερα από τόση ανάλυση και τέτοιο ρεπερτόριο, η επιλογή της φωτογραφίας μάλλον κρίνεται ως ατυχής για να μην πω ότι κρύβει και προβοκατόρικη διάθεση. Περιμέναμε κάτι ποιο ταιριαστό με τις περιστάσεις. Εκτός αν κάποιος βάζει το χέρι του δολίως ή αναγνωρίζει την παραπέρα αποδοχή κάποιων συμπολιτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ' όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και μετά τις αναγγελίες των ψηφοδελτίων, φαίνεται ότι το θερμόμετρο της προεκλογικής μάχης έχει ανέβει πάρα πολύ! Ο κ. Βλαχογιάννης το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να αποσυρθεί αξιοπρεπώς. Η κίνηση που έγινε με το Μαούνη δε θα του βγει σε καλό και αυτό γιατί όλος ο κόσμος - ακόμη και αυτοί που στήριζαν το Μαούνη - στράφηκαν εναντίον του. Τα παλαιά στελέχη, που ο ίδιος ο κ. Βλαχογιάννης χαρακτηρίζει , είναι φθαρμένα και . Ο παριανός ψηφοφόρος είναι απογοητευμένος από τους ίδιους και τους ίδιους και αυτό θα εκφραστεί και στην κάλπη. Ο κ. Κωβαίος τώρα, έχει το πιο πλήρες ψηφοδέλτιο και έτσι δείχνει τον αέρα της νίκης. Η στάση που κρατάει ο ίδιος, αλλά και οι υποψήφιοί του απέναντι στους επικριτές του, του δίνει πόντους, αφού δεν παίρνει μέρος σε , ούτε και ασχολείται με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Η Νάουσα, πάντως τον στηρίζει ανοιχτά και το Βλαχογιάννη δε θέλουν ούτε να τον ακούν! Παρ' όλ' αυτά, ο καταλληλότερος για τη δημαρχία είναι ο Ροκονίδας και με διαφορά. Είναι άσχημο όμως που δεν ξεκολλάει από το κόμμα, να κοιτάξει λίγο πιο ανοιχτά και να συνεργαστεί και με άλλους ικανούς ανθρώπους του τόπου, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο. Ας ελπίσουμε οι παριανοί να ξυπνήσουν και να δουν ποιοι αξίζουν πραγματικά και ποιοι απλα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Είδομεν λοιπόν. Η ώρα της κάλπης είναι πολύ κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα έκοψα μερικά καλάμια τα καθάρισα και έφτιαξα μια ώραία καλαμωτή να ξεραίνω τα τυράκια μου............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε από10:38:00 μμ εκφράζεσαι με επιφανειακή εκτίμηση γιατί δεν ξέρεις την κρυφή διαδρομή της διαπλοκής, Δρυός(Β) Νάουσα(Φ) Καλάμι+Πούντα(Ρ). Αρχίζεις να υποπτεύεσαι κάτι; Αν όχι ψάξτο καλύτερα. Μπίζνες, μπόχα και διαπλοκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες