Pages

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νέα Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου



Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου ενημερώνει για αποφάσεις που έλαβε στο τελευταίο τακτικό συμβούλιο του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης ενημερώνει τα μέλη εστίασης και κάθε ενδιαφερόμενο για την υποβολή αιτήσεων για την παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματα για το έτος 2014, καθώς και για εκδήλωση ενδιαφέροντος πέντε UPS για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Πάρου.

Ενημέρωση 1η:

Προς:
1. Σύλλογο Καφεστιατόρων Πάρου
2. Εμπορικό Σύλλογο Πάρου
3. Κάθε ενδιαφερόμενο

ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων, για την παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστων χώρων
Σχετ.:
1. Άρθρο 13 του Β.Δ. 24-9/20-10-1958, όπως αντικατ. από το άρθρο 3 του Ν.1080/80
2. Ν. 2971/2001
3. ΚΥΑ Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033(ΦΕΚ 328/Β/13-02-2014)
Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραπάνω σχετικών νόμων και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Όσοι ενδιαφέρονται για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων και κατά συνέπεια παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστου χώρου πεζοδρομίου μπροστά από το κατάστημά τους για το 2014, θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα αίτηση προς το Δήμο Πάρου, για τον περαιτέρω έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή, την καταβολή του ανάλογου τέλους και κατόπιν την έκδοση της σχετικής άδειας παραχώρησης του χώρου. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε περιοχές παραλιακών ζωνών ενδέχεται να αφορά απευθείας παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, χωρίς δημοπρασία, σε όμορες επιχειρήσεις με διαδικασίες μισθωτηρίου συμβολαίου, τονίζεται η αναγκαιότητα άμεσης υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων. Τονίζεται ότι όλες οι διαδικασίες απευθείας μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από τους ΟΤΑ έως και την 31η ΜΑΪΟΥ 2014. Από την 1η Ιουνίου 2014 (και για το έτος 2014) οι συμβάσεις απευθείας παραχώρησης, θα συνάπτονται μόνο από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία και τους ενδιαφερόμενους.

Στην αίτηση αναγράφονται:
α) Το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του αιτούντος, το είδος και η διεύθυνση της ασκούμενης επιχείρησης.
β) Η θέση, η έκταση και το είδος του αιτούμενου προς χρήση χώρου ως και η χρονική διάρκεια για την οποία αιτείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού.
Με την αίτηση επισυνάπτονται τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στο σχετικό επισυναπτόμενο έντυπο «Αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου».
2) Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου πεζοδρομίου από το Δήμο είναι:
α) Η μη ύπαρξη, εις βάρους του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων κάθε είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία( άρθρο 285 Ν.3463/2006).
β) Η επιχείρηση να διαθέτει την απαραίτητη βάσει νόμου «Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Καταστήματος», για τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
3) Σε περίπτωση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, χωρίς να έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια χρήσης του χώρου αυτού, αυτή θα θεωρηθεί αυθαίρετη, με συνέπεια να επιβληθούν σε βάρος της υπόχρεης επιχείρησης τα ανάλογα κατά περίπτωση πρόστιμα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, πέραν του νόμιμα παραχωρηθέντος.
4) Σε κάθε περίπτωση, αρμόδια για τη παραχώρηση του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με το πλαίσιο παραχώρησης, είναι η εκάστοτε οριζόμενη από το Δ/Σ αρμόδια επιτροπή του Δήμου.
5) Σε περίπτωση καταβολής του τέλους μετρητοίς, τυχόν μερική καταβολή του οφειλόμενου τέλους, δε νομιμοποιεί τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και κατά συνέπεια το πρόστιμο αυθαίρετης χρήσης επιβάλλεται επί του συνολικού τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Η Προϊσταμένη
Τμήματος Εσόδων, Δημοτικής Περιουσίας και Ταμείου
Ευγενία Τζανακοπούλου

Ενημέρωση 2η:

Οι φωνές των εμπόρων της Πάρου  και της Αντιπάρου δυναμώνουν!

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του, συζήτησε το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν:
Άδεια Προέδρου Απόστολου Αλιπράντη λόγω της συμμετοχής του, στην εκλογική διαδικασία.
Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση που είχε προηγηθεί για τον Αντιπρόεδρο Μαριάνο Γρηγόρη, ο οποίος θα συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει άδεια και στον Πρόεδρο Απόστολο Αλιπράντη, καθώς θα συμμετέχει σε εκλογική διαδικασία, σε ψηφοδέλτιο στην περιοχή της Πάρου.
Καλούνται οι επαγγελματίες,
των νησιών μας να στηρίξουν τους «δικούς τους» ανθρώπους, σε όποιους συνδυασμούς είναι υποψήφιοι.
Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε την φωνή μας, γιατί θα προωθήσουν τις λύσεις των προβλημάτων μας, αυτοί που τα γνωρίζουν.
Ευχόμαστε στον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου κ. Απόστολο Αλιπράντη, που είναι ήδη σε εκλογική άδεια και θα συμμετέχει σε συνδυασμό Δημοτικής Παράταξης της Πάρου, καλή επιτυχία.

Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου
Ο Γεν. Γραμματέας Κρητικός Ηλίας
Ο Ταμίας Ντόλκας Γεώργιος

Ενημέρωση 3η:

Πάρος,11 Απριλίου 2014
Αρ. πρωτ. 79/2014

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για 5 UPS

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του, συζήτησε το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν:
Απόφαση για προκήρυξη που θα αφορά σε εξοπλισμό που χρειάζεται το Κέντρο Υγείας Πάρου.
Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να ανακοινώσει εκδήλωση ενδιαφέροντος που αφορά την προμήθεια 5 ups, συγκεκριμένα

ΤΥΠΟΣ
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
CYBERPOWER UPS VALUE1000ELCD Line Interactive LCD 1000VA
2
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
CYBERPOWER UPS VALUE1000ELCD Line Interactive LCD 1000VA
1
ΘΥΡΩΡΕΙΟ
CYBERPOWER UPS VALUE1500EILCD Line Interactive LCD 1500VA
1
ΥΠΕΡΥΧΟΣ
CYBERPOWER UPS Intelligent CP1500EPFCLCD Line Interactive APFC LCD 1500VA
1
SERVER

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν τις προσφορές τους είτε ηλεκτρονικά στο info@esparou.gr είτε στο γραφείο του συλλόγου που λειτουργεί καθημερινά από τις 10:30 έως τις 2:30 το μεσημέρι, τελευταία μέρα προσφορών ορίστηκε η Μ. Τετάρτη 16/4/2014 και ώρα 1 το μεσημέρι.

Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου
Ο Γεν. Γραμματέας Κρητικός Ηλίας
Ο Ταμίας Ντόλκας Γεώργιος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες