Pages

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ελεύθερος -με εγγύηση 300.000 ευρώ- ο επιχειρηματίας Γ. Σπανός




Εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ θα καταβάλει ο πρόεδρος της εταιρίας ΕΤΕΚΑ και του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός, προκειμένου να βγει από τη φυλακή όπου κρατείτο εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή Πειραιά για την υπόθεση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ο δικαστικός λειτουργός με διάταξή του έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, που ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της εγγυοδοσίας, διαφοροποιήθηκε ωστόσο ως προς το ποσό αυτής.
Συγκεκριμένα, προσδιόρισε την εγγύηση για τον πρόεδρο του Ατρόμητου στα 300.000 ευρώ από τα 30.000 ευρώ που πρότεινε ο εισαγγελέας. Την ίδια ώρα, ελεύθεροι αφέθηκαν ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της ΕΤΕΚΑ (με εγγύηση 100.000 ευρώ) και ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ, που είχαν επίσης κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξέλιξη αυτή οδήγησαν νέα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία φέρεται να προσκόμισαν στην ανάκριση οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Από τους συνολικά δεκαέξι συλληφθέντες της υπόθεσης, μόνο δύο (ένας τελωνειακός κι ένας μηχανικός πλοίου) παραμένουν εντός φυλακής, ενώ το σύνολο των κατηγορουμένων αγγίζει τα 29 άτομα, μεταξύ των οποίων 23 πρόσωπα γνωστά στις Αρχές και έξι αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται.
Τα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων βρίσκονται κατά περίπτωση αντιμέτωπα με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της λαθρεμπορίας καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακίνησαν 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο στην αγορά.

πηγή: www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες