Pages

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, αλλά η Ρεάλ πήρε τη 2η νίκη - βίντεο


 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι στο φινάλε, όμως προδόθηκε από την κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και τις πολλές άστοχες βολές (15/27) και ηττήθηκε (82-77) για δεύτερη φορά στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και παρουσιάστηκαν πιο διαβασμένοι από το πρώτο ματς στο ξεκίνημα, πλήρωσαν την κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όπου δέχτηκαν 53 πόντους, αλλά και τις πολλές άστοχες βολές.
Κορυφαίος για τη «βασίλισσα» ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ καθοριστική ήταν η εμφάνιση του Φερνάντεθ (15 π.) κυρίως στην τρίτη περίοδο. Από τους Πειραιώτες ξεχώρισαν οι Ντάνστον (12 π., 9 ριμπ.) και Σπανούλης (18 π.).
Πλέον, οι πρωταθλητές Ευρώπης ψάχνουν ένα θαύμα απέναντι στη Ρεάλ, καθώς πρέπει να την υποχρεώσουν σε τρεις ήττες μέσα σε πέντε μέρες, όσες φορές δηλαδή η «βασίλισσα» έχει χάσει σε όλη τη σεζόν φέτος.

Δυνατό ξεκίνημα, αλλά...
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο διαβασμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, κατάφερε να σπάσει τον... τσαμπουκά της Ρεάλ και παρά τα αρκετά λάθη που υπέπεσε, προηγήθηκε με 13-11 στα μισά της πρώτης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Ντάνστον και Πρίντεζη να κυριαρχούν κάτω από το καλάθι και να ανανεώνουν τις επιθέσεις, κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ (21-19), παρά τα διαδοχικά τρίποντα των Ισπανών.
Πέτγουεϊ και Πρίντεζης χρεώθηκαν γρήγορα με δύο φάουλ, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τους τραβήξει στον πάγκο. Οι Ισπανοί όπως ήταν λογικό το εκμεταλλεύτηκαν και με τους Μίροτιτς και Φερνάντεθ να ευστοχούν από παντού, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με αέρα επτά πόντων (30-23).

«Έβρεξε» τρίποντα
Στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Σπανούλη στον πάγκο και τον Ρέγιες να σκοράρει το ένα τρίποντο μετά το άλλο, η Ρεάλ ξέφυγε πολύ γρήγορα με διψήφια διαφορά (38-24), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει time out. Οι οδηγίες του Έλληνα τεχνικού έπιασαν τόπο και ο Ολυμπιακός παρότι συνέχισε να μην παίζει καλή περιφερειακή άμυνα, βρήκε σκορ έξω από τα 6.75 μ. και μείωσε σε 43-35 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Η «βασίλισσα» ωστόσο απάντησε με το ίδιο νόμισμα και σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό φάουλ του Κόλινς στον Φερνάντεθ, εκτόξευσε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα (49-37). Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάντως δεν το έβαλαν κάτω, εκμεταλλεύτηκαν κάποιες επιπόλαιες επιλογές των Ισπανών στην επίθεση και έριξαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (53-44) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πλήρωσε τις χαμένες βολές
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει στο ματς και με δύο σερί τρίποντα του Σπανούλη μείωσε σε 55-52. Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν το... αντίδοτο στην αντεπίθεση των πρωταθλητών Ευρώπης και με μπροστάρη τον Ρούντι Φερνάντεθ έτρεξαν ένα σερί 8-0 και έφεραν τη διαφορά και πάλι πάνω από τους δέκα πόντους (63-52).
Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας βελτιώσει την άμυνα τους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, προσπάθησαν και πάλι να μείνουν κοντά στο σκορ, όμως αναλώθηκαν σε πολλές άστοχες βολές, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ και ξέφυγε με 70-57, προτού Ντάνστον και Πρίντεζης μειώσουν σε 70-62 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το πάλεψε, αλλά...
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να βγάζει καλές άμυνες, όμως επιθετικά αναλωνόταν σε πολλά λάθη και βεβιασμένες επιλογές, με αποτέλεσμα η Ρεαλ να διατηρεί τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (78-66). Σπανούλης και Λοτζέσκι έδωσαν κάποιες λύσεις στους Πειραιώτες επιθετικά και μείωσαν σε 78-73 δύο λεπτά πριν το φινάλε.
Ο Μίροτιτς με ½ βολές έφερε και πάλι τη διαφορά στους έξι πόντους, όμως ο αθόρυβος μέχρι εκείνη την ώρα Λοτζέσκι μείωσε σε 79-75, αναγκάζοντας τον Λάσο να καλέσει εσπευσμένα time out. Ο Ροντρίγκεθ από τη γραμμή των βολών έκανε το 80-75, όμως ο Ντάνστον αστόχησε εξ επαφής στα 30'' χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μπουρούσης πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών, από όπου και δεν λάθεψε και έφερε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα για τη Ρεάλ (82-75), προτού ο Σπανούλης διαμορφώσει το τελικό 82-77.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 8, Ντίεθ, Μίροτιτς 14, Ροντρίγκεθ 10, Ντάρντεν 2, Γιουλ 11, Μπουρούσης 19, Σλότερ 2, Μεζρί.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

πηγή: www.novasports.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες