Μέχρι το 2013 έπαιρνε το επίδομα ανήλικων τέκνων για τις όχι και τόσο ανήλικες κόρες της Ζωή και Βασιλική-Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Λίνα Ορσαλία) Αλεξίου. Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του Νίκου Κωνσταντόπουλου και μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Realnews φέρνει στο φως έγγραφο της προϊσταμένης της...
Α' Διεύθυνσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σύμφωνα με το οποίο, στις20 Νοεμβρίου του 2013, με απόφαση διευθυντή διακόπτεται αναδρομικά η χορήγηση των επιδομάτων για τις δύο κόρες της, τη Ζωή, που σήμερα είναι 38 ετών, και τη Βασιλική-Ιωάννα, 31 ετών.
Καμία βεβαίωση σπουδών
Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι η συνταξιούχος Λ. Αλεξίου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 1994 αλλά και μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2001, οπότε οι δύο κόρες της -αντίστοιχα- συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους δεν είχε βεβαιώσεις σπουδών για κανένα από τα δύο παιδιά και, ως εκ τούτου, το επίδομα το οποίο λαμβάνει θα πρέπει να διακοπεί για τη μεν Ζωή από 1/1/1995, για τη δε Βασιλική-Ιωάννα από 1/8/2001.
Η εν λόγω απόφαση έχει ημερομηνία 20/11/2013 και την υπογράφει η προϊστάμενη της Α' Διεύθυνσης Βασιλική Φλώρου. Δηλαδή, η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επί 18 χρόνια για τη Ζωή και επί 2 χρόνια για τη Βασιλική-Ιωάννα, έπαιρνε από το συνταξιοδοτικό της ταμείο επίδομα τέκνων χωρίς να το δικαιούται, αφού οι δύο κόρες της δεν ήταν ανήλικες ούτε είχε προσκομίσει βεβαιώσεις σπουδών για καμία από αυτές. Σύμφωνα και με ενημερωτικό σημείωμα εκκαθάρισης του ταμείου της που υπογράφεται από την ίδια διευθύντρια, τον Νοέμβριο του 2013, έλαβε για «οικογενειακά βάρη» το ποσό των 58,70 ευρώ.
Εκτός από αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, η Α. Αλεξίου είναι και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), αλλά και πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών. Η ίδια δε, επίσης με νομική κατάρτιση, κατά καιρούς έχει επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή και σχολαστικότητα στη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων της και στην τήρηση των όσων προβλέπονται από τη νομοθεσία σχετικά με τις συναλλαγές της με το συνταξιοδοτικό της ταμείο και τα έσοδά της από αυτό.
Για παράδειγμα, όπως φαίνεται και από έγγραφο με την υπογραφή του τότε διευθυντή του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΙΠΕΑΘ) Ιωάννη Παπαδάκη, έπειτα και από σχετική απόφαση του Εφετείου Αθηνών το 2003, της χορηγήθηκε -προφανώς αναδρομικά- το επίδομα «για τον σύζυγό της από 1/1/1995 έως 31/7/2000, εξ 2.195,16 ευρώ, αφαιρουμένων των νόμιμων κρατήσεων».
Και σε μια άλλη περίπτωση, στις 29Δεκεμβρίου του 2004, η Λ. Αλεξίου με αίτηση της προς το ΤΣΠΕΑΘ ζητάει να της επιστραφούν «τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη σύνταξή της με τη μορφή ειδικής εισφοράς υπέρ ΛΑΦΚΑ, που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 2084 (ΦΕΚ165/7-10-1992) και καταργήθηκε με τον νόμο 3245 (ΦΕΚ 110/16-6-2004)».
Ωστόσο, φαίνεται ότι η Λ. Αλεξίου δεν επέδειξε την ίδια σπουδή και επιμέλεια στο να προχωρήσει κατά ανάλογο τρόπο σε ενέργειες για τη διακοπή της καταβολής του επιδόματος τέκνων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η ίδια, ως νομικός έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά τις σχετικές διαδικασίες. Φαινόταν, μάλιστα, πολύ σχολαστική σχετικά με χρήματα που δικαιούνταν από το ταμείο και δεν της είχαν αποδοθεί. Σχολαστικότητα που όμως δεν επέδειξε και για τα χρήματα που της αποδόθηκαν χωρίς να τα δικαιούται, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι εκ των υστέρων και αναδρομικά το ταμείο αποφάσισε τη διακοπή της καταβολής του επιδόματος τέκνων.
κατέβασέ το εκτίθεσαι μούφα χατζηνικολάου η υπόθεση.
ΑπάντησηΔιαγραφή