Pages

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πάρος: Η «Γρήγορη» και οι επιλογές της…




Κατεβαίνει ή δεν κατεβαίνει στις εκλογές του Μαΐου η «Γρήγορη» είναι το ερώτημα που ακούγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα πολιτικά στέκια του νησιού και όχι μόνο.

Η «Γρήγορη» θα κάνει μια προσπάθεια να μαζέψει -μέσα στο Σαββατοκύριακο μάλλον- τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της και πιθανώς κάποια άλλα μέλη του συνδυασμού για να συζητήσουν και να εκτιμήσουν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο νησί. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι θα τεθεί και θέμα καθόδου ή μη του συνδυασμού στις εκλογές του Μαΐου.
Τα χρονικά περιθώρια για την «Γρήγορη» έχουν στενέψει αν και η ίδια έχει επιλέξει αυτή την τακτική όπως μαθαίνω. Δηλαδή άφησε τους άλλους υποψηφίους να βγουν μπροστά, να εμφανιστούν, και εκείνη να κάνει την τελευταία κίνηση. Μόνο που οι υποψήφιοι δήμαρχοι που δουλεύουν είναι πολλοί, πέντε, και η «Γρήγορη» δεν ξέρω αν θα καταφέρει να βρει ελεύθερα ικανά στελέχη, για να στελεχώσει την παράταξή της, που αυτή τη στιγμή πιθανώς να έχουν κλείσει σε άλλους συνδυασμούς.
Το να μην κατέβει ο συνδυασμός της «Γρήγορης» δεν θα είναι έκπληξη όπως δεν θα είναι έκπληξη αν στηρίξει άλλον υποψήφιο σε περίπτωση που αποφασιστεί η μη κάθοδος στις εκλογές.

Και εδώ θα σας κάνω μια αποκάλυψη. Η «Γρήγορη» δεν θα συνεργαστεί με την ΚΕΠ-ΟΣΑ. Γιατί και αυτό ακούγεται. Μετά τη δημιουργία της ΚΕΠ-ΟΣΑ, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, που κρατήθηκε μυστική, ανάμεσα σε στελέχη του συνδυασμού της ΚΕΠ-ΟΣΑ και στελέχη της παράταξης της «Γρήγορης» με θέμα πιθανή συνεργασία. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σας μεταφέρω το τι ειπώθηκε. Το αποτέλεσμα μεράει. Και το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να αποχωρήσει η «Γρήγορη» και τα στελέχη της που βρέθηκαν στη συνάντηση και η ίδια να κλείσει για τα καλά την πόρτα πίσω της. Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν πως η «Γρήγορη» και γρήγορα έφυγε και την πόρτα κλείδωσε και το κλειδί πέταξε.
Δυο είναι λοιπόν οι επιλογές της παράταξης της «Γρήγορης» αν τελικά δεν κατέβει στις εκλογές του Μαΐου. Να πάει με Βλαχογιάννη ή με Κωβαίο. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο κοντά σύμφωνα με τις πληροφορίες μου.

Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος δήμαρχος Πάρου με τον συνδυασμό «Πάρος Νέα Πνοή» έδωσε χθες Παρασκευή στον ΗΧΩ FM 102,1 ο Γιάννης Μαούνης. Τα «έχωσε» στη «Γρήγορη», αυτή η… αγάπη κρατάει χρόνια, έδωσε το πολιτικό στίγμα της παράταξης, εξήγησε γιατί αρνήθηκε να πάει στη συνάντηση για ενιαίο ψηφοδέλτιο μετά την πρωτοβουλία των «21» συμπολιτών μας, ενώ «στόλισε» και τους άλλους υποψήφιους που πήγαν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Για όσους και όσες δεν άκουσαν τη συνέντευξη μπορούν να το κάνουν πατώντας εδώ κατεβάζοντας το αρχείο ήχου.
Ο Γιάννης Μαούνης είναι και ο πρώτος που εγκαινιάζει τις ομιλίες - συναντήσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο, απόψε Σάββατο στις 18:30 στις Λεύκες στο Κοινοτικό Μέγαρο.

Διαβάζω ότι η παράταξη του «Βασιλιά Μετέωρου» δουλεύει αθόρυβα για τη στελέχωση του συνδυασμού με νέο αίμα. Εδώ θα συμφωνήσουμε. Νέα άτομα σε ηλικία και στην ενασχόλησή τους με τα κοινά του νησιού όλοι το θέλουμε. Το ζήτημα που τίθεται όμως είναι αν μπορεί να πείσει τους νέους ο «Βασιλιάς Μετέωρος». Γιατί για να πείσεις τη νέα γενιά πρέπει να έχεις πειστικούς στόχους, οράματα, προγράμματα για το νησί που έχουν άμεση σχέση και με τη νέα γενιά. Και κυρίως δεν θυμόμαστε, αν θυμόμαστε, τη νέα γενιά του νησιού κάθε τέσσερα χρόνια λίγο πριν τις εκλογές…

Και μια που γράφω για τους νέους. Όταν ένας Δήμος αρνείται να δώσει 1.500 ευρώ, γιατί δεν έχει(!) -τόσο είναι η οικονομική συμμετοχή του-, για να φιλοξενηθούν στην Πάρο τρεις ομάδες για το φαϊναλ φορ ποδοσφαίρου παίδων τότε τι άλλο να πω. Οι τρεις ομάδες -γιατί η άλλη είναι ο ΑΟ Πάρου- θα έμεναν στο νησί για τρία περίπου 24άωρα. Μιλάμε για 100 περίπου επισκέπτες, μπορεί και παραπάνω, που θα έδιναν μια οικονομική ανάσα, έστω μικρή, στο νησί μας. Ο «Βασιλιάς Μετέωρος», που αναζητεί υποψηφίους από τη νέα γενιά, το γνωρίζει αυτό;

Θα γίνει η 2η συνάντηση για τη δημιουργία ενός συνδυασμού μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβαν 21 συμπολίτες μας;
Η πληροφόρηση που έχω είναι πως η πρόσκληση στους υποψηφίους δεν έχει πάει ακόμα. Και στη συνάντηση αυτή, αν τελικά γίνει, το πολύ να είναι τρεις, ο «Βασιλιάς Μετέωρος», ο «έχω πάρει τους δρόμους», και η «Γρήγορη». Και λέω το πολύ να είναι τρεις γιατί μπορεί να είναι και δυο ή και… ένας. Και ο νοών νοήτω…

O blog-pen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες