Pages

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Λαμπαδηφορία 25ης Μαρτίου 2014 στην Παροικιά Πάρου




Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου με δελτίο τύπου και φωτογραφίες μας ενημερώνει για τη Λαμπαδηφορία που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2014 στην Παροικιά της Πάρου.

Πάρος, 27 Μαρτίου 2014
Αρ. πρωτ. 70/2014

ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση κόσμου η Λαμπαδηφορία της 25ης Μαρτίου, έθιμο που αναβιώνεται για πολλά χρόνια, για την μνήμη της Μαντώ Μαυρογένους, το έθιμο ξεκίνησαν καταρχήν με δική τους πρωτοβουλία, οι τότε παλιοί δασκάλοι, συμμετέχοντας με τους μαθητές.
Για αρκετά χρόνια είχε διακοπεί αλλά από το 2000 και μετά, ανάλαβε την διοργάνωση της, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου υπό την προεδρία του κ. Νικολάου Γκίκα.
Τέλος, εδώ και λίγα χρόνια την διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου και την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π .

Φέτος λοιπόν, ξεκινόντας από το 1ο δημοτικό σχολείο Παροικίας, περιπλανηθήκαμε στα στενά της Παροικίας με τις δάδες και τα φαναράκια αναμμένα ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά της χορωδίας του Δήμου Πάρου στόλιζαν με τα τραγούδια τους, την διαδρομή.

Ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια και τα κεράσματα που πρόσφεραν ο σύλλογος του παραδοσιακού οικισμού Παροικιάς καθώς και τους επιχειρηματίες ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ και την κάβα ΣΑΡΡΗΣ, επιπλέον ευχαριστούμε τα παιδιά της χορωδίας της σχολής μουσικής του Δήμου Πάρου και την κυρία τους Μαρουλία Κοντού αλλα και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάρου που παρευρέθηκε.

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος
Αλιπράντης Απόστολος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κρητικός Ηλίας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες