Pages

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Εικοσιπενταετή κάθειρξη στον Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο



Σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο Τάσος Θεοφίλου για τη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου το καλοκαίρι του 2012 και τη δολοφονία του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, ο οποίος είχε προσπαθήσει να σταματήσει τους ληστές.

Το δικαστήριο τον αθώωσε κατά πλειοψηφία από την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση καθώς οι δικαστές δεν δέχτηκαν ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και πως ο κατηγορούμενος είναι μέλος της. Παράλληλα κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την κατοχή εκρηκτικού και πολεμικού υλικού. Αντίθετα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια στη δολοφονία του οδηγού ταξί και ομόφωνα ένοχο για τη ληστεία της τράπεζας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
Η εισαγγελέας όμως, στην αγόρευσή της είχε προτείνει να κριθεί ένοχος από πρόθεση για την ανθρωποκτονία, ενώ είχε δεχθεί πως είναι μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, που είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank, της συγκρότησης οργάνωσης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κατοχή όπλων, αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου κατ' εξακολούθηση.

πηγή: www.zougla.gr


Σύμφωνα με δημοσίευμα του site: www.tovima.gr
Ποινή κάθειρξης 25 ετών επέβαλε στον Τάσο Θεοφίλου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κρίνοντας τον ένοχο για απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία από κοινού, με καλυμμένα χαρακτηριστικά.
Το δικαστήριο έκρινε πάντως ότι δεν είχε ο ίδιος συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς όπως είχε κατηγορηθεί αρχικά. Αποφάσισε επίσης, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του κατηγορούμενου επί πέντε χρόνια.
Ενοχο τον έκρινε και για τα εξής αδικήματα: πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση, οπλοφορία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Δεν αναγνώρισε στον Θεοφίλου το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
Η πρόταση της εισαγγελικής έδρας ήθελε την ποινή κάθειρξης στα 26 χρόνια, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά 25 έτη.
Ο 30χρονος είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, τον Αύγουστο του 2012 (καθώς και για συμμετοχή στη οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς).
Ο Θεοφίλου, στην απολογία του, είχε αρνηθεί τόσο τη σχέση του με την εν λόγω οργάνωση, όσο και τη συμμετοχή του στη ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες