Pages

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Έλληνας που χρυσoπλήρωσε η Apple




Η εφαρμογή SnappyCam επιτρέπει στον χρήστη να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες σε υψηλή ή και πλήρη ανάλυση, πράγμα αδύνατον με το εργοστασιακό λογισμικό του τηλεφώνου. Το λογισμικό επιτρέπει τη λήψη 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση (full frame), ενώ η εφαρμογή είναι 4 φορές πιο γρήγορη από όλες τις άλλες, αντίστοιχες εφαρμογές.

Δημιουργός της, ο Έλληνας ομογενής, Γιάννης Παπανδριόπουλος. Η one-man εταιρεία του, SnappyLabs, εξαγοράστηκε τώρα από την Apple. Ο ίδιος λέει ότι οφείλει την επιτυχία του και την αγάπη του για την τεχνολογία στον πατέρα του. Αυτές τις μέρες φέρεται να πούλησε την εφαρμογή του SnappyCam στην Apple έναντι ενός ποσού που δεν έγινε ακόμα γνωστό αλλά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε «πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παπανδριόπουλος
Ο 35χρονος Έλληνας ερευνητής και προγραμματιστής από την Μελβούρνη δεν είναι η πρώτη που απασχολεί τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με τις επιτυχίες τους τον χώρο της τεχνολογίας. Για την ακρίβεια, παλαιότερα δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανα λόγο για τον Έλληνα που «έβαλε τα γυαλιά» στην Apple με αποτέλεσμα το Snappy Cam να κατακτά τις πρώτες θέσεις στα AppStore διαφόρων χωρών, με κόστος κάτω από 1 ευρώ.
Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος, ο οποίος, ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Ο ίδιος εδώ και λίγα χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο που όπως ισχυρίζεται, θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ” ότι είναι σήμερα!

πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες