Pages

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ι. Στουρνάρας: Οι απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να γίνουν πιο ρεαλιστικές



Η αλλαγή του νόμου, που προβλέπει ότι οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να εγκρίνονται από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να ψηφισθεί από τη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.

Ο υπουργός δήλωσε ότι τα πολιτικά, πλέον επίμαχα, μέτρα -ο νέος φόρος στην ακίνητη περιουσία και η άρση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες- ψηφίσθηκαν από τη Βουλή στο τέλος του 2013 και ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που απομένουν μπορούν να γίνουν με διοικητικές πράξεις και όχι νομοθετικά. «Εάν πάμε στη Βουλή το θέμα αυτό, όταν η ανεργία είναι στο 27%, δεν θα ψηφιζόταν. Είναι τόσο απλό», δήλωσε ο υπουργός.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας επιμένουν ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει τη νομοθεσία που απαιτεί κυβερνητική έγκριση των ομαδικών απολύσεων. Ο υπουργός ζήτησε από την τρόικα να έχει ρεαλιστικές απαιτήσεις και να μειώσει τις απαιτήσεις της για μεγάλα νομοθετικά μέτρα. «Η πλειοψηφία είναι πολύ μικρή. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στις 153 έδρες που διαθέτει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες