Όταν ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε δωρεάν WiFi στους Ελληνες, εν μέσω κρίσης, όλοι διερωτήθηκαν ποιός ήταν ο συνεργάτης που τον συμβούλευσε να το δηλώσει δημόσια σε μια τέτοια στιγμή.
Πρόκειται λοιπόν για τον µηχανικό υπολογιστών ∆ηµήτρη Πτωχό, γνωστό στους νεοδηµοκρατικούς κύκλους ως «χάκερ του Μαξίµου» ή πιο επίσηµα ως επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασµού του πρωθυπουργού.
Είναι ίσως το πλέον αγαπηµένο πολιτικό τέκνο του Αντώνη Σαµαρά, µε τον πρωθυπουργό να µην κρύβει ούτε την πατρικού τύπου αδυναµία που τρέφει προς το πρόσωπό του, αλλά ούτε και την απεριόριστη εκτίµησή του για τις ικανότητές του, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά.
Πρόκειται για τον 35χρονο συντοπίτη του Αντώνη Σαµαρά από τη Μεσσηνία, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές µάχες που έδωσε ο σηµερινός ένοικος του Μεγάρου Μαξίµου από το 2009 και µετά. Φυσικά, βασικό πεδίο ενασχόλησής του ήταν η οργάνωση της τεχνολογικής υποστήριξης των προεκλογικών εκστρατειών του κ. Σαµαρά, όπου κατά κοινή οµολογία έκανε πολύ καλή δουλειά. Επιπλέον, πριν αναλάβει να εξοπλίσει ηλεκτρονικά το πρωθυπουργικό στρατηγείο, είχε φέρει εις πέρας αντίστοιχο έργο στη Συγγρού, µε το µεγαλύτερο επίτευγµά του να είναι αναµφισβήτητα η άρτια οργανωµένη από τεχνικής άποψης σύσταση της πολυσυζητηµένης «Οµάδας Αλήθειας» της Ν.∆. Είχε επίσης κοµβικό ρόλο στο ρετουσάρισµα της ιστοσελίδας του κόµµατος και του πρωθυπουργού, καθώς και στην οργάνωση των κοµµατικών, αλλά και των προσωπικών social media του Μεσσήνιου πολιτικού.
Το δωρεάν WiFi
Ο 35χρονος Μεσσήνιος ήταν ο «ιθύνων νους», που εκπόνησε και ήδη ξεκίνησε σταδιακά µε τη βοήθεια των συνεργατών του (και κυρίως του επίσης προερχόµενου από την ΟΝΝΕ∆ Γιώργου Λίταινα) την υλοποίηση ενός πολυδιάστατου σχεδίου, το οποίο προβλέπει κατά βάση την ανάπτυξη και επέκταση των σηµείων δωρεάν ασύρµατης πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο, καθώς και την εγκατάσταση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε σχολεία, νοσοκοµεία, πανεπιστήµια και λεωφορεία.
Στην πρώτη περίπτωση, βασική πηγή χρηµατοδότησης είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν εκταµιευθεί για το έργο «Ανάπτυξη δηµόσιων σηµείων ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο», το οποίο είχε εκπέσει στο παρελθόν.
πηγή: dexiextrem.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες