Pages

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Έλληνας δημιούργησε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου.

Με ποια συστατικά μπορεί να φτιαχτεί το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου; Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε ο Παναγιώτης Γκοβάτσος, ο οποίος χρησιμοποίησε λικέρ, βότκα, αλλά και γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν Ελλάδα για να δημιουργήσει ένα κοκτέιλ που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ.

Ο λόγος για το κοκτέιλ...
«Skyfall ΙΙ», με το οποίο ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εντυπωσίασε τους κριτές του 39ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κοκτέιλ της Διεθνούς Ένωσης Bartenders και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα στους συμμετέχοντες από 56 χώρες όλου του κόσμου.

«Το ποτό που αιχμαλωτίζει όλα τα αρώματα της φύσης, από φρούτα και βότανα μέχρι μπαχαρικά, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Η νέα τάση της εποχής, που πραγματικά όμως αξίζει, είναι η χρήση σπιτικών - παραδοσιακών λικέρ, βοτάνων, μπαχαρικών και φρέσκων αρωμάτων, που μπορούν να αναδείξουν χυμούς, να δημιουργήσουν δροσιστικά κοκτέιλ», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παναγιώτης Γκοβάτσος.

Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε με την οικογένειά του στη Μονεμβασιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Η συνταγή του κοκτέιλ «Skyfall II»
* 4.0 cl Grey Goose La Poire
* 3.0 cl Giffard Pampl' Hibiscus
* 4.0 cl Finest Call Passion Fruit Puree
* 2.0 cl Monin Pink Graprfruit Juice
* 3.0 cl Lime Juice, Fresh
* 3.0 cl Perrier
Γαρνιτούρα: Blueberry, cranberry, grapefruit, passion fruit, pineapple leaf, carrot, turnip, chili pepper and mint leaf. Μέθοδος: Shake

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες