Pages

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

O κ. Τσίπρας ανακάλυψε το «ευρώδεντρο» που βγάζει λεφτά

Σε μια ακόμη μεγαλειώδη κυβίστηση, προέβη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είτε δεν μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ των συνιστωσών του, είτε έχει κρυφή ατζέντα για να ανελιχθεί στην εξουσία. Ό,τι κοροϊδεύει περισσότερο δηλαδή.

Πριν τις εκλογές του Ιουνίου μιλούσε ξεκάθαρα για...
μονομερή διαγραφή χρέους ενώ στενοί συνεργάτες του όπως ο Λαφαζάνης, πήγαιναν ακόμη πιο πέρα μιλώντας για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Μετά τις εκλογές οι… αιρετικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πετάχτηκαν στο καλάθι και άρχισαν να μιλούν κι αυτοί για επανδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Κάπου – κάπου πετούν βεβαίως και διάφορες κορώνες πιο σκληρές και πιο αντιευρωπαϊκές, αλλά τα λένε για εσωτερική κατανάλωση.

Και ξαφνικά ο Τσίπρας αποφάσισε να κατεβάσει τους τόνους και να γίνει πιο… θεσμικός. Από εκεί που έλεγε ότι θα επιστρέψει τους μισθούς και τις συντάξεις με ένα νόμο κι από εκεί που έλεγε ότι μόνος δρόμος είναι η ρήξη και η ανατροπή, ξαφνικά το γύρισε στο… ζεϊμπέκικο. Άλλωστε, το σκληρό ροκ μπορεί να περνά στη Ρόζα και την ΑΚΟΑ, δεν περνά όμως στους δανειστές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 ημέρες» λέει ο κ. Τσίπρας:

«Κοιτάξτε, εγώ στη Βουλή προχθές προσπάθησα να απαντήσω πάρα πολύ συγκεκριμένα. Τι θα έκανε, δηλαδή, μια κυβέρνηση με λαϊκή στήριξη για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, δίνοντας απαντήσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα. Προφανώς θέλουμε δανεισμό αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού. Και αυτός ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει. Ακόμη κι αν διαπιστώναμε ότι έχουμε εκτροχιαστεί, όπως σήμερα, για να φτάσουμε σε πρωτόγεννες πλεόνασμα αυτό θα απαιτούνταν 2,5 δισ., όχι 13,5 δισ. μέτρων που αποφάσισαν προχθές και θα τινάξει την ύφεση σε επίπεδα ρεκόρ. Επιπλέον η μονομερής αθέτηση της δανειακής σύμβασης από τη πλευρά των πιστωτών, θα είχε για αυτούς συνέπειες. Όλο τη προεκλογική περίοδο μας, κατηγορούσαν τα μνημονιακά κόμματα για ανευθυνότητα, επειδή εσκεμμένα παρερμήνευαν την ακύρωση του μνημονίου με τη μονομερή αθέτηση της δανειακής συμφωνίας. Τώρα όμως που αυτή αθετείται μονομερώς από τη πλευρά των δανειστών, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».

Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά».

Σαν να λέμε ότι η Κουμουνδούρου πάει να γίνει… Κολωνάκι. Πλήρης μεταστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και σ΄ αυτή την περίπτωση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Λέει ότι θέλει το δανεισμό αλλά θα επανεξετάσει τους όρους των δανείων. Πώς θα το κάνει αυτό; Μονομερώς; Θα ζητήσει μικρότερα επιτόκια ή ακύρωση του μνημονίου; Κι αν οι ξένοι του πουν «λεφτά τέλος» από πού θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τις οποίες μάλιστα σχεδιάζει να αυξήσει;

Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε το «ευρώδεντρο» που βγάζει λεφτά.

Απαντώντας στη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Σε μια ακόμα μεταμόρφωση, ο κ. Τσίπρας θέλει τώρα τον δανεισμό, αλλά «με καλύτερους όρους»! Σήμερα δανειζόμαστε με επιτόκιο 3,5%, χαμηλότερο ακόμα και από το επιτόκιο που δανείζεται η Γαλλία. Προφανώς, θέλει άτοκα δάνεια! Ας μας πει από πού», σχολιάζει ο Σίμος Κεδίκογλου. Προσθέτει, μάλιστα, ότι «Ο κ. Τσίπρας θέλει τώρα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά πρώτα να χαριστούν τα δάνεια των ιδιωτών! Δηλαδή, θέλει διπλάσια ανακεφαλαιοποίηση. Καλό θα ήταν πάλι να μας εξηγούσε και από πού…». Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: «Όλα αυτά βέβαια, είναι αντίθετα από όσα μας έλεγε ως τώρα. Όταν αποφασίσει τι θέλει, εδώ είμαστε να τα κουβεντιάσουμε».

Antinews

1 σχόλιο:

  1. Ο Τσίπρας είναι στον κόσμο του, γι αυτό το κόμμα του συνεχώς πέφτει στις δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες