Pages

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η «επανάσταση» του κ. Ρουπακιώτη!

Μέσα σε 48 ώρες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης προκάλεσε για δεύτερη φορά νευρική κρίση στην κυβέρνηση. Ο κ. Ρουπακιώτης, που είναι... υπότροπος, όπως έλεγαν από το Μαξίμου, φαίνεται ότι έχει επιλέξει να κάνει ηρωική έξοδο, γι’ αυτό και το μπαράζ δηλώσεών του από την ώρα που υπέγραψε το Μνημόνιο 3. Το μόνο βέβαια που κατάφερε ήταν να φέρει με τις χθεσινές του δηλώσεις ακόμη πιο κοντά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Παράλληλα, έκανε έξαλλους και τους...
συναδέλφους του υπουργούς στην κυβέρνηση, εμφανίζοντάς τους ως αχυρανθρώπους που υπέγραψαν ό,τι τους είπε η τρόικα.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πληροφορήθηκε στη Μάλτα όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Σαμαράς πήρε αμέσως τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη, ζητώντας του να τον... μαζέψει.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επικοινώνησε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος φέρεται ότι είπε πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει άλλα ζητήματα.

Επειτα από αυτό θεώρησαν ότι το θέμα είχε κλείσει. Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 και πυροδότησε εκ νέου ταραχή στο Μαξίμου και στην Αγίου Κωνσταντίνου, μια και με τις δηλώσεις του στοχοποιούσε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον κ. Στουρνάρα.

«Τα μέτρα μού επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε» δήλωσε ο κ. Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι αποδέχτηκε τη σύμβαση ως ανάγκη. Εκανε λόγο για πολιτική απόφασή του να υπογράψει το Μνημόνιο 3, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα και βγει η χώρα από το ευρώ, και πρόσθεσε: «Δεν νιώθω, όμως, και την ανάγκη να κρατώ ένα θυμιατό και να γυρίζω γύρω- γύρω από την τράπεζα». Ανάφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Εδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μάς τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;». Είπε ακόμη ότι τον πρότεινε ένα κόμμα που ο πρόεδρός του είναι φίλος του και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναπτύξω τις θέσεις μου. Εγώ δεν δένομαι σε καμία καρέκλα». Ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι θέλει να μείνει υπουργός και όχι να παριστάνει τον υπουργό. Ο κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε επικοινωνία την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, μια και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι, μόλις κλειδώσει η εκταμίευση της δόσης, ο κ. Ρουπακιώτης θα πάει... σπίτι του, ενώ ως πιθανοί αντικαταστάτες του ακούγονται ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, αλλά και ο υπεύθυνος πολιτικής επικοινωνίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Μπίστης. Πάντως για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. λειτούργησε πυροσβεστικά μιλώντας... γαλλικά στον υπουργό που έχει προτείνει ο ίδιος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Ανδρέας Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. στηρίζει τους υπουργούς της και από την ώρα που ο κ. Ρουπακιώτης έχει υπογράψει το Μνημόνιο δεν τίθεται κάποιο θέμα. Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε: «Με τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε αδίκησε το έργο που έχει κάνει στο υπουργείο».

Το θέμα βέβαια ανέβασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις Ρουπακιώτη αφήνουν σίγουρα έκθετη την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αυτή αποφασίζει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα και αποτελούν αντανάκλαση της κοινωνικής πίεσης προς αυτήν και επιβεβαιώνουν κάθε μέρα την κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης στην οποία βρίσκεται.

Από τη μεριά τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τονίζουν: «Ο κ. Ρουπακιώτης, προσπαθώντας ατυχώς να παίξει τον ρόλο του συνηγόρου του Ελληνα πολίτη, τον οποίο ο ίδιος με την υπογραφή του προηγουμένως καταδίκασε, αποκάλυψε ότι το Σύνταγμα στην ουσία έχει καταλυθεί και ότι τα επαχθή μέτρα υπαγορεύτηκαν και επιβλήθηκαν από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες