Pages

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Το "Έθνος", ο "καλός" Ρουσόπουλος κι ο "κακός" Μουρούτης

Με μεγάλη νοσταλγία το "Έθνος", του μεγαλοεργολάβου Γ. Μπόμπολα, "θυμάται" σήμερα τον πάλαι ποτέ "μισητό" του εχθρό, τον Θ. Ρουσόπουλο. Ποιος θυμάται εξάλλου τις δεκάδες επιθέσεις που δέχτηκε, το 2005, ο Ρουσόπουλος από το Έθνος για τον "βασικό μέτοχο";

(Για όσους ενθυμούνται, αλλά και για όσους το ξέχασαν, ο Γ. Μπόμπολας, την ημέρα ψήφισης του νόμου για τον "βασικό μέτοχο" άρχισε να διαπραγματεύεται με την...
οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου για την εξαγορά όλου του ομίλου του. Τότε ο Θ. Ρουσόπουλος, υπουργός τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή, είχε πει το αμίμητο: "είναι ο πρώτος νόμος που εφαρμόζεται πριν καν ψηφισθεί").

Ποιος θυμάται σήμερα τα προ 5ετίας πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του Γ. Μπόμπολα, που "σταύρωναν" τον Ρουσόπουλο για το Βατοπέδι και τη σχέση του με τον Εφραίμ;

Όλα αυτά, καθώς κι άλλα πολλά, ανήκουν στο παρελθόν.

Σήμερα κάποιοι … ανανήψαντες στον Πήγασο, αναγνωρίζουν και υποκλίνονται στην "επικοινωνιακή ευφυΐα" του πάλαι ποτέ πανίσχυρου υπουργού Επικρατείας, την οποία όπως γράφουν δεν την έχει ούτε στο ελάχιστο ο μεγάλος "εχθρός" τους, που ακούει στο όνομα Γιώργος Μουρούτης.

Εξού και οι συχνές επιθέσεις της εφημερίδας εναντίον του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Σήμερα μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ότι αυτός ευθύνεται για την απομάκρυνση από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, του Πάνου Παναγιωτόπουλου, καθώς και για την "εκπαραθύρωση" του Γιάννη Μιχελάκη από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Κι όπως αναφέρεται στο "έγκυρο" ρεπορτάζ του "Έθνους" ο "αιμοδιψής" Μουρούτης ετοιμάζεται να "αποκεφαλίσει" και τον Σίμο Κεδίκογλου. Κι αυτό διότι όπως γράφει ο «καλά» ενημερωμένος συντάκτης ο Μουρούτης θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ΕΡΤ. (Για την ιστορία και προς ενημέρωση κάποιων την αποκλειστική ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του ΑΠΕ, με απόφαση του πρωθυπουργού, την έχει ένας και μόνο υπουργός: ο Σίμος Κεδίκογλου).

Αυτό όμως που δεν έγραψε ο συντάκτης του κειμένου, είτε λόγω της "σεμνότητας" που τον διακρίνει, είτε λόγω άγνοιας, είναι ότι ο Μουρούτης σχεδιάζει ακόμη να κάνει τα εξής:

1. Να "διώξει" τον Σαμαρά από το Μαξίμου. 2. Να "διώξει" επίσης και τον γείτονα του πρωθυπουργού, τον Κάρολο Παπούλια. 3. Να "απομακρύνει" με συνοπτικές διαδικασίες τον Αρχιεπίσκοπο. Και 4ο, να "εκπαραθυρώσει" και τον Γιώργο Μπόμπολα από τον Πήγασο.

ΥΓ1. Για τον Ομπάμα το σκέφτεται ακόμη ο Μουρούτης, αν πρέπει να τον απομακρύνει τώρα ή να τον αφήσει να χαρεί λίγο τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές...

ΥΓ2. Αν δεν ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ούτε διαρροές κάνει κι ούτε παραπολιτικά δίνει σε εφημερίδες, θα νομίζαμε πως αυτός "έδωσε" τις πληροφορίες στον συντάκτη για να γράψει τα… καλύτερα εναντίον του Γ. Μουρούτη.

http://www.kentrinews.gr/politiki/5123-ethnos-vs-mourouti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες