Pages

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο… Ελληναράς

Γράφει ο Γιώργος Ρεκουνιώτης
Τώρα που καταλάγιασε ο εκλογικός κουρνιαχτός, θα σας πω πως κάποιοι μας είχαν για ‘’στεγνό καθάρισμα’’ και δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου τυχαίο το μπαράζ των δηλώσεων κατά Τσίπρα και υπέρ Σαμαρά. Και το χτύπημα ερχόταν από δύο μεριές. Τόσον από την Ευρώπη που ήθελαν να μας κάνουν να πούμε από μόνοι μας ‘’αντίο’’ και να φύγουμε από το Ευρώ, αλλά και από μεγάλα υπερατλαντικά και υπερπαγκόσμια οικονομικά συμφέροντα που έχουν ‘’επενδύσει’’ στην...
έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ και τη σταδιακή διάρρηξη της Ε.Ε.

Κι επειδή αυτοί που έστησαν αυτή τη χοντροκομμένη προβοκάτσια ξέρουν πρόσωπα, πράγματα, αλλά και τη νοοτροπία του Ελληνικού λαού, ποντάρισαν στο θυμικό των Ελλήνων, που σκέφτονται με το συναίσθημα και όχι με τη λογική. Και για να το πω πιο απλά, το σχέδιο ήταν έξυπνο: Ποιους μισούν σήμερα οι Έλληνες και τους θεωρούν υπαίτιους της κακοδαιμονίας τους; Τους Γερμανούς. Υποστηρίζοντας οι Γερμανοί το Σαμαρά και χτυπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, έξυπνα έσπρωξαν κόσμο προς τα Αριστερά, αφού σύμφωνα με την απλουστευμένη λογική, ο Σαμαράς είναι ο ‘’προσκυνημένος’’ που υποστηρίζουν οι δυνάστες μας Γερμανοί, ενώ ο Τσίπρας, ο …Ελληναράς που τους ενοχλεί…

‘’Ξουτ’’ από το Ευρώ

Κι επειδή θα μου πείτε, καλά ρε φίλε, είναι δυνατόν οι Γερμανοί να θέλουν τον μαρξιστή Τσίπρα αντί του ευρωπαϊστή Σαμαρά; Σας απαντώ: Ποιος σας είπε ότι θέλανε τον Τσίπρα σαν πρόσωπο; Την πολιτική του ήθελαν για να οδηγηθεί από μόνη της η Ελλάδα εκτός Ευρώ, ώστε να ησυχάσουν απ’ αυτή και να βάλουν μυαλό οι υπόλοιποι, δηλαδή Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία κλπ.

Και για να σας αντιστρέψω το σκεπτικό, αν ήθελαν πραγματικά την εκλογή Σαμαρά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, θα έβγαιναν και θα έλεγαν, ‘’Δε θέλουμε το Σαμαρά γιατί μας έχει πρήξει στο Λαϊκό Κόμμα και ζητάει την αναθεώρηση του Μνημονίου’’. Ξέρετε τι αποτέλεσμα θα είχε μια τέτοια δήλωση; Δέκα μονάδες με τη μία θα έπαιρνε η Ν.Δ., γι’ αυτό και δεν έκαναν τέτοια δήλωση, αφού το ζητούμενο γι’ αυτούς είναι να μας κάνουν με δική μας ευθύνη ‘’ξουτ’’ από το Ευρώ και να μη φανεί ότι αυτοί μας έδιωξαν.

Όσο για τους ‘’Financial Times’’ που ‘’έσπασαν τα κοντέρ’’ με το απαράδεκτο δημοσίευμά τους, πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι μια τυχαία εφημερίδα. Πέραν από το διεθνές κύρος της, λέγεται πως αποτελεί το ‘’μακρύ χέρι’’ της Goldman Sachs και απηχεί τις επιδιώξεις της σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο.

Κι επειδή είναι τεράστια τα συμφέροντα που παίζονται μέσω τέτοιων επενδυτικών κολοσσών που ποντάρουν στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος, μην εφησυχάζετε, γιατί ο κίνδυνος όχι μόνο δεν εξέλειπε, αλλά παραμονεύει πάντα εδώ, δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες