Pages

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Για ένα νέο Ελληνικό κράτος.

Εμείς οι πολίτες και ο καθένας χωριστά, καλούμαστε ξανά, πρώτα από όλα, να πιστέψουμε στις ικανότητές μας και στους εαυτούς μας. Να ξανασκεφτούμε με ψυχραιμία και να ζυγιάσουμε σωστά την συμπεριφορά λόγων και πράξεων των κατεστημένων πολιτικών παρατάξεων και εκείνων που ξεπήδησαν από την κάλπη της 6ης Μάιου.

Εμείς οι πολίτες, κάνοντας πρώτα αυτοκριτική για την δική μας ευθύνη, να μοιράσουμε και την ευθύνη που αναλογεί σε εκείνους, που για λόγους πολιτικής επιβίωσης, οδήγησαν ξανά την χώρα στις...
εκλογές του Ιουνίου χωρίς ουσιαστικό Εθνικό πρόσημο, αλλά με περισσή υποκρισία, παίζουν την μακριά γαϊδούρα στην πλάτη της Ελλάδας και των πολιτών της, με έπαθλο την εξουσία. Επέλεξαν το κομματικό τους συμφέρον και έδωσαν την χαριστική βολή στον κρόταφο του τουρισμού, του μοναδικού που μας απέμεινε πόρου της χώρας.

Γιατί όλοι αυτοί εκμεταλλεύτηκαν την οργή και το άγχος, που οι ίδιοι προξένησαν στους πολίτες, αδιαφόρησαν και άφησαν στην τύχη τους την κοινωνία και την οικονομία απέναντι στους νέους μας, στον άνεργο, τον πτωχό υποαπασχολούμενο, τον εστιάτορα, τον καταστηματάρχη, τον ξενοδόχο, τον βιοτέχνη, τον νέο, τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία. Τον συνταξιούχο, τον ασφαλισμένο συμπολίτη μας και την υγεία του. Με δύο λόγια όλους εκείνους τους παραγωγικούς Έλληνες πολίτες, που τους πήραν το κομπόδεμα και τους στέρησαν το μεροκάματο.

Εμείς οι πολίτες την 6η Μάιου 2012 είπαμε τέλος στους διαχειριστές του Ελληνικού Κράτους, όπως αυτό τα τελευταία 30 χρόνια αρθρώθηκε, με τους κομματικούς στρατούς, τις φαύλες κομματικές συντεχνίες των διοικητικών συμβουλίων του Συνδικαλισμού που τον απαξίωσαν, τα άθλια σινάφια των άνομων συμφερόντων, με τους χασομέρηδες αβανταδόρους μέσα κι έξω από τον Δημόσιο Τομέα, τις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ, τους δορυφόρους χορηγούς προμηθευτές τους, οι άθλιοι αυτοί λαδέμποροι και μαυραγορίτες του κόπου και της πολύτιμης αποταμίευσης του σώφρονα πολίτη.

Γιατί είναι το Κράτος στην ουσία που πτώχευσε και όχι η ελεύθερη, εξωστρεφής και ανταγωνιστική ιδιωτική επιχειρηματική δράση.

Γιατί είναι το Κράτος που διώχνει τα παιδιά του και δημιουργεί την τρίτη γενιά των Ελλήνων μεταναστών του 21ου Αιώνα. Των νέων μεταναστών, που η Ελληνική Οικογένεια μόρφωσε και πλήρωσε από τον κόπο της τα πτυχία και τις διατριβές τους.

Την ευθύνη όμως ειδικότερα για την πορεία της χώρας στις επαναληπτικές εκλογές τον Ιουνίου ανέλαβαν κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις ομάδες των πολιτικών προσφύγων της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ που στεγάζονται σε αυτόν. Μαζί τους οι νεόκοποι πολιτικοί καιροσκόποι. Οι Εξαρτημένοι, από το κυνήγι της εξουσίας, Έλληνες. Οι δεξιοί και αριστεροί των άκρων, νοσταλγοί των πολιτικών συστημάτων - βρικόλακες της ιστορικής πικρής μνήμης του παρελθόντα αιώνα. Όλοι τους εξάγγελοι της "απόλυτης" αλήθειας και της ανεύθυνης εικονικής ελπίδας.

Μεγάλη επίσης ευθύνη έχουν και τα γυάλινα μπαλκόνια της μιντιοκρατίας που πρέπει να σπάσουνε μαζί με τα καλούπια της μαζικής παραγωγής της αναξιοκρατίας και της κλεπτοκρατίας. Είναι και αυτά παράγωγα των διαχειριστών της κρατικής εξουσίας των τελευταίων 30 χρόνων, που διαπλεκόμενα με την εξουσία, εκπέμπουν παραισθησιακές ουσίες και τις διοχετεύουν στην κοινωνία και στην οικονομία μας.

Έχουμε τον τρόπο και την δύναμη να αντισταθούμε. Να κηρύξουμε πανελλαδική αποχή τηλεθέασης για μία έντιμη και δημοκρατικά εκπαιδευτική και υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών. Χωρίς τα στημένα "καφενεία", τους δημοσκόπους και τους ραβδοσκόπους του θυμικού των πολιτών.

Πλησιάζοντας στις Εκλογές του Ιουνίου, οι πολίτες ξανασκέφτονται, ψάχνονται και κάτω από την πίεση της κατεστραμμένης καθημερινότητας τους, καίνε αδιέξοδες ιδεολογίες, ξεπλένουν ιδεοληψίες και αναζητούν την ελπίδα που δικαιούνται.

Τις όποιες όμως προσωπικές εύλογες ενστάσεις για πρόσφατα ή παλαιότερα λάθη των επιλογών των ηγεσιών των κομμάτων και των προσώπων που τις πλαισιώνουν, οι πολίτες τις κρατούν. Δεν τις ξεχνούν, δεν τις ανακαλούν και θα τις διεκδικήσουν δημοκρατικά την επόμενη ημέρα. Στην πρώτη ευκαιρία. Να μην εφησυχάζει κανείς !

Τώρα όμως, στον κατήφορο προς την κοινωνική και οικονομική καταστροφή και την καταρράκωση της Εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, να πούνε ΝΑΙ στην Νέα Ριζοσπαστική Κοινωνική και Φιλελεύθερη Παράταξη, που χάραξε τον Εθνικό μας δρόμο προς τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Οι άλλες δημοκρατικές Δυνάμεις, όπως οι πολίτες ελεύθερα θα τις κατατάξουν, να στοιχηθούν δίπλα με έντιμη ισότιμη, έστω ελάχιστη, προγραμματική σύγκληση για να τροποποιήσουν ή ακόμη να αντικαταστήσουν άμεσα τα τοξικά κομμάτια των Μνημονίων, των συμβάσεων και των κανονιστικών νόμων, με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης των άμεσων αναγκών και στην πορεία προς την ανάπτυξη, των χρόνιων προβλημάτων της χώρας. Να ανακτήσουμε την Εθνική μας αξιοπιστία και την ικανότητα δανειοληψίας.

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου να μη γίνουν οι εκλογές της υποκρισίας και της ντροπής. Δεν αντέχουμε άλλο! Ένας είναι ο κοινός εθνικός παρανομαστής. Να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της Ελλάδας προς τους Εταίρους μας στην Ευρώπη και σε όλο τον Κόσμο. Τώρα!

Να χτίσουμε από την αρχή την οργάνωση του Κράτους. Να το απονευρώσουμε από τις συμφύσεις και τον δηλητηριώδη εναγκαλισμό της κομματοκρατίας, τον κούφιο συνδικαλισμό από τους κομματικούς εγκάθετους και τους δημόσιους Οργανισμούς από τους κομματικούς υπηρέτες της διαπλοκής και διαφθοράς.
Το Κράτος να γίνει το Νέο Ελληνικό Κράτος με νέους δημοκρατικούς Θεσμούς. Ανεξάρτητο από τα κόμματα και από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Για να οδηγηθεί με ασφάλεια όλος ο λαός, η Ελλάδα των Αιώνων, μαζί με τους λαούς της Ευρώπης στην ολοκλήρωση της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Πρόνοιας και της προόδου.

Κίμων Μ. Κοτσώνης
Πάρος, Χοχλίδες 5/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες