Pages

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Με ρεκόρ ψήφων ο νέος Πρόεδρος της Βουλής

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναδείχθηκε, με απόλυτη πλειοψηφία, νέος πρόεδρος της Βουλής.

Στη μυστική ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί, ψήφισαν υπέρ του κ. Μεϊμαράκη...
223 βουλευτές, ενώ 66 ψήφισαν λευκό και 1 άκυρο.

Νέο ρεκόρ ψήφων από τη μεταπολίτευση και μετά, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για τον κ. Μεϊμαράκη ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Γιάννης Τραγάκης.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής.

Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ) και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ).

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας αξιοποιώντας έναν αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα, επέδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έριξε στην κάλπη διασκεδάζοντας τις φήμες που τον ήθελαν ενοχλημένο για την αντικατάστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες