Pages

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τσίπρα... κωλοτούμπες!

Εντός συνόρων μνημονεύει Ζίζεκ, εκτός… Ομπάμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε και χθες την ευρωπαϊκή του φανέλα και σε άρθρο του στους γερμανικούς «Φαινάνσαλ Τάιμς» διαβεβαίωσε τους εταίρους μας ότι: «Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη και θα επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχωρούσε στα ερτζιανά (Real) διατράνωσε ότι…
θα αντέξουμε και χωρίς τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο άρθρο του, μνημόνευσε τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου: «Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανάπτυξη τώρα, ακόμα κι αν αυτό χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη σταθεροποίηση του χρέους και του ελλείμματος, ξεκινώντας τη μείωσή τους με έναν σταθερό, λογικό τρόπο» τονίζοντας ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Ελλάδα. «Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι περισσότερο παραδεκτή από ποτέ» ανέφερε αυτολεξεί.

Ο κ. Λαφαζάνης ωστόσο, μιλώντας εντός ελληνικού γηπέδου, διατύπωσε μια εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από τον πρόεδρό του.
«Δεν θα εκβιαστούμε από την Τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης, θα πάμε μπροστά θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα», είπε απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το περίφημο εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αρνείται να δημοσιεύσει ο κ. Τσίπρας.

Εμφανίστηκε πάντως βέβαιος ότι η διαπραγμάτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα δεν θα φτάσει καν στο σημείο του εκβιασμού.

Το επιφανές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια συνέντευξη, απέρριψε αναφανδόν κάθε πιθανότητα συμμετοχής του κόμματός του σε μια ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση και αρνήθηκε και οποιαδήποτε μορφής στήριξη σε κυβέρνηση με βασικό κορμό τη Ν.Δ.

Απειλούν με τρίτες εκλογές

Η προσωπική αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στον Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος είπε σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «δεν πειράζει ας γίνουν και τρίτες εκλογές αν δεν προκύψει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου» προκάλεσαν τη μήνη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Στρατούλης εγκάλεσε τον Α. Σαμαρά ότι «ψεύδεται ασύστολα και σκόπιμα» υποστηρίζοντας ότι ισχυρίστηκε το ακριβώς αντίθετο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. τού ανταπάντησε με σκληρή δήλωση συνοδευόμενη και από το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό με τις δηλώσεις του.

«Είναι ντροπή για τον κ. Στρατούλη να μιλά για “ψευτιές” και “διαστρέβλωση”, την ώρα που ψεύδεται και διαστρεβλώνει.
Είπε ευθέως ότι αν ο κ. Κουβέλης δεν στηρίξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,“ η χώρα πάει σε εκλογές» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης προσθέτοντας: «Αν νομίζει ότι μπορεί και να εκβιάζει, απειλώντας με νέες εκλογές και ταυτόχρονα, να αρνείται και να βρίζει, κάτι δεν πάει καλά. Και να το κοιτάξει». Παραθέτοντας και τα στοιχεία, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., έκλεισε την ανακοίνωσή του τονίζοντας: Και επειδή τα ντοκουμέντα υπάρχουν, του θυμίζουμε ό,τι είπε κατά λέξη:

Δ. Στρατούλης: «Ο Κουβέλης είπε ότι σε κάθε περίπτωση θα συμβάλει να έχει κυβέρνηση η χώρα. Αν δεν βοηθήσει, εφόσον είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματιστεί κυβέρνηση Αριστεράς, η χώρα πάει σε εκλογές».

ΝΙΚΗ ΖΟΡΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες