Pages

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πάγωσαν οι σχέσεις με το ΔΝΤ και ο τουρισμός

Η Ελλάδα απέκτησε Βουλή για δυο μέρες και υπηρεσιακή κυβέρνηση ενός μηνός και εισήλθε αμέσως στην πολυτέλεια μιας νέας προεκλογικής περιόδου, την ώρα που το ΔΝΤ ανακοίνωνε χθες πως παγώνει την επικοινωνία του με τη χώρα.

Με εντελώς ξεκάθαρο τρόπο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Ντέιβιντ Χόουλεϊ δήλωσε πως δεν θα υπάρξει συνεργασία με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς οι επαφές με την Αθήνα αναστέλλονται έως ότου προκύψει κυβέρνηση προερχόμενη από εκλογική διαδικασία – δηλαδή μετά τις 17 Ιουνίου – και προφανώς μετά τον νέο κύκλο των διερευνητικών εντολών.

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί», δήλωσε ο κ. Χόουλεϊ....


«Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας (στην Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο επαναλάμβανε – και μάλιστα κατά την ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ - πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά και η Αθήνα με τη σειρά της θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε επίσης ότι αν και η ΕΕ σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού και την ψήφο του, αυτός (ο λαός) θα πρέπει να λάβει υπόψη του την βούληση των άλλων 16 κρατών-μελών της ευρωζώνης, που έχουν συμφωνήσει στους όρους για τον δανεισμό της Ελλάδας.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, δραματικά είναι τα μηνύματα από τον μοναδικό τομέα στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει για έσοδα, δηλαδή τον τουρισμό.

Από παντού φθάνουν κραυγές απόγνωσης για το νέο κύμα δυσφήμησης που υφίσταται η Ελλάδα λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, της ακυβερνησίας και της νέας προεκλογικής περιόδου, σε συνδυασμό με τις φήμες περί επιστροφής στη δραχμή.

Διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί παγώνουν τις κρατήσεις και αποσύρουν τους συνεργάτες τους από τη χώρα (καταγγελία ΗΑΤΑ), ενώ οι κρατήσεις εμφανίζουν πτώση που ξεπερνά το 50%.

Είναι προφανές ότι η χώρα πηγαίνει στα βράχια, αλλά οι διάφοροι ηγετίσκοι υπόσχονται να της… ξαναδώσουν την εθνική της κυριαρχία – την οποία οι ίδιοι αφαιρούν προκαλώντας ακυβερνησία που οδηγεί στο πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας…

Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες