Pages

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παραίτηση από την τουριστική επιτροπή του Γιώργου Μωράκη

Με μια επιστολή που θα ταράξει τα ήδη πολιτικά φουρτουνιασμένα νερά της Αντιπάρου ο Γιώργος Μωράκης, μέλος του επιμελητηρίου, επιχειρηματίας παραιτήθηκε από την ήδη τελματωμένη τουριστική επιτροπή του δήμου Αντιπάρου.

Διαβάστε την επιστολή έχει μεγάλο ενδιαφέρον να καταλάβετε και μετά τα γεγονότα που που προηγήθηκαν, τι συμβαίνει στο δήμο, πως διοικείται και ποιο μέλλον μπορεί να έχει.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης:

Αντίπαρος 26 Μαΐου 2012
Προς: Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, Δήμου Αντιπάρου
Κοιν.: 1.- Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Ιωάννη Λεβεντάκη
2.- Δημοτικό συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ»
3.- Δημοτικό συνδυασμό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟ»
ΘΕΜΑ: Υποβολή παραίτησης από την θέση του μέλους της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αντιπάρου.
κ. Πρόεδρε, φίλες και φίλοι μέλη της τουριστικής επιτροπής.
Κατ’ αρχή θέλω να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, με την ιδιότητα του μέλους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Όλα τα τελευταία χρόνια που δραστηριοποιούμε επαγγελματικά στο νησί, προσπαθώ με δημόσιο λόγο να εκφράσω την άποψη μου σε θέματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Αντιπάρου, συμμετέχοντας σε δημοτικό συνδυασμό στις τελευταίες εκλογές αλλά και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας και λειτουργίας της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης του δήμου μας, συμμετείχα μαζί με όλους και με συστηματική δουλειά καταφέραμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να υποβάλλουμε στον Δήμο μας αρκετές προτάσεις για υλοποίηση, που σκοπό είχαν και έχουν την αύξηση του τουριστικού προϊόντος και την ποιοτικότερη προσφορά υπηρεσιών μας προς τους επισκέπτες του νησιού μας
Όμως με πολύ μεγάλη μου λύπη, πίκρα και απογοήτευση θα σας πω, πως δύο μήνες μετά την υποβολή των προτάσεών μας στο Δήμο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα από όλα όσα είχαμε προτείνει. Λες και ήθελαν με τον τρόπο τους να τιμωρήσουν την επιτροπή μας, γιατί αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα και προσπάθησε να προτείνει προς υλοποίηση κάτι από αυτά που είχαν προκύψει ως πορίσματα μέσα από τις πολλαπλές συσκέψεις της επιτροπής μας. Να μας τιμωρήσουν με μια απαξιωτική αντιμετώπιση, επειδή ίσως θεωρούν ότι ξεπεράσαμε την κόκκινη γραμμή και μπήκαμε στα χωράφια τους. Τι άλλο μπορώ να υποθέσω;
Στην περίπτωσή μου ενδεικτικά σας αναφέρω:
  • Στην δημοσίευση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν αναφέρομε καθόλου ως μέλος της επιτροπής και παρόλο που υποσχέθηκε ο δήμαρχος και εσείς προσωπικά κα. πρόεδρε ότι θα γινόταν διόρθωση της απόφασης, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει 20 ημέρες από τότε.
  • Για ένα και πλέον μήνα προσπαθούσα και παρακαλούσα την πρόεδρο να παραλάβει τον φάκελο με τις προτάσεις της επιτροπής, προκειμένου στην συνέχεια να τις υποβάλλει στον Δήμο προς υλοποίηση και παρά του ότι αυτό κατέστη δυνατόν πριν από ένα μήνα περίπου, καμιά πρόταση της επιτροπής δεν έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο, αν και είχαμε θέσει, ως επιτροπή, χρονικό όριο για την συζήτηση τους πριν το τέλος Μαΐου, αφού μετά αρχίζει η τουριστική περίοδος και όλοι θα απασχολούμασταν με τις επιχειρήσεις μας.
Αγαπητή κ. Πρόεδρε, φίλες και φίλοι μέλη της τουριστικής επιτροπής.
Λυπούμε, αλλά δεν βλέπω σε τι θα μπορούσα να βοηθήσω με την συμμετοχή μου στην επιτροπή σας. Όταν η άποψη που έχω αναφορικά με την μορφή ανάπτυξης του τόπου μου και για την οποία αγωνίζομαι, δεν έχει μέχρι σήμερα πείσει κανένα από την διοίκηση του δήμου, θα είναι λάθος μου να συμμετέχω στην όποια επιτροπή καταθέτοντας προτάσεις, τις οποίες φαίνεται πως κανείς τους μέχρι σήμερα δεν δείχνει να εκτιμά, επικροτεί ή να παίρνει στα σοβαρά. Για αυτό το λόγο και επειδή έχω ανάγκη να παραμείνω παραγωγικός με τον δικό μου τρόπο και να αγωνιστώ για την επιβίωση μου, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την επιτροπή σας αυτή.
Τελειώνοντας, θέλω να σας επισημάνω πως το κομμάτι της τοπικής κοινωνίας στο οποίο ανήκω και εγώ, δεν έχει άλλα περιθώρια για την οικονομική του επιβίωση. Για αυτό μαζί με την λειτουργία της επιτροπής σας, που τα αποτελέσματα ή συμπεράσματα της συνιστούν συνήθως ευσεβείς πόθους, ασχοληθείτε επιτέλους με το παραγωγικό κομμάτι αυτού του τόπου που είναι ο τουριστικός τομέας. Στηρίξτε, συντονίστε και οργανωμένα προβάλετε στους τουρίστες επισκέπτες της Αντιπάρου τις ήδη υφιστάμενες προσπάθειες και δράσεις μεμονωμένων πολιτών αυτού του νησιού. Πριν συνεχίσετε να προσπαθείτε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό, ρίξτε μια ματιά για να δείτε πόσοι τροχοί περιστρέφονται εδώ και χρόνια δημιουργικά γύρω σας. Για την συνολική επιβίωση του τόπου και της κοινωνίας μας, έχετε υποχρέωση να στηρίξετε όλους εμάς τους πολίτες, που ο κάθε ένας στον τομέα του είναι από τα πλέον δημιουργικά και παραγωγικά κύτταρα του και που όλοι μαζί ήδη δημιουργούμε και μεμονωμένα προσφέρουμε, αυτό που υποτίθεται πως προσπαθείτε μέσα από την επιτροπή σας ακόμα να ανακαλύψετε.
Σταματήστε επιτέλους ως τοπικές αρχές να θέλετε τα πάντα σε αυτό το νησί να πρέπει να περάσουν μέσα από τις δομές της αυτοδιοίκησης που αποδείχθηκε τόσο αντιπαραγωγική και εν πολλοίς μας οδήγησε σήμερα εδώ που βρισκόμαστε και εμπιστευθείτε τον κάθε «ρομαντικό» πολίτη, τον οποίο υποτίθεται πως έχετε εκλεγεί για να υπηρετήσετε. Γιατί ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, ότι μέσα από αυτό το βαθύ πηγάδι στο οποίο έχουμε βρεθεί, στο τέλος θα πρέπει να βγούμε όλοι ανεξαιρέτως ζωντανοί. Και εσείς και εμείς.
κ. Πρόεδρε, φίλες και φίλοι μέλη της τουριστικής επιτροπής.
Έχει έλθει η ώρα, αν και τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει πολύ, πριν αναγκασθούμε να ανεβούμε ή πηδήξουμε από τα κεραμίδια, να αποφασίσετε ως τοπικές αρχές, όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση, να διαπιστώσετε πως όλοι εμείς, οι «γραφικοί πολίτες» του νησιού, μαζί με δεκάδες άλλους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του εθελοντισμού, προσπαθούμε να υλοποιήσουμε στη πράξη, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την ανάπτυξη του νησιού μας.
Με εκτίμηση
Γεώργιος Μωράκης

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιώργο και λίγα λές. Πως να ασχοληθούν με τον τουρισμό και τα προβλήμματα του νησιού οι κάθε λογής ανευθυνουπεύθυνη, κοιτάν την πάρτη τους και πώς θα ξελασπόσουν...
    Πές τα στην φιλενάδα σου την Ελένη ξέρεις αυτή που θα μείωνε το Φ.Π.Α. και τον δημοτικό φόρο κλπ (χα χα χα... την τσέπη της κοιτάει) Θυμάσε αν όχι υπάρχουν και τα ηχητικά των προεκλογικών ομηλειών... , το Κώστα με τα computer, το Γρίσπο με την camera (τώρα δε παλυφαίνεται για να μη δίνει στόχο και την μηχανή την έβαλε εκεί που ξέρεις...) και άλλα πολλά για τον τουρισμό θα λέμε τώρα ...
    Το ψ'εμα έχει κοντά πόδια (αυτό για τον Δήμαρχο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να παραιτηθει ολη η επιτροπη.ετσι κι αλλιως σας εχουνε γραμμενους.γιαυτο εβαλε ο δημαρχος πρωτοκλασατο στελεγχος στην επιτροπη ο πως ο ιδιος ειπε στη συγκεντρωση που εγινε για να εκλεγει προεδρειο.ετσι ειναι ολα τους.τωρα προβλεπω να κανει αιτημα στο εσωτερικων ο συμβουλος μας να ζηταει την αρση της τουριστικης επιτροπης μιας και δε χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες