Pages

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Αίτημα του συνδυασμού Μένουμε Αντίπαρο για την ιστοσελίδα του Δήμου

Κατατέθηκε στο Δήμο (αρ.πρωτ. 1456/4-5-12) το παρακάτω αίτηματου συνδυασμού μας σχετικά με τη δημοτική ιστοσελίδα (antiparos.gr). Αν και τα αιτήματά μας δεν βρίσκουν πάντα -όπως θα’ πρεπε- το δρόμο μέχρι το δημοτικό συμβούλιο, συνεχίζουμε να τα διατυπώνουμε, η δε δημοτική αρχή οφείλει να τα συζητά, μαζί με τις συνεισφερόμενες προτάσεις, εντός του δημοτικού συμβουλίου, δείχνοντας το στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς και την πολυφωνία.

Αντίπαρος, 4 Μαΐου 2012
Προς:1. Το Δήμαρχο Αντιπάρου και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Λεβεντάκη Ι.
         2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρούπο Κ.

Θέμα: Δημοτική Ιστοσελίδα

Αν και έχουν παρέλθει δεκαέξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων σας,
δεν έχει γίνει εφικτή η δημιουργία μίας αξιοπρεπούς, σύγχρονης και διαδραστικής δημοτικής ιστοσελίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με εξαίρεση μικρές τροποποιήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων επιβάλλονται από το Πρόγραμμα Καλλικράτης, η σελίδα παραπέμπει αισθητικά και θεματικά στον αντίστοιχο ιστότοπο της Κοινότητας Αντιπάρου, έχει δε βληθεί δις από επιθέσεις hackers, ενώ ακόμα υπάρχει η ειδοποίηση ότι η σελίδα τελεί υπό κατασκευή. Χτες (2 Μαΐου) διαπιστώθηκε ότι η σελίδα ήταν εντελώς ανενεργή για πολλές ώρες. Με δηλώσεις σας έχετε γνωστοποιήσει δημοσίως από τα τέλη του περασμένου έτους ότι υπάρχουν αρκετές κατατεθειμένες προσφορές, ενώ πρόσφατα κατατέθηκε ακόμα μία. Ήδη διανύουμε την περίοδο κατά την οποία κορυφώνονται οι ηλεκτρονικές επισκέψεις σε σελίδες με λέξι-κλειδί την Αντίπαρο για διαμόρφωση των καλοκαιρινών διακοπών, και καθώς είναι λογικό μία δημοτική ιστοσελίδα στην παρούσα κατάσταση να λειτουργεί όχι μόνο εντελώς αποθαρρυντικά, αλλά και αποπροσανατολιστκά ως προς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, αιτούμαστε

-Να φέρετε άμεσα προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το συντομότερο δυνατόν στην Οικονομική Επιτροπή, όπου ο συνδυασμός μας θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις της ιστοσελίδας

-Να μας απαντήσετε στο κρίσιμο ερώτημα ποια κοινά τεχνικά κριτήρια έχουν ζητηθεί για την κατάθεση των εν λόγω προσφορών και από ποιους ειδικούς επί του θέματος θα γίνει η ποιοτική αξιολόγηση αυτών για την τελική επιλογή-ανάθεση του έργου.

-Nα μας προδιορίσετε χρονικά πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα στους επισκέπτες

Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την πρέπουσα ευαισθησία και σοβαρότητα για ένα ζήτημα που είναι η βιτρίνα του νησιού μας στην παγκόσμια κοινότητα, αφορά δε μία πλήρως ανεκμετάλλευτη μέχρι σήμερα δυνατότητα, που θα μπορούσε να ενδυναμώσει και να τονώσει το τουριστικό προφίλ της Αντιπάρου.

Για το Συνδυασμό «Μένουμε Αντίπαρο»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Σκούρτης Σωτήρης

Σημείωση Blog: Η ανάθεση της ιστοσελίδας του Δήμου Αντιπάρου έχει γίνει από το δήμαρχο σε αυτόν που όλοι γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα, άλλωστε δεν ενδιαφέρουν οι προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές, σημασία για τον δήμαρχο έχει ποιοι είναι δικοί μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες