Pages

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σοφία Βούλτεψη: Γιατί στις εκλογές και στην πολιτική αυτήν ακριβώς τη στιγμή

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών προκαλεί ίσως εύλογα και καλόπιστα ερωτηματικά στους αναγνώστες της «Ελεύθερης Ζώνης» και στους συναδέλφους των blogs.

Σ’ αυτά τα ερωτηματικά απαντώ σήμερα, συνεχίζοντας τη δουλειά μου ως δημοσιογράφος, ιδιότητα που ουδέποτε εγκατέλειψα, ούτε θα εγκαταλείψω στο μέλλον.

Η καταστροφική πορεία που ακολούθησε η χώρα μας κατά τα τελευταία χρόνια είναι το αποτέλεσμα μιας ολέθριας πρακτικής που μετέτρεψε την πολιτική σε μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης.

Επικράτησαν η φαυλοκρατία, η άγνοια, ο νεποτισμός.

Επιβραβεύθηκε η ανικανότητα και καταδικάστηκε το πολιτικό φιλότιμο.

Κυριάρχησε η ιδιοτέλεια και γελοιοποιήθηκε η ανιδιοτέλεια.

Το πελατειακό σύστημα μετέτρεψε τον λαό σε όμηρο ενός πολιτικού κατεστημένου που την κρίσιμη ώρα αποδείχθηκε τελείως...
ανίκανο να προβλέψει και να αποτρέψει την καταστροφή.

Στις παρυφές αυτού του συστήματος αναπτύχθηκε ένα δεύτερο, που επιβλήθηκε περισσότερο με όρους παρέας, παρά με βάση τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες.

Παράλληλα, το κατεστημένο σύστημα ανέπτυξε και έναν μηχανισμό προπαγάνδας, που έπνιγε κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε προσπάθεια να προστατευτεί ο λαός , αν και η ύψιστη αποστολή της πολιτικής και της δημοσιογραφίας είναι ακριβώς η προστασία του λαού.

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η αποστροφή, η απόρριψη, η απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική, αφήνοντας τα «ποντίκια» να χορεύουν σε βάρος των Ελλήνων.

Αυτό που τώρα έχει ανάγκη η χώρα είναι να δημιουργηθεί ένας «στρατός» βουλευτών, ένα μέτωπο ικανών και ανιδιοτελών εκπροσώπων του λαού που δεν θα βλέπουν την πολιτική ως όχημα επαγγελματικής ανέλιξης, ως έδαφος ανάπτυξης προσωπικών φιλοδοξιών, ως μέσο πλουτισμού και εξασφάλισης εξουσίας.

Η χώρα χρειάζεται βουλευτές  που θα κριθούν, επιτέλους, με κριτήρια τις γνώσεις και την πείρα τους, την εντιμότητα και την επαγγελματική και κοινωνική τους αξία και τελικά από το έργο τους στην διάρκεια της θητείας τους.

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και πολλές Ελληνίδες που ανταποκρίνονται σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά τώρα. Αυτό το τείχος προστασίας του λαού πρέπει να υψωθεί.

Αυτές οι εκλογές είναι ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Αυτά τα ΠΡΟΣΩΠΑ θα δημιουργήσουν το αναγκαίο μέτωπο που θα οδηγήσει την πατρίδα μακριά από την πρωτοφανή σημερινή κρίση.

Αυτά τα ΠΡΟΣΩΠΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ θα κληθούν να διαπραγματευτούν για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, να φέρουν τις ιδέες τους και να τις υλοποιήσουν.

Δύο είναι τα κορυφαία θέματα που μας απασχολούν όλους τους Έλληνες:

Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο – για να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Και πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο – για να επιστρέψουμε στην ευημερία, προστατεύοντας τα δικαιώματα και τον ανθρώπινο και οικονομικό πλούτο της χώρας.

Και τα δύο θα εξαρτηθούν από τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουμε οι Έλληνες τους αντιπροσώπους μας στη Βουλή.

Από αυτές τις επιλογές θα εξαρτηθούν το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες