Pages

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μας θεωρούν ηλίθιους

Προφανώς θεωρούν ότι, για να μπορούν να μας κυβερνούν, με όποιον τρόπο μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια, εκείνοι μεν είναι "ξύπνιοι", εμείς δε ομαδικώς ηλίθιοι.

Αν σέβονταν στοιχειωδώς την νοημοσύνη των πολιτών και την ευπρέπεια της πολιτικής και των λειτουργών της, δεν θα κατέφευγαν σε τόσο χονδροκομμένα τεχνάσματα και ψεύδη.

Τρεις μόλις μέρες πριν από την καταβολή των συντάξεων, ανακάλυψαν τάχα ότι το σύστημα ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Κοινωνική Ασφάλιση) παρουσιάζει κάποιο
...τεχνικό πρόβλημα. Και έτσι το ψαλίδισμα των συντάξεων, με τις περικοπές κατά τουλάχιστον 12% και μάλιστα αναδρομικώς από την αρχή του χρόνου, αναβάλλεται για την επόμενη καταβολή, δηλαδή για τις 22 Μαΐου, οπότε οι εκλογές θα έχουν περάσει.

Το ανακοίνωσαν με επίσημο ύφος χωρίς να κοκκινίζουν από ντροπή για το ψέμα τους. Καταφεύγοντας, για μια ακόμη φορά σε ένα άθλιο τέχνασμα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να ξεγελάσουν τους γέροντες και τις γερόντισσες των οποίων το εισόδημα πετσοκόβουν για πέμπτη φορά από τότε που μας ξάπλωσαν στην προκρούστεια κλίνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την ίδια ώρα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με την συνέντευξη του στο "Μέγα" μας "κογιονάρει αγρίως" που λέει και ο Ζακυνθινός φίλος μου ο Γιώργος, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τωρινός κοψοχέρης. Διότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας εμφανίζεται ως ...κρυφός αντιστασιακός κατά του ΔΝΤ. Δεν το ήθελε, μας λέει. Αλλά ήταν απασχολημένος με την Εθνική Άμυνα και δεν μπόρεσε να υψώσει το αναστήματα του για να μας σώσει από τα νύχια του.
Αν θέλετε τον πιστεύετε.

Αν θέλετε πιστεύετε επίσης την όψιμη αποκάλυψη του ότι αυτός δεν συμφωνούσε με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν". Αν όχι, τότε δεν έχετε παρά να ανατρέξετε σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες, συνεντεύξεις και δηλώσεις του, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2009, για να δείτε ότι και εκείνος, προεκλογικώς ...μοίραζε λεφτά: Για τη στήριξη των χαμηλών στρωμάτων, για την καταπολέμηση της απόλυτης και της σχετικής φτώχειας, για το επίδομα θέρμανσης, για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. για την υπέρβαση της κρίσης στην ελληνική ύπαιθρο, για την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.

Αν αμφιβάλετε, μπείτε στην ιστοσελίδα του, www.evenizelos.gr, να απολαύσετε ...παροχές.
Προεκλογικές βεβαίως, βεβαίως.

Γιώργος Μασσαβέτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες