Pages

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Εν δύο, εν δυό

Αυτή η 25η Μαρτίου, να μου το θυμηθείτε, δεν θα μας βγει σε καλό. 

Κάτι μου λέει ότι πλέον θα αναφέρεται ως...
θρησκευτική εορτή.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που μύρισε τον κρίνο και γέννησε τον Χριστούλη που σταυρώθηκε για το καλό μας, δεν έχει σημασία από ποιους, κι αυτό να το ξεχνάμε σιγά - σιγά.

Κάτι άλλα εθνικιστικά, που δήθεν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός βρήκε ένα λάβαρο και το σήκωσε για να το δει καλύτερα, ξεχάστε τα. Δεν ήταν Γερμανός, ήταν άλλη εταιρεία. 

Κι επειδή κάτι φουστανελάδες έριξαν 10 σμπάρα στον αέρα δεν σημαίνει ότι έγινε επανάσταση. Είδατε τι έπαθε ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι. 

Το σκέφτεστε να πάθει κάτι αντίστοιχο ο Βενιζέλος; Να θέλει να τον στήσει ο άλλος με το καροτσάκι όρθιο στο δένδρο, να φεύγει στην κατηφόρα το καρότσι, να μη βρίσκουν γερανό να σηκώσουν τον Ευάγγελο που γιορτάζει κιόλα, α μπα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ξεχάστε την επανάσταση, αρκεσθείτε στον Ευαγγελισμό. 

Μη σας πω 25η Μαρτίου να γιορτάζουμε «Ευαγγελισμό» Νοσοκομείο.

Έτσι φτάσαμε στα νέα μέτρα καταστολής παρελάσεων. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας τα βάφτισε ο Χρυσοχοϊδης, μόλις επέστρεψε. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να προστατευθούν οι πολιτικοί. 10.000 αστυνομικοί για την παρέλαση της Αθήνας. Μήπως να παρελάσουν μόνο αυτοί; Μια χαρά θα είναι.

Περιμένει ο υπουργός ρίψεις αβγών και φρούτων, γαλακτοκομικών και άλλων συναφών. Μέχρι να καταργηθούν τα βάθρα! Τι θα χάσουμε τους επισήμους; Τώρα που ήρθαν οι φτηνές πατάτες; Πήραμε τόσα τσουβάλια, θα τη σκοτώσω τη μάνα μου, όλο πατάτες μαγειρεύει, έχουν αρχίσει να σαπίζουν. Να τις δώσω. Ρίπτης δεν θα γίνω. 

Βρε, θα χάσουμε και τις παρελάσεις. Χαρά οι γείτονες…

Άγγελος Πυρίοχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες