Pages

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι "ευαίσθητοι" δήμαρχοι και οι αληθινοί

Τα φώτα της κάμερας έσβησαν γρήγορα και τα ψεύτικα χαμόγελα της ανθρωπιάς σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής εκμετάλλευσης, έδωσαν την θέση τους στο πραγματικό πρόσωπο των δήθεν ευαίσθητων.

Ενώ ακόμα και οι θλιβερές εικόνες όπου δήμαρχοι καμάρωναν με το να μοιράζουν κουβέρτες στα πεζοδρόμια (!!) να έχουν ξεχαστεί, αφού το “μονοπώλιο ανθρωπισμού” από “συνηγόρους”, “υπερασπιστές” και λοιπούς υπερπροβεβλημένους ψηφοσυλλέκτες έχει πλέον ξεφτίσει, ο αθόρυβος και πραγματικός αγώνας όμως συνεχίζεται αμείωτος.

Στον...
Πειραιά η πολιτική απόφαση και η δέσμευση ήταν σαφέστατη: Κανένας συμπολίτης χωρίς ένα καθαρό κρεββάτι και ένα πιάτο φαΐ. Ούτε πανηγύρια με τις κάμερες, ούτε εκμετάλλευση ανθρώπων ως εφέ ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού. Αυτό και έγινε. Όχι όμως ως πυροτέχνημα αλλά ως συνείδηση η οποία επιβεβαιώνεται καθημερινά χωρίς εξαιρέσεις.

Και με επιστασία, ώστε τα κέντρα που λειτουργούν από το υστέρημα των δημοτών και την αγάπη των εθελοντών να μην μετατραπούν σε “τεκέδες” αλλά σε πραγματικά καταφύγια για τα θύματα της απάνθρωπης κρίσης.

Με παράλληλο μηχανισμό περίθαλψης και βοήθειας για τους εξαρτημένους συνανθρώπους μας από τα αρμόδια κέντρα. Αυτή την δέσμευση επανέλαβε και σήμερα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, με ανακοίνωση του πριν από λίγο (παρότι το θέμα δεν είναι “της μόδας”):

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην υπάρχει στην πόλη ούτε ένας άνθρωπος χωρίς να έχει ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς να έχει ένα πιάτο φαγητό. Αυτή η δέσμευση ισχύει και εφαρμόζεται για κάθε συμπολίτη μας. Ο Δήμος Πειραιά είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει κάθε βοήθεια σε όσους την χρειάζονται και την θέλουν. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε το Κέντρο Αστέγων αλλά και συνεργαζόμαστε με ξενοδοχεία ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

Παράλληλα είναι σε θέση η δημοτική αρχή να στηρίξει ανθρώπους που επιθυμούν τη βοήθειά μας στον αγώνα που δίνουν για απεξάρτηση από κάθε είδους ουσία. Γι΄ αυτούς τους σκοπούς υπάρχουν ειδικοί χώροι στα νοσοκομεία του Πειραιά αλλά και σε θεραπευτικές ομάδες.

Οι συμπολίτες μας αυτοί είναι ασθενείς και αντιμετωπίζονται με ευαισθησία. Γι΄ αυτό και οφείλουμε ως Δήμος να τους βρούμε κατάλληλους χώρους ώστε να έχουν την κατάλληλη περίθαλψη.

Χώροι που ανήκουν στο Δήμο σίγουρα δεν προσφέρονται καθώς δεν διασφαλίζονταν οι συνθήκες προστασίας της δημόσιας Υγείας και κυρίως δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους συγκεκριμένους συνανθρώπους μας. Στο πλαίσιο αυτό προτείναμε ως Δήμος τη μεταφορά τους σε Νοσοκομεία και σε ειδικά κέντρα κάτι που δεν θέλησαν οι περισσότεροι από όσους είχαν φιλοξενηθεί λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας στον Πύργο του Πειραιά.

Ο Πειραιάς συνεχίζει να δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας για τους πολίτες και όχι για τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας.

http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες